15 installateurs centrale verwarming in Aalst

Een overzicht van alle installateurs centrale verwarming in Aalst

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Aalst zijn 15 installateurs centrale verwarming beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle installateurs voor centrale verwarming uit Aalst. Iedere installateur heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Verwarming installateur in Aalst gezocht?

Op Verwarming Gids vind je altijd een geschikte installateur voor onderhoud, herstelling en plaatsen van centrale verwarming. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Over Aalst

Aalst is een plaats in de provincie Oost-Vlaanderen en telt in totaal 85715 inwoners, verdeeld over 36713 huishoudens. Per 2448 huishoudens is er 1 verwarming installateur beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis CV installateurs uit Aalst en omgeving.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Vergelijk installateurs en bespaar op de kosten!

centrale verwarming Aalst

Installateur centrale verwarming in Aalst gezocht?

Voor werken aan je centrale verwarming in Aalst schakel je best een installateur in. Je krijgt een persoonlijk advies, weet zeker dat de installatie veilig werkt en doordat de verwarmingsketel door onderhoud een hoger rendement behaalt dalen je energiekosten! Op zoek naar een verwarmingsinstallateur in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk tot 5 offertes van specialisten in de regio. Vergelijk de prijsopgaven en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Op deze pagina lees je voor welke werkzaamheden je een chauffagist kunt inhuren. Je lees hoe de werkzaamheden verlopen en hoeveel dit kost. Tot slot vind je op deze pagina informatie over verschillende premies én krijg je tips om op de energiekosten te besparen!


Chauffagist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een vakman! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar tot 40%

Vergelijk gratis offertes. U bespaart kosten door te vergelijken en betaald zo niet te veel!


verwarming

Wat kost centrale verwarming installeren?

Als je een installateur inhuurt voor je verwarming in huis, dan ligt het uurtarief gemiddeld tussen de €45,- tot €65,-. Voor een zzp’er en eenvoudig onderhoud betaal je een lager uurtarief van ongeveer €45,-. Terwijl de kosten voor complexere klussen of het inschakelen van een groter installatiebedrijf iets duurder is: hiervoor betaal je gemiddeld €65,- per uur!

Elke chauffagist in Aalst mag zelf zijn of haar tarief bepalen. Hierdoor verschilt het enorm per bedrijf! Schakel je met spoed een verwarmingsinstallateur in voor een reparatie? Houd er dan rekening mee dat je in veel gevallen ook een spoedtoeslag betaalt. De hoogte hiervan verschilt maar ligt rond de €20,- tot €25,- per uur.


Uurtarief verwarming installateurs Aalst

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start gratis offerteaanvraag!

Hoeveel je verwarmingsinstallateur uit Aalst kost, heeft onder meer te maken met de ketel die je kiest. Een combi-ketel is de goedkoopste optie. Hiervoor betaal je gemiddeld €1.100,- tot €3.400,-. Wil je een hoger rendement, investeer dan in een condensatieketel. Dit kost gemiddeld €1.850,- tot €4.600,-.

In sommige gevallen heb je recht op een mooie premie! Bijvoorbeeld als je huis ouder is dan 30 jaar en je een vakman inhuurt voor de installatie van je verwarming. Met een premie bespaar je op de kosten en kun je ook met een klein budget investeren in zuinige verwarming!

Kosten centrale verwarming 2020

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Combiketel €1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel €1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel €3.500,- tot €8.500,-
Eenmalige onderhoudsbeurt €60,- tot €100,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Wat doet een chauffagist?

Een chauffagist uit Aalst is gespecialiseerd in centrale verwarmingsinstallaties. Een verwarminginstallateur is onder andere in te huren voor het plaatsen, vervangen, onderhouden en repareren van cv-ketels. Het is belangrijk om de chauffage over te laten aan een vakman: alleen dan weet je zeker dat de installatie zuinig en vooral ook veilig werkt. Zo voorkom je veel potentiële gevaarlijke situaties.

Hieronder lees je meer over de werkzaamheden van een verwarmingsinstallateur. Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt? Vergelijk gratis offertes! Zo bespaar je tot 40% op de kosten!


Chauffage in Aalst plaatsen? Vind een vakman in de buurt!

Vergelijk gratis offertes en vind een verwarmingsinstallateur in jouw regio.
Gratis offertes vergelijken!


Centrale verwarming installeren

Is het tijd om een nieuwe centrale verwarming te plaatsen in Aalst? Dit kun je niet zelf: hiervoor moet je een vakman inschakelen. Dit is vaak een relatief eenvoudige klus. De vakman verwijdert het oude toestel en hangt de nieuwe ketel op. Daarna sluit hij alles aan op de leidingen en vervangt hij de rookgasafvoer. De ketel wordt uitgebreid getest voordat de vakman tot slot een uitleg van de installatie geeft.

Dit hele proces neemt ongeveer 4 uur in beslag. Valt mee dus! Kies je ervoor om de ketel op een andere plek op te hangen, dan heeft de installateur meer tijd nodig voor het verleggen van de leidingen en het aansluiten van een nieuwe rookgasafvoer.

Onderhoud verwarmingsketel Aalst

Ook voor onderhoud aan jouw centrale verwarming in Aalst schakel je best een installateur in. Goed onderhoud is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat jouw ketel zuinig werkt, dat de installatie veilig is én het voorkomt storingen en andere beschadigingen in de toekomst!

Kan ik zelf onderhoud uitvoeren?

Nee: veel onderhoud mag je zelfs niet eens uitvoeren en moet je een vakman voor inhuren. Onderhoud bestaat uit onder meer een reiniging van de binnen- en buitenkant, een controle van de rookgasafvoer en het expansievat en het eventueel bijvullen of ontluchten van de ketel.

Reparatie en herstelling

Beschadigingen en storingen moeten zo snel mogelijk opgelost worden om te voorkomen dat je langere tijd zonder warmte zit. Schakel voor een herstelling aan je centrale verwarming in Aalst een vakman in!

Er zijn een aantal beschadigingen en storingen die regelmatig voorkomen:

 • Beschadigd expansievat
 • Kapotte driewegklep
 • Lekkages
 • Geen warm water meer
 • Te lage of te hoge waterdruk
Als je een onderhoudscontract hebt weet je zeker dat je zo snel mogelijk geholpen wordt bij een storing. Is je cv-ketel al oud? Als de verwarmingsinstallatie zijn levensduur bereikt dan zul je merken dat er steeds vaker storingen ontstaan. In dat geval is het slim om te kijken naar de aanschaf van een nieuw toestel.


Gratis - Vrijblijvend

Centrale verwarming Aalst: de mogelijkheden

Voor de centrale verwarming heb je verschillende mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten ketels, je moet kiezen voor het juiste vermogen en de benodigde comfort waarde. Het lastige is dat er geen één ketel de beste is. Er is wel een beste keuze voor jouw specifieke situatie. Laat je daarom altijd adviseren door een ervaren chauffagist.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder lees je meer over de meest voorkomende soorten verwarmingsketels. Op zoek naar een chauffagist in Aalst? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot 40% op de totaalprijs!

verwarmingsketel

Hoogrendementsketel

Met een hoogrendementsketel behaal je een rendement van 100% tot 107%. Dat komt omdat de hr-ketel slim gebruik maakt van de rookgassen. De ketel zet dit om in warmte, waardoor het rendement boven de 100% ligt.

Het is goed om te weten dat een hr-ketel ook op het riool aangesloten moet worden om het condens af te voeren. Is dit niet mogelijk in jouw huis, dan is een Uhr- of HRe-ketel een betere keuze. De kosten liggen gemiddeld tussen de €1.100,- tot €3.400,-.

Condensatieketels

Een andere optie is een condensatieketel. Elke condensatieketel is een hoogrendementsketel, maar niet elke hr-ketel is ook daadwerkelijke een condensatieketel.

Wat is het verschil?

Bij een condensatieketel worden de rookgassen afgekoeld tot onder het dauwpunt. Dit betekent dat de rookgassen verdampen, en er op die manier nog meer warmte wordt geproduceerd. Een condensatieketel behaalt dus een nog hoger rendement dan een hr-ketel. De kosten liggen rond de €1.850,- tot €4.600,-.

Biomassaketel

Een biomassa ketel is een milieubewust alternatief voor de standaard cv-ketel. De werking is in grote lijnen hetzelfde als ieder ander centraal verwarmingssysteem. Alleen gaat het niet om de verbranding van fossiele brandstoffen, maar van organische materialen, zoals hout, mest en tuinafval. Je CO2 uitstoot wordt hiermee enorm vermindert.

Let op: de aanschaf van een biomassaketel is een grote investering. De prijzen beginnen vanaf €5.000,-, maar wil je een exemplaar dat zichzelf aanvult dan lopen de prijzen al snel op tot wel €20.000,-.

Gratis - Vrijblijvend

Zonneboiler

Een zonneboiler vangt de zonnestralen op en gebruikt dit om water te verwarmen. Op het dak plaats je zonnecollectoren. Dit zijn buisjes met een vloeistof die opwarmen door de zon. Dit vloeistof wordt daarna gebruikt om een voorraadvat met water te verwarmen. De cv-ketel wordt nu alleen nog gebruikt op momenten waarop de zon niet voldoende is om het voorraadvat te verwarmen.

Warmtepomp

Een warmtepomp wordt vaak ingezet naast een standaard cv-ketel. Een warmtepomp haalt namelijk warmte uit de lucht of uit het grondwater. Het verzorgt zowel warmte als warm water, waardoor je verwarmingstoestel nog maar zelden aanslaat.

Een warmtepomp gebruikt stroom, dus je zult wel merken dat je stroomverbruik toeneemt. Veel mensen kiezen er daarom voor om een warmtepomp te plaatsen in combinatie met zonnepanelen.

Wil je zeker weten dat je nieuwe verwarmingsketel correct geplaatst is, schakel hier dan een verwarmingsinstallateur voor in. Dan weet je zeker dat de rookgasafvoer veilig werkt en dat de installatie zo zuinig mogelijk is.

Besparen op de kosten? Vergelijk dan altijd gratis offertes!

Waarop letten bij inschakelen installateur uit Aalst?

Wil jij een installateur uit Aalst inhuren om je centrale verwarming te vervangen of repareren? Let dan op het volgende:

 • Specialisme: elke verwarmingsinstallateur heeft zijn of haar eigen specialisme. Kies voor een vakman met ervaring in de verwarmingsketel die jij hebt of wilt laten plaatsen!
 • Eigen regio: we raden je aan om te kiezen voor een vakman in je eigen regio, zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Erkende vakman: kies altijd voor een erkende installateur om je centrale verwarming te vervangen. Zo ben je verzekerd van de beste garantie en weet je zeker dat de installatie veilig werkt.

Vind gemakkelijk en snel een centrale verwarming installateur in Aalst

Vergelijk gratis offertes, kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Erkende installateur centrale verwarming of niet?

We raden je altijd aan om een erkende installateur in te huren. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst weet je zeker dat de vakman de juiste opleiding heeft gevolgd en werkt volgens de veiligheidsvoorschriften. Een niet-erkende vakman heeft deze garanties niet. Bovendien zijn de garantievoorwaarden een stuk minder compleet of ontbreken deze zelfs helemaal. Een erkend installateur inschakelen kost iets meer, maar je hebt dan wel de garantie dat de installatie veilig en zuinig is.

centrale verwarming plaatsen

Besparen op je verwarming? Dat kan!

Wil je de energiekosten zo laag mogelijk houden? Er zijn verschillende dingen die jij of je verwarmingsinstallateur kan doen om het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken.

 • Stel je kamerthermostaat optimaal af: hang hem 1,5 meter boven de grond en zorg dat de thermostaat niet op een te warme of te koude plek hangt.
 • Volg het dag en nachtritme: ’s ochtends is 18 graden voldoende, als je niet thuis bent zet je de thermostaat best op 16 graden en verhoog de temperatuur ’s avonds naar 21 graden.
 • Isoleer de leidingen: hiermee voorkom je dat de leidingen warmte afgeven aan de ruimte nog voordat het de radiatoren bereikt.
 • Installeer een thermostatische kraan op je radiatoren, en regel de temperatuur in de verschillende vertrekken apart.
 • Zorg voor ventilatie: vochtige lucht is lastiger te verwarmen dan droge lucht. Door te ventileren wordt het sneller warm in huis.

Premie voor verwarming: is dat mogelijk?

Als jij je centrale verwarming wilt vervangen dan bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor een mooie premie! Je krijgt een deel van je investering weer terug. Hoeveel je terugkrijgt hangt af van de verwarmingsketel, het totaalbedrag en de premie die je kunt aanvragen.

Is je huis ouder dan 30 jaar? Als je investeert in een nieuwe centrale verwarming, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een premie van 20% of 30% van het totaalbedrag. Dit is de Vlaamse renovatiepremie. Daarnaast biedt de netbeheerder ook een aantal premies aan. Op vlaanderen.be lees je meer over de mogelijke premies die je kunt aanvragen. Daarnaast doe je op premiezoeker.be een gemakkelijke check. Zo zie je in één overzicht voor welke landelijke en plaatselijke premies jij in aanmerking komt.

Meest gestelde vragen:

Het kopen van een nieuw verwarmingstoestel is niet iets dat je elke dag doet. Het is dus slim om je goed in te lezen en voor te bereiden. Laat je bovendien altijd adviseren door een vakman, zodat je de juiste keuze neemt.

Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen (en de antwoorden daarop) voor jou op een rijtje gezet.

Welk type verwarming kiezen?

Hoe wil jij je huis verwarmen? Dat kan door middel van een gasketel, maar ook met behulp van een warmtepomp, zonneboiler of biomassaketel. Welke verwarming de beste optie voor jou is, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, je budget en de samenstelling van je huishouden. Laat je daarom altijd adviseren door een erkend chauffagist in Aalst.

Vraag gratis vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier en ontvang persoonlijk advies, zo kom je er achter welk type verwarming het best is in jou situatie.

Wat kost verwarming?

Hoeveel jouw verwarming kost is afhankelijk van de keuzes die je maakt: de comfort-waarde, het benodigde vermogen en het type ketel. Zo is een standaard combi-ketel de goedkoopste optie: de prijzen starten vanaf €1.100,- en lopen op tot gemiddeld €3.400,-. De kosten van een condensatieketel liggen rond de €1.850,- tot €4.600,- en voor een mazoutketel betaal je ongeveer €3.500,- tot €8.500,-..

Benieuwd naar de prijzen? Op de pagina staat meer informatie over de kosten..

Waarom een verwarmingsinstallateur inschakelen?

Er zijn verschillende redenen om een verwarmingsinstallateur in te huren. Het bespaart jou waardevolle tijd en sommige werkzaamheden mag je zelf niet eens uitvoeren aan de centrale verwarming. Maar de belangrijkste reden is dat de hulp van een erkende verwarmingsinstallateur ervoor zorgt dat jouw installatie veilig en zuinig werkt.


installateur verwarming


Chauffagist uit Aalst nodig? Vergelijk gratis offertes!

Met de hulp van een chauffagist uit Aalst weet je zeker dat je installatie veilig werkt. Bovendien ben je verzekerd van een hoger rendement: je weet namelijk zeker dat de ketel optimaal is afgesteld. Zo verbruik je minder energie voor dezelfde aangename binnentemperatuur! Zoek je een chauffagist in je eigen regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je de aanvraag krijg je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven toegestuurd. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies zo de vakman met de scherpste prijs. Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs! Geen zorgen, de aanvraag is gratis en zonder aankoopverplichting. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!