Cv-ketel laten installeren?

Vergelijk gratis offertes en vind een vakman uit je regio!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Cv-ketel prijs

Cv-ketel prijs

De prijs van een goede cv-ketel begint vanaf €1.100,- tot €3.400,-. Toch is dat niet de enige optie! Een condensatieketel, die een stuk zuiniger is in gebruik, kost gemiddeld €1.850,- tot €4.600,-. Iets duurder, maar omdat je minder energiekosten hebt is dit uiteindelijk misschien wel de goedkoopste optie! Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende experts in jouw regio. Vergelijk de installateurs en kies zelf het beste aanbod!

Op deze pagina gaan we dieper in op de prijs van de cv-ketel. Waarop is deze eigenlijk gebaseerd en welke factoren hebben invloed op de prijs? Als je dit weet is het ook makkelijk om te besparen op de kosten! We geven je handige tips!


cv-ketel prijs

Wat is de prijs van een cv-ketel?

De kosten van een cv-ketel beginnen rond de €1.100,- tot €3.400,-. Dit is voor een standaard combiketel, die zowel warmte als warm water levert. Geschikt voor de meeste huizen die zijn aangesloten op het gas.

Deze gebruikt de condensatie van de rookgassen om het systeem te verwarmen, waardoor het een hoger rendement behaalt. De prijs van de cv-ketel is gemiddeld €1.850,- tot €4.600,-. Duurder in aanschaf, maar een stuk goedkoper in gebruik!

Tot slot is een mazoutketel een optie. Je hebt dan een mazouttank op je terrein en voorziet je eigen brandstof. De kosten hiervoor liggen rond de €3.500,- tot €8.500,-.

Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Cv-ketel prijzen 2024

Type ketel Gemiddelde prijs*
Combiketel €1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel €1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel €3.500,- tot €8.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per installateur verschillen. Besparen op de prijs van je cv-ketel? Vergelijk gratis offertes!

Besparen op de prijs van een gasketel?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Welke factoren beïnvloeden de prijs van de nieuwe verwarmingsketel?

De prijzen van de centrale verwarming verschillen per situatie. Dat is te verklaren doordat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren. De type cv-ketel die je kiest speelt een grote rol, net als het benodigde vermogen en de CW-waarde.

Hieronder leggen we uit met welke factoren je rekening moet houden als je de prijs zo laag mogelijk wilt houden. Ben je benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes!

1. Type cv-ketel

De eerste factor die een rol speelt, is de type ketel die je kiest. Een soloketel is de goedkoopste optie, maar deze levert alleen warmte. Voor warm water in huis heb je nog een geiser nodig. Is er al een geiser aanwezig, dan is een soloketel een prima optie.

Is die er niet?

Kies dan liever een combiketel. Deze levert warmte én warm water. De combiketel neemt minder ruimte in en is ook goedkoper dan het kopen van een aparte ketel en geiser.

2. Vermogen

Hoe hoger het vermogen van de ketel des te hoger de kosten. Dit betekent overigens niet dat het hoogste vermogen ook de beste keuze is. Bij een te laag vermogen heb je moeite om je huis goed warm te krijgen en bij een te hoog vermogen zijn je stookkosten maandelijks veel hoger dan nodig.

Een goede vuistregel om het benodigde vermogen te berekenen, is door de inhoud van je woning te vermenigvuldigen met 65 Watt. Bij een inhoud van 100 m³ heb je dus een vermogen van gemiddeld (100 x 65Watt = 6.500 Watt) 6,5 kW.

3. Comfort waarde

De comfort waarde geeft aan in welke mate je ketel warm water levert. Hoe hoger de comfortwaarde, des te comfortabeler het in huis is. Bijvoorbeeld: ga je graag in bad, dan wil je het liefst niet te lang wachten tot het bad gevuld is.

Hoe hoger je comfortwaarde, des te sneller je bad gevuld is. Comfort waarde 3 levert 10 liter warm water per minuut en hiermee is het niet mogelijk om warm water op meerdere plekken tegelijkertijd af te tappen. Een voordeel is de lagere prijs, rond de €1.200,- tot €1.800,-.

Met comfortwaarde 6 ben je verzekerd van 20 liter warm water per minuut. Genoeg om op meerdere punten warm water af te tappen, maar de prijs ligt ook iets hoger: rond de €2.400,- tot €3.000,-. Aan jou de vraag dus, of je deze hogere comfortwaarde de hogere prijs waard vindt.

CW-waarde Liter warm water per minuut Warm water op meerdere plekken tegelijk? Gemiddelde prijs, inclusief montage en btw*
CW3 10 liter Niet mogelijk €1.200,- tot €1.800,-
CW4 13 liter Beperkt mogelijk €1.400,- tot €2.000,-
CW5 17 liter Beperkt mogelijk €1.800,- tot €2.600,-
CW6 20 liter Mogelijk €2.400,- tot €3.000,-

4. Merk

Cv-installateurs werken met veel verschillende merken. De keuze voor het merk heeft ook een invloed op de prijs. Zo zijn er de duurdere A-merken, maar is het ook mogelijk om een onbekend merk te kiezen. Als je de hulp inschakelt van een cv-monteur, dan weet je zeker dat hij je helpt kiezen met het juiste merk voor jouw situatie.

5. Arbeidskosten en specifieke werkzaamheden

De arbeidskosten bepalen voor een groot deel de totaalprijs van je nieuwe cv-ketel: voor maar liefst 40%! Het is goed om te weten dat deze arbeidskosten per verwarming installateur verschillen. Elke vakman bepaalt namelijk zijn of haar eigen tarief!

Ook de specifieke werkzaamheden spelen een rol. Als jij je nieuwe cv-ketel laat plaatsen op dezelfde plek als de oude, dan ben je zo goedkoop mogelijk uit. Laat je de ketel verplaatsen, dan moet de vakman ook de leidingen verplaatsen en een nieuwe rookgasafvoer plaatsen. Hierdoor lopen de arbeidskosten al snel op!

6. Eventuele voorrijkosten

De meeste installateurs brengen voorrijkosten in rekening. Door te kiezen voor een installateur in je eigen omgeving ben je altijd goedkoper uit. De voorrijkosten hangen namelijk samen met de afstand tussen je huis en het installatiebedrijf. Hoe kleiner de afstand, des te lager de kosten.

Nieuwe cv-ketel tegen de laagste prijs?

Vind snel een betaalbare installateur in jouw regio en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Cv-ketel kiezen: handige tips

Het kopen van een nieuwe cv-ketel doe je niet elke dag. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden zodat je zeker weet wat je koopt. Dit doe je best met de hulp van een ervaren installateur: deze geeft je een persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat je ketel bij je past.

Hieronder geven we je alvast een paar tips, zodat jij je goed kan voorbereiden.

  • Tip 1: welke brandstof? Ben je aangesloten op het gas, dan is een gasketel de meest voor de hand liggende keuze. Gasketels hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, waardoor je op de lange termijn vaak goedkoper uit bent. Een andere optie is mazout of een pelletkachel.
  • Tip 2: welke ketel is de beste optie? Je hebt de keuze tussen combiketels en soloketels. Een soloketel is goedkoop, maar alleen als je al een geiser in huis hebt. Zo niet, dan is het goedkoper om een combiketel te kopen. Een combiketel verzorgt warmte en warm water terwijl een soloketel alleen voor warmte zorgt.
  • Tip 3: kijk ook naar rendement en niet alleen naar prijs. Een goedkope ketel met een laag rendement is in gebruik namelijk een stuk duurder dan een duurdere ketel met een hoog rendement. Je kunt honderden euro’s per jaar besparen door te kiezen voor een ketel met een hoger rendement.
  • Tip 4: ga na welk vermogen je nodig hebt. Dit hangt af van de mate van isolatie in huis en de inhoud van de woning. Voor een gemiddeld appartement heb je een vermogen van 11 tot 23 kW nodig, bij een tussenwoning ongeveer 16 tot 18 kW en bij een hoekwoning is dit ongeveer 16 tot 30 Kw. Laat je adviseren door een vakman als je het vermogen zeker wilt weten.

cv-ketel prijzen

Cv-ketel: kopen, huren of leasen?

Een cv-ketel kopen kan een grote opgave zijn als je niet veel spaargeld hebt. Dan is leasen of huren ook een optie. Je betaalt een vast bedrag per maand en hierbij zitten alle installatiekosten, reparatiekosten en onderhoudskosten inbegrepen. Op de pagina onderhoud cv-ketel prijs lees je meer over de onderhoudskosten. Een nadeel van huren is dat je niet zomaar onder het huurcontract uitkomt.

Stel je gaat halverwege je contract verhuizen: dan moet je het contract laten overnemen door de nieuwe bewoners of jezelf uitkopen, wat vaak erg duur is. Blijf je de komende jaren in hetzelfde huis, dan hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn.

Leasen is vergelijkbaar met huren. Je betaalt een vast bedrag per maand, en hier zitten alle extra kosten bij inbegrepen. Aan het einde van de leaseperiode is de ketel van jou! Dat is niet het geval als je de ketel huurt.

Wat is de beste optie?

Als je genoeg geld hebt liggen, is kopen altijd het goedkoopst. Lukt dit niet en wil je niet te veel geld uitgeven, dan kun je ook overwegen om te huren of leasen.

Zo bespaar je op de prijs van je cv-ketel!

Nieuwe cv-ketel nodig en wil je liever niet te veel uitgeven? Geen zorgen: hieronder hebben we een paar praktische tips voor je opgesteld zodat je nooit te veel betaalt!

  • Kies een installateur in je eigen regio: door de afstand tussen je huis en het installatiebedrijf zo klein mogelijk te houden, bespaar je op de kosten.
  • Kies de beste ketel voor jouw situatie: zo kies je niet alleen voor de ketel met een scherpe prijs, maar ook een ketel die zuinig werkt en waarbij de gebruikskosten lager zijn!
  • Help mee: door zelf je oude cv-ketel te demonteren en af te voeren, hoeft de vakman de nieuwe ketel alleen nog maar te plaatsen. Je bespaart op de arbeidskosten!
  • Vergelijk offertes: door te vergelijken ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs. Je bespaart tot wel 40%!

cv-ketel kosten

Nieuwe cv-ketel nodig? Vergelijk gratis offertes!

Toe aan een nieuwe cv-ketel? Dit merk je als je ketel steeds vaker een storing geeft of wanneer deze zijn uiterlijke levensduur heeft behaald. Een installateur geeft je een persoonlijk advies, zodat je de beste en zuinigste ketel kiest voor jouw situatie! Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk de offertes van maximaal 5 specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de beste cv-installateur. Het vergelijken van offertes is helemaal gratis en zonder verplichtingen: zo zit je nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken