centrale verwarming [var1]

Installateur centrale verwarming in [var1] gezocht?

Een installateur plaatst, onderhoudt en repareert je centrale verwarming in [var1]. Met de hulp van een vakman weet je zeker dat de installatie veilig én zuinig werkt. Zo bespaar je maandelijks op je energiekosten!

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijg je zo snel mogelijk meerdere offertes in je mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaar je tot wel 40%!

Benieuwd wat een verwarmingsinstallateur voor jou kan betekenen? Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van een installateur en krijg je informatie over de gemiddelde kostprijs. Tot slot geven we je praktische tips om te besparen op de verwarming!


Chauffagist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een vakman! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar tot 40%

Vergelijk gratis offertes. U bespaart kosten door te vergelijken en betaald zo niet te veel!


verwarming

Wat kost centrale verwarming installeren?

Schakel je een installateur uit [var1] in om je centrale verwarming te plaatsen? Houd dan rekening met een uurtarief van €45,- tot €65,-. Vergeet niet dat de prijs verschilt per chauffagist. Kies je voor een zzp’er die eenvoudig onderhoud uitvoert, dan ligt het uurtarief eerder rond de €45,-.

Schakel je een groot installatiebedrijf in, dan liggen de kosten hoger! Houd rekening met een uurprijs van €65,-. Voor deze prijs laat je de centrale verwarming vervangen of repareren.

Let op: bij een storing of ander probleem heb je vaak met spoed de hulp van een verwarmingsinstallateur nodig. In dat geval betaal je een spoedtoeslag en liggen de kosten dus hoger!


Uurtarief verwarming installateurs [var1]

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je een nieuwe verwarmingsketel laten installeren? De kosten van het verwarmingstoestel varieren van €1.100,- voor een standaard combiketel tot ongeveer €8.500,- voor een mazoutketel. In de onderstaande tabel vind je de prijzen voor verschillende soorten cv-ketel’s.

Als je de centrale verwarming vervangt, dan heb je mogelijk recht op een mooie premie! Hiermee houd je de kosten laag. Zo kun je bijvoorbeeld de overkoepelende renovatiepremie aanvragen als je een condensatieketel laat plaatsen of een mazouttank laat verwijderen.

Kosten centrale verwarming 2023

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Combiketel €1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel €1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel €3.500,- tot €8.500,-
Eenmalige onderhoudsbeurt €60,- tot €100,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar!


Chauffage in [var1] vervangen?

Vind een chauffagist in jouw regio en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Wat doet een chauffagist?

Een chauffagist in [var1] is ervaren in het plaatsen, onderhouden en repareren van verwarmingsinstallaties. De verwarmingsinstallateurs helpen je ook met het kiezen van het juiste centrale verwarmingssysteem: welke cv-ketel koop je en hoeveel vermogen heb je nodig in jouw huishouden? Dankzij een persoonlijk advies weet je zeker dat je de beste keuze neemt.

Hieronder lees je meer over de verschillende werkzaamheden waarvoor jij een installateur kunt inhuren. Ben je op zoek naar installateurs om je centrale verwarming te vernieuwen? Vraag dan gratis offertes aan!

Centrale verwarming installeren

Voor de installatie van je centrale verwarming heb je de hulp van een installateur uit [var1] nodig. Het is tijd om de ketel te vernieuwen na gemiddeld 15 jaar. Hierna doet de installatie het nog wel, maar zullen er vaker storingen voorkomen en gaat het rendement flink naar beneden. Het is dan uiteindelijk voordeliger om te investeren in een nieuwe cv-ketel.

Je kunt er tijdens de installatie ook voor kiezen om de ketel te verplaatsen naar een andere plek. Bijvoorbeeld als jij je huis aan het verbouwen bent. De installatie neemt ongeveer 4 uur in beslag. De vakman demonteert eerst de oude ketel. Hij voert deze ook voor je af, zodat je hier niet mee blijft zitten! Nu hangt hij de nieuwe ketel op zijn plek.

Meestal zitten de gas- en waterleidingen op de juiste plek, maar soms moet hij deze nu iets verplaatsen zodat het goed aansluit. Daarna stelt hij de ketel af en checkt de installateur of er nog lekkages zijn.

Onderhoud verwarmingsketel [var1]

Voor onderhoud aan je centrale verwarming schakel je ook het best een ervaren installateur in.

Onderhoud aan de verwarmingsketel bestaat onder andere uit:

 • het controleren van de veilige werking;
 • de reiniging van de installatie, zowel aan de buiten- als binnenkant;
 • een controle van het expansievat;
 • het afstellen van de juiste gasdruk;
 • een controle van de rookgasafvoer.

Goed onderhoud bespaart je veel ellende: het verkleint de kans op storingen en je weet bovendien zeker dat de ketel veilig werkt. Hoe vaak onderhoud nodig is, hangt af van de leeftijd van je toestel. Houd rekening met gemiddeld eens per 1-2 jaar. Hoe ouder je ketel, des te vaker een onderhoudsbeurt nodig is. Je kunt hiervoor ook een onderhoudscontract afsluiten! Een eenmalige onderhoudsbeurt kost gemiddeld €60,- tot €100,-.

Reparatie en herstelling

Soms heeft je centrale verwarming een herstelling nodig, in [var1] schakel je hier best een installateur voor in. Hij zorgt ervoor dat jouw verwarming snel weer naar behoren werkt! Vaak is een storing redelijk snel te herstellen: de ketel geeft zelf aan wat er mis is: misschien moet je de ketel opnieuw bijvullen of juist ontluchten.

Sommige herstellingen nemen iets meer tijd in beslag!

Zo komt een beschadiging aan het expansievat bijvoorbeeld regelmatig voor. Hierdoor stijgt de druk in de ketel wanneer het water verwarmt. In dat geval is het vaak noodzakelijk om het expansievat te vervangen: deze heeft een levensduur van gemiddeld 7 jaar. Maak bij een beschadiging of storing gebruik van een spoedservice, zodat je nooit lang in de kou zit.


Gratis - Vrijblijvend

Centrale verwarming [var1]: de mogelijkheden

Is het tijd om je centrale verwarming in [var1] te vervangen? Er is ruime keuze uit verschillende soorten ketels en alternatieven om jouw huis te verwarmen.

Welke cv-ketel is de beste optie?

Dat hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de inhoud van je woning en de samenstelling van je huishouden. Installateurs geven een persoonlijk advies met betrekking tot de centrale verwarming, zodat je de juiste keuze maakt. Hierbij houden ze rekening met de gewenste comfort-waarde en het vermogen.

Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden die je hebt. Op zoek naar een chauffagist in jouw regio? Start nu je gratis offerteaanvraag!

verwarmingsketel

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel, ook wel hr-ketel genoemd, behaalt een rendement van 100% tot 107%. Dat komt doordat de ketel slim gebruik maakt van de rookgassen. De warmtewisselaar gebruikt deze gassen namelijk om het water te verwarmen. Dit is de meest voordelige optie: de kostprijs ligt rond de €1.100,- tot €3.400,-.

Let op: de hr-ketel moet worden aangesloten op het riool. Is dit geen optie in jouw huis, kies dan voor een Uhr- of HRe-ketel.

Condensatieketels

Een condensatieketel is standaard een hoogrendementsketel, maar deze haalt een nog hoger rendement. Dat komt doordat de temperatuur van rookgassen bij een condensatieketel dalen tot onder het dauwpunt. De waterdamp gaat condenseren, en de condensatieketel kan dit gebruiken om zo nog meer warmte te produceren.

Sinds 2019 gelden strenge regels wat betreft cv-ketels en de uitstoot hiervan. Gewone hr-ketels voldoen hier vaak al niet meer aan, kies daarom voor een condensatieketel die nog wel aan de regels voldoet. De kosten van een condensatieketel liggen rond de €1.850,- tot €4.600,-.

Biomassaketel

Een biomassaketel genereert ook zowel warmte als warm water. Qua werking is de biomassaketel goed te vergelijken met een standaard centraal verwarmingssysteem. In plaats van gas verbruikt de biomassaketel organische materialen. Voorbeelden hiervan zijn hout, mest en tuinafval.

Dit heeft een paar grote voordelen:

 • De brandstof is een stuk goedkoper dan gas.
 • Het is een milieubewuste keuze doordat biomassaketels nauwelijks CO2 uitstoot hebben.
 • Bij huizen ouder dan 30 jaar krijg je bij de aankoop van een biomassaketel een mooie premie.

Een mogelijk nadeel is dat de aanschafprijzen van biomassaketels relatief hoog liggen. De prijzen beginnen vanaf €5.000,-, maar dan heb je een ketel die je zelf moet aanvullen. Wel verdien je de investering na verloop van tijd weer terug.


Gratis - Vrijblijvend

Zonneboiler

Een zonneboiler is een energiebesparend alternatief. De installatie gebruikt de zonnestraling om uw water te verwarmen. Hierdoor verlaag je de energierekening, omdat warm water véél goedkoper is. Bovendien haal je de energie voornamelijk uit schone energie en verlaag je de CO2 uitstoot enorm. Een zonneboiler bestaat uit drie onderdelen:

 • Zonnecollectoren: deze vangen het zonlicht op. De collectoren bestaan uit buizen met daarin een vloeistof. Dit wordt opgewarmd door de zon, wat daarna het water in een voorraadvat verwarmt.
 • Voorraadvat: dit noemen we ook wel de boiler. De inhoud varieert van 80 tot wel 300 liter water.
 • Naverwarmer: de zonneboiler verwarmt het water op z’n best in de zomer. Om in het najaar ook water te verwarmen, sluit je de boiler aan op een zogenoemde naverwarmer. Dit is vaak de bestaande cv-ketel.

Warmtepomp

Een ander alternatief is de warmtepomp. Een warmtepomp gebruik je naast het centraal verwarmingssysteem. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht of het grondwater, en zo verwarm jij je huis zonder het gebruik van gas.

Hierdoor dalen je maandelijkse energiekosten!

Een warmtepomp werkt best in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming. Dat komt omdat een warmtepomp een gemiddelde temperatuur afgeeft van 45 graden. Ook is het goed om te weten dat een warmtepomp wel stroom gebruikt: daarom wordt een warmtepomp ook vaak gecombineerd met zonnepanelen.

Laat je centrale verwarming in [var1] plaatsen door een ervaren installateur. Alleen dan ben je verzekerd van een correcte plaatsing en weet je helemaal zeker dat de installatie veilig werkt. Zo voorkom je een mogelijk gevaarlijke situatie.

Installateur centrale verwarming uit [var1] inschakelen? Gratis offertes vergelijken!

Waarop letten bij inschakelen installateur uit [var1]?

Op zoek naar een verwarmingsinstallateur in [var1]? Kies voor een vakman ervaren in de juiste specialiteit voor de beste hulp. Zo weet je zeker dat het advies dat je krijgt klopt en volledig is. Daarna raden we je aan om een vakman uit je eigen regio in te huren, zodat je de voorrijkosten zo laag mogelijk houdt.

Vakman inschakelen? Let dan hier op:

 • Wat is het specialisme van de verwarmingsinstallateur in [var1]? Kies voor een vakman ervaren in elektrische verwarming als je een elektrische ketel hebt, of ga juist voor iemand ervaren in warmtepompen of zonneboilers.
 • Kies altijd voor een verwarmingsinstallateur in je eigen regio. Hiermee houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Is de installateur erkend? Dan weet je zeker dat de vakman de juiste opleiding heeft gevolgd en ben je verzekerd de beste klantvriendelijkheid.

Op zoek naar een installateur voor je centrale verwarming in [var1]?

Vergelijk gratis offertes en kies de chauffagist met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken!


Erkende installateur centrale verwarming of niet?

Voor werkzaamheden aan je centrale verwarming schakel je best een erkende installateur in. Een erkende installateur heeft de juiste opleiding gevolgd. Je weet ook zeker dat de vakman volgens de juiste veiligheidsvoorschriften werkt.

In veel gevallen hebben niet-erkende installateurs bovendien geen of een slechte garantie. Je kunt er in dat geval niet vanuit gaan dat je installatie veilig werkt. Kies daarom altijd voor een erkende verwarmingsinstallateur in [var1].

centrale verwarming plaatsen

Besparen op je verwarming? Dat kan!

Wil je besparen op de energiekosten? Hieronder geven we je een paar handige tips:

 • Stel je thermostaat goed af of laat deze afstellen door de verwarmingsinstallateur. Laat de thermostaat het dag- en nachtritme volgen om energie te besparen.
 • Isoleer de leidingen in huis. Zo verlies je niet onnodig warmte nog voordat het water de radiatoren bereikt.
 • Installeer een thermostatische kraan op de radiatoren en stel de warmte zo per ruimte apart in. In je slaapkamer is een temperatuur van 17-18 graden bijvoorbeeld warm genoeg.
 • Verlucht je huis goed: droge lucht is namelijk efficiënter te verwarmen dan vochtige lucht.
 • Sluit ’s avonds je rolluiken en gordijnen. Deze isoleren de kamer, en voorkomen dat je warmte via de ramen verliest.

Premie voor verwarming: is dat mogelijk?

Heb je een nieuwe centrale verwarming nodig? In sommige gevallen kun je hiervoor een mooie premie aanvragen. Dat is bijvoorbeeld het geval als jij je oude installatie vervangt door een condensatieketel of warmtepomp.

Is je huis ouder dan 30 jaar? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de renovatiepremie en krijg je 20% of 30% van de investering weer terug. Dat is niet de enige premie! Op vlaanderen.be vind je een overzicht van alle mogelijke premies.

Tot slot is het mogelijk dat jouw gemeente of provincie een plaatselijke subsidie aanbiedt, dit kan via premiezoeker.be.

Meest gestelde vragen:

Er zijn nog veel onduidelijkheden over centrale verwarming. Hieronder geeft een verwarmingsinstallateur antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen.

Welk type verwarming kiezen?

Dit verschilt per situatie. Het antwoord is afhankelijk van je huishouden, je persoonlijke voorkeuren en natuurlijk je budget. Met een zonneboiler of warmtepomp bespaar je maandelijks op de energiekosten en heb je een lage CO2 uitstoot, maar het is wel een grote investering. Bij een klein budget is een hoogrendements- of condensatieketel de beste optie.

Weet je niet welk type verwarming voor jou de beste keuze is? Vraag gratis een offerte aan via het offerteformulier en ontvang persoonlijk advies.

Wat kost verwarming?

Dit hangt samen met het soort cv-ketel dat je kiest, het vermogen en de comfortwaarde. Een combi-ketel kost gemiddeld €1.100,- tot €3.400,- en een condensatieketel schaf je aan vanaf ongeveer €1.850,- tot €4.600,-. Verwarm je met een mazoutketel? Voor de mazoutketel betaal je ongeveer €3.500,- tot €8.500,-.

Wil je meer informatie over de prijzen? Kijk dan op de pagina voor meer details..

Waarom een verwarmingsinstallateur inschakelen?

Alleen met de hulp van een erkende chauffagist weet je zeker dat je installatie veilig én zuinig werkt. Daarmee bespaar je maandelijks op de energiekosten en voorkom je potentiële gevaarlijke situaties. Schakel een verwarmingsinstallateur in voor het plaatsen, repareren of onderhouden van je centrale verwarming.


installateur verwarming


Chauffagist uit [var1] nodig? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een chauffagist in [var1]? Met de hulp van een verwarmingsinstallateur weet je zeker dat je centrale verwarming veilig en zuinig werkt. Zo bespaar je elke maand op de energiekosten! Op zoek naar een installateur in je eigen regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk de verschillende aanbiedingen en kies voor de vakman met de scherpste prijs: zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!