Installateurs centrale verwarming in de buurt van Schaarbeek

Een overzicht van alle installateurs centrale verwarming in de buurt van Schaarbeek

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

Je zoekt een installateur voor centrale verwarming in Schaarbeek? Onderstaand een overzicht van de dichtstbijzijnde installateurs in regio Schaarbeek.

Verwarming installateur in Schaarbeek gezocht?

Op Verwarming Gids vind je altijd een geschikte installateur voor jouw opdracht. Je schakelt een vakman in voor onderhoud, herstelling en het plaatsen van centrale verwarming. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag bij CV installateurs uit Schaarbeek en omgeving.

Informatie over Schaarbeek

Schaarbeek is gelegen in de provincie Brussel en telt 133010 inwoners. In totaal wonen er 66172 mannen en 66838 vrouwen verdeeld over 63713 huishoudens.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Vergelijk installateurs en bespaar op de kosten!

verwarmingsinstallateur Schaarbeek

Verwarmingsinstallateur Schaarbeek

Installateur nodig voor je centrale verwarming in Schaarbeek? Een verwarmingsinstallateur plaatst, vervangt en repareert de centrale verwarming. Zo weet je zeker dat je installatie veilig werkt en je niet onnodig veel gas verbruikt. Op zoek naar een verwarming installateur?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Daarna ontvang je zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes: vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je meer over de centrale verwarming. Je leest waarom je een installateur voor de verwarming nodig hebt en wat hij allemaal doet. Ook lees je meer over de prijzen van een installatiebedrijf.

Op zoek naar een verwarmingsinstallateur? Bespaar op de kosten!

Vind eenvoudig en snel een goede installateur voor je verwarming. Door de prijzen van meerdere centrale verwarming installateurs te vergelijken, bespaar je bovendien tot wel 40% op de kostprijs!

Zo werkt het:

 • Je krijgt kosteloos offertes van centrale verwarmingsinstallateurs bij jou in de buurt.
 • Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod.
 • Laat de installateur de centrale verwarming installeren, repareren of onderhouden voor de scherpste prijs!
 • Deze offerteaanvraag is gratis en volledig vrijblijvend.


Wat kost centrale verwarming installeren?

Wil je de centrale verwarming vervangen? Je laat de verwarming best installeren door een erkende verwarmingsinstallateur. De kosten hiervoor zijn voor een groot deel afhankelijk van de soort centrale verwarming die je laat plaatsen.

De goedkoopste optie is een combiketel: de prijzen hiervoor liggen rond de €1.100,- tot €3.400,-. Voor een condensatieketel betaal je iets meer, rond de €1.850,- tot €4.600,-. Het voordeel hiervan is wel dat je een hoger rendement behaalt, waardoor de energiekosten uiteindelijk lager zijn. Wil je een mazoutketel installeren voor de centrale verwarming, houd dan rekening met kosten rond de €3.500,- tot €8.500,-.

Kosten centrale verwarming Schaarbeek

OmschrijvingGemiddelde prijs*
Combiketel€1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel€1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel€3.500,- tot €8.500,-
Eenmalige onderhoudsbeurt€60,- tot €100,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Let op: als u met spoed een installateur inschakelt voor de centrale verwarming in Schaarbeek, dan betaalt u vaak een spoedtoeslag. Buiten de kantooruren ligt het uurtarief van installateurs voor de centrale verwarming hoger.

Naast de materiaalkosten moet je ook rekening houden met de arbeidskosten. De meeste installatiebedrijven brengen een vast tarief per uur in rekening. Gemiddeld ligt dit tussen de €45,- tot €65,- per uur. Het exacte uurtarief is onder meer afhankelijk van ervaring, locatie en de keuze voor een installatiebedrijf of een zelfstandig verwarmingsinstallateur.

 

Uurtarief verwarming installateurs Schaarbeek

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Verwarming installateur Schaarbeek: werkzaamheden

Een verwarmingsinstallateur uit Schaarbeek is in te zetten voor heel veel verschillende werkzaamheden. Klussen zoals het plaatsen, vervangen, onderhouden of repareren van verwarmingsketels zijn niet iets die je eenvoudig zelf uitvoert. Hiervoor heb je de hulp van een installatiebedrijf in verwarming voor nodig.

Hieronder lees je precies voor welke klussen je de hulp van installateurs in centrale verwarming kunt inschakelen.

Centrale verwarming installeren

Het installeren van de centrale verwarming is één van de klussen die je niet zomaar zelf uit kunt voeren. Het plaatsen van de verwarmingsketel vereist namelijk kennis en ervaring. Het is heel belangrijk dat dit zorgvuldig gedaan wordt zodat de ketel niet beschadigd raakt én zodat de installatie veilig werkt.

Een verwarmingsinstallateur uit Schaarbeek verwijdert de oude installatie en plaatst de nieuwe. Eventueel vervangt hij ook de rookgasafvoer. Na de installatie controleert de verwarmingsinstallateur of alles goed werkt en of de afvoer goed is aangesloten.

centrale verwarming Schaarbeek

Onderhoud centrale verwarming

Onderhoud aan de centrale verwarming is niet verplicht, maar het is wel heel verstandig om een installateur de verwarming in Schaarbeek regelmatig te onderhouden. Zeker bij oudere ketels.

Goed onderhoud heeft namelijk een paar belangrijke voordelen:

 • Het verlengt de levensduur van de centrale verwarming.
 • Je hebt minder kans op storingen.
 • Door onderhoud werkt de installatie zuiniger en veiliger.

Onderhoud bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal controleert de installateur de verwarming in Schaarbeek eerst. Hij vervangt kapotte onderdelen en reinigt de binnenkant van de verwarmingsinstallatie.

Verwarming repareren

Is de centrale verwarming in Schaarbeek kapot? Dan komt een erkende installateur de centrale verwarming repareren. Meestal is een storing zonder veel problemen eenvoudig te herstellen: zo heb je al snel weer warmte en warm water in huis.

Er zijn een aantal reparaties die regelmatig voorkomen. Bij oudere verwarmingsketels gaat er wel eens iets stuk bij de drie-weg-klep. De vakman vervangt in dat geval de drie-weg-klep of de drie-weg-klep motor. Ook gebeurt het af en toe dat het expansievat kapot is. Dit houdt in dat het membraan stuk is, zodat het expansievat de drukverschillen niet meer kan opvangen.


Bespaar tot 40% in 2 minuten

Voordelen installateur verwarming

Voor werkzaamheden aan de centrale verwarming schakel je best een verwarmingsinstallateur in. Een installateur die de centrale verwarming in Schaarbeek onderhoudt of repareert zorgt er namelijk voor dat de installatie veilig werkt. Dat is heel belangrijk om het risico op koolmonoxidevergiftiging weg te nemen.

Dit zijn de grootste voordelen van het inschakelen van een installateur voor de centrale verwarming in Schaarbeek:

 • Je weet zeker dat de verwarmingsinstallatie veilig werkt.
 • Dankzij een verwarmingsmonteur werkt de installatie zuinig.
 • Met een verwarmingsinstallateur verleng je de levensduur van de centrale verwarming.

installateur verwarming

Installateur centrale verwarming Schaarbeek: hierop moet je letten!

Verwarmingsinstallateur inschakelen? Er zijn heel veel verwarmingsmonteurs werkzaam: hoe kies jij nu de beste vakman voor de beste prijs? Hieronder geven we je een aantal tips om op te letten bij het zoeken naar een expert. Kies bijvoorbeeld altijd voor iemand die gespecialiseerd is in de werkzaamheden die jij wilt laten uitvoeren.

Wil je een installateur voor de verwarming inschakelen? Let hier dan op:

 • Kijk naar het specialisme. Als je centrale verwarming elektrisch is, kies dan voor een installateur ervaren in elektrische verwarming.
 • Kies een verwarmingsinstallateur bij jou in de buurt: zo bespaar je op de voorrijkosten.
 • Schakel een erkende verwarmingsinstallateur in voor de beste kwaliteit.

Op zoek naar een ervaren verwarmingsinstallateur? Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Waarom een erkende installateur centrale verwarming kiezen?

Als je kiest voor een erkende installateur voor de centrale verwarming, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je weet zeker dat de vakman gediplomeerd is en werkt volgens alle veiligheidsvoorschriften. Dit garandeert jou veiligheid en je weet zeker dat de verwarmingsketel zuinig werkt.

Kies je voor een niet-erkend chaffaugist? Dan heb je in veel gevallen geen goede garantie. Je kunt er niet op vertrouwen dat de installatie veilig is. Een erkend installateur in verwarming kost iets meer, maar dat is het vanwege de extra garanties en zekerheden absoluut waard.

Premies voor verwarming

Wil je centrale verwarming aanleggen? Of is het tijd om de verwarmingsinstallatie te vervangen? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om een premie aan te vragen. Zo heb je mogelijk recht op de renovatiepremie: dit is 20% of 30% van het totaalbedrag, mits je minimaal €2.500,- investeert. Op vlaanderen.be vind je een overzicht van landelijke premies die je kunt gebruiken.

Het kan ook zo zijn dat jouw gemeente of provincie een plaatselijke subsidie aanbiedt. Of dit in jouw woonplaats ook het geval is, check je eenvoudig via premiezoeker.be .

installateur centrale verwarming Schaarbeek

Verwarmingsinstallateur Schaarbeek nodig? Gratis offertes vergelijken!

Heb jij ook een verwarmingsinstallateur nodig? Een installateur kan je verwarming op verschillende manieren repareren, onderhouden en natuurlijk vervangen. Zo bespaar jij uiteindelijk zo veel mogelijk op de energierekening en stijgt het wooncomfort in huis! Wil je ook een erkend installateur inzetten voor je centrale verwarming?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%! !

Doe snel een gratis offerteaanvraag, zodat je zo snel mogelijk vrijblijvende offertes ontvangt: je zit nergens aan vast! Kies zelf voor de vakman met het beste aanbod om te besparen op de kostprijs. Dat wil jij toch ook?

Gratis offertes vergelijken