Vind de beste chauffagist in Kessel-Lo

Kom gemakkelijk en snel in contact met verwarminginstallateurs uit Kessel-Lo en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Installateurs centrale verwarming Kessel-Lo

Top 16 installateurs centrale verwarming in Kessel-Lo

Compleet overzicht van alle installateurs centrale verwarming in Kessel-Lo en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Kessel-Lo zijn 16 installateurs centrale verwarming beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle installateurs voor centrale verwarming uit Kessel-Lo. Iedere installateur heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Verwarminginstallateur in Kessel-Lo gezocht?

Op Verwarming Gids vind je altijd een geschikte installateur voor onderhoud, herstelling en plaatsen van centrale verwarming. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Over Kessel-Lo

Kessel-Lo is een plaats in de provincie Vlaams-Brabant en telt in totaal 29147 inwoners, verdeeld over 12335 huishoudens. Per 2056 huishoudens is er 1 verwarminginstallateur beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis CV installateurs uit Kessel-Lo en omgeving.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 16 installateurs centrale verwarming in Kessel-Lo en omgeving

Vergelijk installateurs en bespaar op de kosten!

centrale verwarming Kessel-Lo

Installateur centrale verwarming in Kessel-Lo gezocht?

Een installateur voor je centrale verwarming in Kessel-Lozorgt ervoor dat de installatie veilig en zuinig werkt. Vooral dat laatste is belangrijk, zeker omdat de gasprijzen de laatste jaren steeds verder gestegen zijn. Een expert geeft bovendien een persoonlijk advies zodat je zeker weet dat je de juiste installatie kiest. Benieuwd naar de mogelijkheden?
Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk tot 5 offertes van specialisten in de regio. Vergelijk de prijsopgaven en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Op deze pagina lees je voor welke werkzaamheden je een chauffagist kunt inhuren. Je lees hoe de werkzaamheden verlopen en hoeveel dit kost. Tot slot vind je op deze pagina informatie over verschillende premies én krijg je tips om op de energiekosten te besparen!


Chauffagist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een vakman! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar tot 40%

Vergelijk gratis offertes. U bespaart kosten door te vergelijken en betaald zo niet te veel!


verwarming Kessel-Lo

Wat kost een chauffagist in Kessel-Lo?

Als je een chauffagist uit Kessel-Lo inhuurt voor je verwarming in huis, dan ligt het uurtarief gemiddeld tussen de €45,- tot €65,-. Voor een zzp’er en eenvoudig onderhoud betaal je een lager uurtarief van ongeveer €45,-. Terwijl de kosten voor complexere klussen of het inschakelen van een groter installatiebedrijf iets duurder is: hiervoor betaal je gemiddeld €65,- per uur!

Elke chauffagist mag zelf zijn of haar tarief bepalen. Hierdoor verschilt het enorm per bedrijf! Schakel je met spoed een verwarmingsinstallateur in voor een reparatie? Houd er dan rekening mee dat je in veel gevallen ook een spoedtoeslag betaalt. De hoogte hiervan verschilt maar ligt rond de €20,- tot €25,- per uur.


Uurtarief verwarming installateurs Kessel-Lo

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost centrale verwarming installeren?

Hoeveel je verwarmingsinstallateur kost, heeft onder meer te maken met de ketel die je kiest. Een combi-ketel is de goedkoopste optie. Hiervoor betaal je gemiddeld €1.100,- tot €3.400,-. Wil je een hoger rendement, investeer dan in een condensatieketel. Dit kost gemiddeld €1.850,- tot €4.600,-.

In sommige gevallen heb je recht op een mooie premie! Er is de Mijn Verbouwpremie waarmee je een deel van je investering weer terugkrijgt.

Kosten centrale verwarming 2023

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Combiketel €1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel €1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel €3.500,- tot €8.500,-
Eenmalige onderhoudsbeurt €60,- tot €100,-
Radiator vervangen €225,- tot €300,-
Nieuwe thermostaat €80,- tot €95,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Handige prijsvoorbeelden

Nieuwe condensatieketel plaatsen: bij deze klant moest de cv-installateur een nieuwe condensatieketel plaatsen. De oude hadden ze zelf al gedemonteerd en afgevoerd. De rookgasafvoer moest vervangen worden, maar verder waren alle leidingen geschikt voor de nieuwe ketel. De totale kosten kwamen neer op €2.225,-.
Mazoutketel plaatsen: de cv-installateur heeft een nieuwe mazoutketel geplaatst. Er was al een mazouttank, dus die hoefde de expert niet te plaatsen. De kosten voor de mazoutketel en de installatie waren €4.200,-.

Besparen op een installateur voor de centrale verwarming in Kessel-Lo?

Vind een chauffagist in jouw regio en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Wat doet een chauffagist in Kessel-Lo?

Een chauffagist uit Kessel-Lo is gespecialiseerd in centrale verwarmingsinstallaties. Een verwarminginstallateur is onder andere in te huren voor het plaatsen, vervangen, onderhouden en repareren van cv-ketels. Het is belangrijk om de chauffage over te laten aan een vakman: alleen dan weet je zeker dat de installatie zuinig en vooral ook veilig werkt. Zo voorkom je veel potentiële gevaarlijke situaties.

Hieronder lees je meer over de werkzaamheden van een verwarmingsinstallateur. Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt? Vergelijk gratis offertes! Zo bespaar je tot 40% op de kosten!

Centrale verwarming installeren

Is het tijd om een nieuwe centrale verwarming te plaatsen? Dit kun je niet zelf: hiervoor moet je een cv-installateur uit Kessel-Lo inschakelen. Het voordeel hiervan, is dat hij je ook een persoonlijk advies geeft. Zo weet je zeker dat je kiest voor de juiste ketel. Een paar opties zijn:

 • Condensatieketel: deze wordt nog regelmatig gebruikt omdat het zuiniger is dan de oude, traditionele gasketel. Door het gebruik van de rookgassen haalt deze een hoger rendement.
 • Hoogrendementsketel: voor een nog hoger rendement is de hoogrendementsketel een optie. Deze is nog energiezuiniger en heeft een rendement van meer dan 100%!
 • Hybride cv-ketel: dit is een cv-ketel die samenwerkt met een warmtepomp. Ideale combinatie als u een beter alternatief wil voor het milieu of liever wil besparen op de energiekosten.
 • Biomassaketel: deze brandt op pellets of hout. Het voordeel is dat je niet vast zit aan de gasprijs qua kosten en je gebruikt bovendien hernieuwbare energie.

Naast de installatie van de ketel is een verwarmingsinstallateur ook in te zetten voor het installeren van een nieuwe thermostaat of een nieuwe radiator. Nieuwe radiatoren kunnen een stuk zuiniger zijn omdat ze efficiënter verwarmen. Alternatieven voor de traditionele radiator zijn er ook, zoals vloerverwarming of wandverwarming. Vraag hiernaar bij je verwarmingsmonteur.

Soort centrale verwarming Voordelen Nadelen
Condensatieketel Bespaart tot wel 35% op de gaskosten ten opzichte van de traditionele gasketel, geschikt voor mazout en gas Relatief duur in aanschaf
Hybride cv-ketel Energiezuinige optie, werkt samen met een warmtepomp, lagere CO2-uitstoot, minder energiekosten Relatief duur in aanschaf
Hoogrendementsketel Hoger rendement dan condensatieketels, relatief betaalbaar, geschikt voor gas en mazout Minder zuinig dan een hybride cv-ketel
Biomassaketel Niet afhankelijk van de gasprijs, gebruikt hout en pellets, uitstekend rendement en je gebruikt hernieuwbare energie Grote investering, je hebt opslagruimte nodig voor het hout en de pellets

Gasketel vervangen

Een andere taak van installateurs is het vervangen van de gasketel. Voor de vakman is dit een eenvoudige taak. Hij demonteert de oude ketel, voert deze voor je af, en plaatst de nieuwe ketel. Hij monteert dan alle leidingen en vervangt, als dat nodig is, ook de rookgasafvoer zodat alle afvalstoffen veilig worden afgevoerd naar buiten.

De hele installatie neemt ongeveer 4 uur tijd in beslag. Laat je de cv-installatie op een andere plek plaatsen, dan moet je rekening houden met een paar uur extra tijd.

Let op: je bent nu nog niet verplicht om je oude gasketel te vervangen. Maar houd er rekening mee dat we in België tussen nu en 2024 overgaan op rijk gas en dat oude ketels dan mogelijk niet meer geschikt zijn. Voor die tijd is het belangrijk om je ketel na te laten kijken en eventueel te vervangen!

Ga jij binnenkort je gasketel vervangen? Dan is het fijn als je goed voorbereid bent. Stel jezelf de onderstaande vragen om een beeld te krijgen van het type cv dat je nodig hebt.

 • 1. Wil je met of zonder boiler? Zonder boiler heb je geen warm water in huis en heb je daarvoor een aparte (zonne)boiler of geiser nodig.
 • 2. Welk vermogen heb je nodig? Dit hangt af van de inhoud van je huis en de mate van isolatie. Voor een tussenwoning is het gemiddelde vermogen tussen 16 kW en 28 kW nodig.
 • 3. Wat is je warmtebehoefte? Vind je het fijn om het extra warm in huis te hebben? En wil je een ligbad graag vlot gevuld hebben? Houd dan ook rekening met de hoeveelheid warm water de cv-installatie per minuut levert.

Installateur centrale verwarming Kessel-Lo

Onderhoud verwarmingsketel

Ook voor onderhoud aan jouw centrale verwarming schakel je best een cv-installateur uit Kessel-Lo in. Goed onderhoud is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat jouw ketel zuinig werkt, dat de installatie veilig is én het voorkomt storingen en andere beschadigingen in de toekomst!

Kan ik zelf onderhoud uitvoeren?

Nee: veel onderhoud mag je zelfs niet eens uitvoeren en moet je een vakman voor inhuren. Onderhoud bestaat uit onder meer een reiniging van de binnen- en buitenkant, een controle van de rookgasafvoer en het expansievat en het eventueel bijvullen of ontluchten van de ketel.

Benieuwd naar de kosten? Op de pagina onderhoud cv-ketel prijs vind je meer informatie.

Reparatie en herstelling

Beschadigingen en storingen moeten zo snel mogelijk opgelost worden om te voorkomen dat je langere tijd zonder warmte zit. Schakel voor een herstelling aan je centrale verwarming een vakman in!

Er zijn een aantal beschadigingen en storingen die regelmatig voorkomen:

 • Beschadigd expansievat
 • Kapotte driewegklep
 • Lekkages
 • Geen warm water meer
 • Te lage of te hoge waterdruk
Als je een onderhoudscontract hebt weet je zeker dat je zo snel mogelijk geholpen wordt bij een storing. Is je cv-ketel al oud? Als de verwarmingsinstallatie zijn levensduur bereikt dan zul je merken dat er steeds vaker storingen ontstaan. In dat geval is het slim om te kijken naar de aanschaf van een nieuw toestel.


Gratis - Vrijblijvend

Verwarming Kessel-Lo: de mogelijkheden

Voor de centrale verwarming in Kessel-Lo heb je verschillende mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten ketels, je moet kiezen voor het juiste vermogen en de benodigde comfort waarde. Het lastige is dat er geen één ketel de beste is. Er is wel een beste keuze voor jouw specifieke situatie en budget. Laat je daarom altijd adviseren door een ervaren chauffagist. Op de pagina cv-ketel prijs vind je een handig overzicht van alle kosten.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder lees je meer over de meest voorkomende soorten verwarmingsketels. Op zoek naar een chauffagist? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot 40% op de totaalprijs!

verwarmingsketel

Hoogrendementsketel

Met een hoogrendementsketel behaal je een rendement van 100% tot 107%. Dat komt omdat de hr-ketel slim gebruik maakt van de rookgassen. De ketel zet dit om in warmte, waardoor het rendement boven de 100% ligt.

Het is goed om te weten dat een hr-ketel ook op het riool aangesloten moet worden om het condens af te voeren. Is dit niet mogelijk in jouw huis, dan is een Uhr- of HRe-ketel een betere keuze. De kosten liggen gemiddeld tussen de €1.100,- tot €3.400,-.

Condensatieketels

Een andere optie is een condensatieketel. Elke condensatieketel is een hoogrendementsketel, maar niet elke hr-ketel is ook daadwerkelijke een condensatieketel.

Wat is het verschil?

Bij een condensatieketel worden de rookgassen afgekoeld tot onder het dauwpunt. Dit betekent dat de rookgassen verdampen, en er op die manier nog meer warmte wordt geproduceerd. Een condensatieketel behaalt dus een nog hoger rendement dan een hr-ketel. De kosten liggen rond de €1.850,- tot €4.600,-.

Mazoutketel

Wanneer je in België niet aan het gasnetwerk aangesloten kan worden, dan is de mazoutketel een alternatief. Zowel de condensatieketel als de hoogrendementsketel zijn als mazoutketels verkrijgbaar. In plaats van gas, stook je dan op mazout. Houd er rekening mee dat je in dat geval je eigen voorraad mazout moet opslaan en dus ruimte moet hebben voor een mazouttank: deze kan zowel boven- als ondergronds geplaatst worden, maar je zit wel aan strenge regels vast qua diepte en afstand tot de erfgrens. Je cv-installateur is hiervan op de hoogte!

Verwarmen met mazout heeft grote voordelen: zo zit je niet aan een gasprijs vast en ben je dus onafhankelijk. Omdat mazout in vloeibare staat geen vlam vat is het ook nog eens brandveilig. De kosten voor een mazoutketel liggen tussen de €3.500,- tot €8.500,-.

Biomassaketel

Een biomassa ketel is een milieubewust alternatief voor de standaard cv-ketel. De werking is in grote lijnen hetzelfde als ieder ander centraal verwarmingssysteem. Alleen gaat het niet om de verbranding van fossiele brandstoffen, maar van organische materialen, zoals hout, mest en tuinafval. Je CO2 uitstoot wordt hiermee enorm vermindert.

Let op: de aanschaf van een biomassaketel is een grote investering. De prijzen beginnen vanaf €5.000,-, maar wil je een exemplaar dat zichzelf aanvult dan lopen de prijzen al snel op tot wel €20.000,-.


Gratis - Vrijblijvend

Zonneboiler

Een zonneboiler vangt de zonnestralen op en gebruikt dit om water te verwarmen. Op het dak plaats je zonnecollectoren. Dit zijn buisjes met een vloeistof die opwarmen door de zon. Dit vloeistof wordt daarna gebruikt om een voorraadvat met water te verwarmen. De cv-ketel wordt nu alleen nog gebruikt op momenten waarop de zon niet voldoende is om het voorraadvat te verwarmen.

De kosten voor een zonneboiler zijn gemiddeld €2.500,- tot €3.500,-, inclusief montage. Bij deze prijs zit een opslagvat van 150 liter inbegrepen, dat is genoeg voor een 2-persoonshuishouden. Wil je een grotere boiler van 250 liter, geschikt voor een 4-persoonshuishouden? Dan liggen de kosten tussen de €4.000,- tot €6.000,-

Warmtepomp

Een warmtepomp wordt vaak ingezet naast een standaard cv-ketel. Een warmtepomp haalt namelijk warmte uit de lucht of uit het grondwater. Het verzorgt zowel warmte als warm water, waardoor je verwarmingstoestel nog maar zelden aanslaat.

Een warmtepomp gebruikt stroom, dus je zult wel merken dat je stroomverbruik toeneemt. Veel mensen kiezen er daarom voor om een warmtepomp te plaatsen in combinatie met zonnepanelen.

Wil je zeker weten dat je nieuwe verwarmingsketel correct geplaatst is, schakel hier dan een verwarmingsinstallateur voor in. Dan weet je zeker dat de rookgasafvoer veilig werkt en dat de installatie zo zuinig mogelijk is.

Je betaalt voor een warmtepomp gemiddeld €6.000,- tot €10.000,-. De lucht/water warmtepomp is de goedkoopste optie. Besparen op de kosten? Vergelijk dan altijd gratis offertes!

Verwarmen met airco

Een airco biedt het hele jaar door grote meerwaarde voor je wooncomfort. Je kunt de temperatuur precies instellen en bent verzekerd van een verbeterde luchtkwaliteit. Denk aan het binnenbrengen van zuurstofrijke lucht en het reguleren van de luchtvochtigheid. Vuile lucht wordt gezuiverd, wat een positief effect heeft op je gezondheid.

Wanneer je beslist een airco aan te schaffen, zijn er verschillende soorten om uit te kiezen. Zo is er de mobiele airco, die je naar verschillende plekken kunt verplaatsen. Heb je liever één plek voor je airco? Kies dan voor een vaste airco. De kosten voor een vaste airco liggen rond de €1.200,- tot €3.000,-. Een mobiele unit is weliswaar goedkoper, maar niet geschikt om efficiënt mee te verwarmen.

Waarop letten bij inschakelen verwarmingsinstallateur uit Kessel-Lo?

Wil jij een installateur uit Kessel-Lo inhuren om je centrale verwarming te vervangen of repareren? Let dan op het volgende:

 • Specialisme: elke verwarmingsinstallateur heeft zijn of haar eigen specialisme. Kies voor een vakman met ervaring in de verwarmingsketel die jij hebt of wilt laten plaatsen!
 • Eigen regio: we raden je aan om te kiezen voor een vakman in je eigen regio, zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Erkende vakman: kies altijd voor een erkende installateur om je centrale verwarming te vervangen. Zo ben je verzekerd van de beste garantie en weet je zeker dat de installatie veilig werkt.


Op zoek naar een verwarmingsinstallateur in Kessel-Lo?

Vergelijk gratis offertes en kies de chauffagist met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken!


Erkende installateur centrale verwarming of niet?

We raden je altijd aan om een erkende installateur in te huren. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst weet je zeker dat de vakman de juiste opleiding heeft gevolgd en werkt volgens de veiligheidsvoorschriften. Een niet-erkende vakman heeft deze garanties niet. Bovendien zijn de garantievoorwaarden een stuk minder compleet of ontbreken deze zelfs helemaal. Een erkend installateur inschakelen kost iets meer, maar je hebt dan wel de garantie dat de installatie veilig en zuinig is.

centrale verwarming plaatsen

Hoe besparen op je verwarming in Kessel-Lo?

Besparen op je energiekosten? Er zijn een aantal manieren om minder gas te verbruiken waardoor je energierekening daalt. Hieronder geven we je een paar praktische tips om te besparen op je verwarming in Kessel-Lo!

 • Stel je kamerthermostaat optimaal af: hang hem 1,5 meter boven de grond en zorg dat de thermostaat niet op een te warme of te koude plek hangt.
 • Volg het dag en nachtritme: ’s ochtends is 18 graden voldoende, als je niet thuis bent zet je de thermostaat best op 16 graden en verhoog de temperatuur ’s avonds naar 21 graden.
 • Isoleer de leidingen: hiermee voorkom je dat de leidingen warmte afgeven aan de ruimte nog voordat het de radiatoren bereikt.
 • Installeer een thermostatische kraan op je radiatoren: regel vervolgens de temperatuur in de verschillende vertrekken apart.
 • Zorg voor ventilatie: vochtige lucht is lastiger te verwarmen dan droge lucht. Door te ventileren wordt het sneller warm in huis.

Premie voor verwarming 2023: is dat mogelijk?

Om duurzaam wonen aan te moedigen, biedt België een goede landelijke premie aan. De Mijn Verbouwpremie is een premie voor verschillende cv-installaties en milieuvriendelijke alternatieven. De hoogte en de voorwaarden verschillen afhankelijk van het type verwarming dat je kiest. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de premiebedragen per type verwarming.

Type verwarming Premiebedrag Voorwaarden
Gascondensatieketel €1.800,- of €2.500,- met een maximum van 40% of 50% van het factuurbedrag Premie is eens per 10 jaar aan te vragen, aan te vragen tot en met 30 juni 2026, gasketel moet geplaatst worden door een verwarmingsinstallateur
Zonneboiler €550,- tot €660,- per m² oppervlakte, met een maximum van €2.750,- tot €3.300,-. Installatie voor een woning of een individueel appartement, slechts 1 premie voor een zonneboiler in 10 jaar, de installatie moet gedaan worden door een erkend installateur in verwarming
Warmtepomp €480,- tot €6.400,-, afhankelijk van type warmtepomp Voor huizen die voor 2014 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, je kan één premie krijgen in 10 jaar tijd

De kans is bovendien groot dat je gemeente ook een lokale premie aanbiedt! Via energiesparen.be geef je snel je situatie aan en krijg je daarna een compleet overzicht van alle landelijke en lokale premies waar je recht op hebt!

Tips van een verwarmingsinstallateur Kessel-Lo

Als jij je cv-ketel gaat vervangen, dan is het goed als je weet waar je aan toe bent en hoe je deze zo goed en zuinig mogelijk gebruikt. Hieronder vin je daarom een paar tips van een cv-installateur uit Kessel-Lo.

 • Tip 1: houd rekening met de overstap op rijk gas. Kies daarom een gasketel die hiervoor geschikt is. Hele oude ketels werken niet meer na deze overstap, zonde als je dan nog snel op zoek moet naar een alternatief, wees voorbereid!
 • Tip 2: je ketel goed onderhouden is verplicht. Alle stooktoestellen op gas moeten elke twee jaar gecontroleerd worden en alle stooktoestellen op hout of mazout moeten welk jaar gecontroleerd worden. Doe je dit niet, dan loop je het risico op een proces verbaal.
 • Tip 3: denk ook aal je energiebehoefte in de toekomst. Als je nu twee kleuters hebt, is de kans groot dat je energiebehoefte in de komende 10 jaar alleen maar groter wordt. Het is fijn als je dan ook nog een ketel hebt die hierop inspeelt!

installateur verwarming


Chauffagist uit Kessel-Lo nodig? Vergelijk gratis offertes!

Met de hulp van een chauffagist uit Kessel-Lo weet je zeker dat je installatie veilig werkt. Bovendien ben je verzekerd van een hoger rendement: je weet namelijk zeker dat de ketel optimaal is afgesteld. Zo verbruik je minder energie voor dezelfde aangename binnentemperatuur! Zoek je een chauffagist in je eigen regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je de aanvraag krijg je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven toegestuurd. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies zo de vakman met de scherpste prijs. Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs! Geen zorgen, de aanvraag is gratis en zonder aankoopverplichting. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!

Meest gestelde vragen:

Het kopen van een nieuw verwarmingstoestel is niet iets dat je elke dag doet. Het is dus slim om je goed in te lezen en voor te bereiden. Laat je bovendien altijd adviseren door een vakman, zodat je de juiste keuze neemt.

Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen (en de antwoorden daarop) voor jou op een rijtje gezet.

Welk type verwarming kiezen in 2023?

Hoe wil jij je huis verwarmen? Dat kan door middel van een gasketel, maar ook met behulp van een warmtepomp, zonneboiler of biomassaketel. Welke verwarming de beste optie voor jou is, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, je budget en de samenstelling van je huishouden. Laat je daarom altijd adviseren door een erkend chauffagist in Kessel-Lo.

Wat kost verwarming?

Hoeveel jouw verwarming kost is afhankelijk van de keuzes die je maakt: de comfort-waarde, het benodigde vermogen en het type ketel. Zo is een standaard combi-ketel de goedkoopste optie: de prijzen starten vanaf €1.100,- en lopen op tot gemiddeld €3.400,-. De kosten van een condensatieketel liggen rond de €1.850,- tot €4.600,- en voor een mazoutketel betaal je ongeveer €3.500,- tot €8.500,-..

Waarom een verwarmingsinstallateur inschakelen?

Er zijn verschillende redenen om een chauffagist in Kessel-Lo in te huren. Het bespaart jou waardevolle tijd en sommige werkzaamheden mag je zelf niet eens uitvoeren aan de centrale verwarming. Maar de belangrijkste reden is dat de hulp van een erkende verwarmingsinstallateur ervoor zorgt dat jouw installatie veilig en zuinig werkt.

Wanneer verwarmingsketel vervangen?

Gemiddeld is het verstandig om je verwarmingsketel na zo’n 15 tot 20 jaar te vervangen. Na deze tijd neemt het rendement van de ketel snel af en gaat je energierekening omhoog. Bovendien kan je met een nieuwe hoogrendementsketel wel 30% besparen op de kosten, waardoor je de investering snel weer terugverdient.

Loont een gasketel nog in 2023?

Zeker is het nog verstandig om in 2023 een nieuwe cv-ketel te kopen. Wil je in de toekomst een hybride cv-ketel met warmtepomp maar heb je op dit moment nog niet het budget? Kies dan voor een cv-ketel die hybrid-ready is. Dat betekent dat er later nog een warmtepomp op aangesloten kan worden.