Vind de beste verwarmingsinstallateur in Mariekerke

Kom gemakkelijk en snel in contact met verwarminginstallateurs uit Mariekerke en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Installateurs centrale verwarming Mariekerke

Top 14 installateurs centrale verwarming in Mariekerke

Compleet overzicht van alle installateurs centrale verwarming in Mariekerke en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Mariekerke zijn 14 installateurs centrale verwarming beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle installateurs voor centrale verwarming uit Mariekerke en omgeving Antwerpen. Iedere installateur heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Verwarminginstallateur in Mariekerke gezocht?

Op Verwarming Gids vind je altijd een geschikte installateur voor ketelonderhoud, herstelling en plaatsen van centrale verwarming. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis CV installateurs uit Mariekerke en omgeving. Meer informatie nodig over verwarming, cv-ketels en airco? Je vindt al onze artikelen op onze gidspagina.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 14 installateurs centrale verwarming in Mariekerke en omgeving

Vergelijk installateurs en bespaar op de kosten!

centrale verwarming Mariekerke

Wat kost een verwarmingsinstallateur in Mariekerke?

Voor diensten van een verwarmingsinstallateur in Mariekerke liggen de gemiddelde kosten tussen €45,- en €65,- per uur . We maken een onderscheid in het uurtarief voor routine-onderhoud, grote reparaties en de installatie van een nieuwe cv-ketel.

Houd er rekening mee dat er mogelijk een spoedtoeslag wordt toegepast voor reparaties met spoed of voor werkzaamheden buiten reguliere uren, zoals ‘s avonds of in het weekend. Het is altijd raadzaam om vooraf te informeren of er een toeslag geldt en wat het bijbehorende tarief is.

In de onderstaande tabellen vind je niet alleen gedetailleerde informatie over het uurtarief, maar ook over de kosten van onderhoud en de prijzen voor nieuwe cv-ketels.


Uurtarief verwarming installateurs Mariekerke

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost ketelonderhoud?

Eenmalig cv-ketelonderhoud is kostbaarder dan wanneer je een abonnement afsluit. De kosten voor eenmalig onderhoud liggen gemiddeld tussen €70,- en €90,-, maar deze prijs omvat niet eventuele kosten voor reparaties of materiaal. Abonnementsprijzen beginnen vanaf €50,-. Met een all-in contract ben je het best beschermd, omdat hierin ook de volledige materiaalkosten en 24/7 service zijn inbegrepen.

Wanneer heb ik onderhoud nodig?

Het is verplicht om regelmatig onderhoud aan je ketel uit te laten voeren. Voor centrale stooktoestellen op gas is dit vereist om de twee jaar, en voor toestellen op stookolie of andere brandstoffen moet dit jaarlijks gebeuren. Cv-ketelonderhoud moet worden uitgevoerd door een erkende verwarmingsinstallateur.

Oudere cv-ketels hebben soms vaker onderhoud nodig, zodat ze goed blijven werken.

Type onderhoud Gemiddelde prijs* Omschrijving
Eenmalig €70,- tot €90,- Voorrijkosten en arbeidsloon
Onderhoudscontract €50,- tot €90,- 2-jaarlijks onderhoud, onderhoudskosten, voorrijkosten
Service contract €70,- tot €130,- 2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, gedeeltelijke materiaalkosten
All-in contract €130,- tot €175,- 2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, volledige materiaalkosten, dag en nacht bereikbaar

*Let op: dit zijn richtprijzen van verwarmingsinstallateurs.

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel bedraagt 12 tot 15 jaar. Als je merkt dat je ketel regelmatig onderhoud of reparaties nodig heeft, is het wellicht tijd om te overwegen een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. Een voordeel van een nieuw verwarmingstoestel is vaak een aanzienlijk hogere energiezuinigheid, wat resulteert in besparingen op je energiekosten.

Hieronder vind je de prijzen voor nieuwe cv-ketels.

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Combiketel €1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel €1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel €3.500,- tot €8.500,-
Radiator vervangen €225,- tot €300,-
Nieuwe thermostaat €80,- tot €95,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.

Alternatieven voor een cv-ketel

De gasprijzen zijn nog steeds aanzienlijk hoog in 2024, en de frequentie van schommelingen maakt het moeilijk te voorspellen hoeveel je uiteindelijk zult betalen voor gas. Daarnaast groeit het milieubewustzijn onder huishoudens, wat velen aanspoort om de afhankelijkheid van gas te verminderen.

De Vlaamse Regering draagt ook bij aan deze verschuiving door te besluiten dat alle nieuwbouwwoningen vanaf 2025 fossielvrij moeten zijn.

Een paar geschikte alternatieven:

  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Biomassaketel
  • Mazoutketel
  • Elektrische verwarming
  • infraroodpanelen
  • Verwarmen met airco

Waar opletten bij inschakelen installateur verwarming uit Mariekerke?

Heb je een installateur verwarming uit Mariekerke nodig voor reparatie, onderhoud of het plaatsen van een nieuwe cv-ketel? Dan hebben wij een paar tips waar je op kunt letten bij het kiezen van een geschikte chauffagist.

Kies een erkende installateur

Met een erkende installateur ben je verzekerd van kwaliteit. Om erkenning te verkrijgen, moet de verwarmingsinstallateur voldoen aan veiligheidsvoorschriften en de juiste opleiding hebben gevolgd. Bij een niet-erkende installateur krijg je mogelijk niet altijd garantie en is het onzeker of je installatie veilig werkt.

Ga voor een chauffagist uit eigen regio

Kiezen voor een chauffagist uit je eigen regio kan leiden tot besparingen op voorrijkosten. Bovendien is de chauffagist sneller ter plaatse bij eventuele problemen, waardoor je minder lang hoeft te wachten.

Laat je verwarmingstoestel goed onderhouden

Het regelmatig onderhouden van de ketel is cruciaal voor een efficiënte werking en verlengt bovendien de levensduur van het toestel. Jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat de gehele ketel of ander verwarmingstoestel wordt gecontroleerd, waarbij eventuele reparaties direct kunnen worden uitgevoerd. Tijdens de onderhoudsbeurt voert de installateur ook controles uit op mogelijke koolmonoxidelekken.

Bekijk de mogelijkheden voor een premie

In 2024 is er een premie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, namelijk de Mijn Verbouwpremie. Deze premie is van toepassing wanneer je een zonneboiler, warmtepomp of gascondensatieketel plaatst of vervangt. De hoogte van de premie hangt af van het specifieke toestel dat je installeert. Bovendien zijn er mogelijk lokale premies beschikbaar via je gemeente.


Chauffagist nodig?

Vind eenvoudig en snel een vakman! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar op de kosten

Vergelijk gratis offertes. U bespaart kosten door te vergelijken en betaalt zo niet te veel!


Chauffagist uit Mariekerke inschakelen?

Vul het offerteformulier in en ontvang kosteloos offertes van chauffagisten uit Mariekerke. Neem de tijd om de offertes te vergelijken en kies de installateur die het beste aansluit bij jouw behoeften! Onze service is volledig gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen:

Er bestaan nog veel onduidelijkheden rond centrale verwarming. Hieronder verschaft een verwarmingsinstallateur opheldering over enkele veelgestelde vragen.

Het afsluiten van een onderhoudscontract voor je cv-ketel kan buitengewoon handig zijn, omdat het verschillende voordelen met zich meebrengt. In de eerste plaats zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat je cv-ketel efficiënt en veilig blijft functioneren. Een goed onderhouden ketel verbruikt vaak minder energie, wat resulteert in lagere energiekosten op de lange termijn. Bovendien kan preventief onderhoud potentiële storingen verminderen, waardoor je onverwachte reparatiekosten kunt voorkomen. Met een onderhoudscontract heb je vaak ook recht op snelle service en hulp in noodgevallen, wat extra gemoedsrust kan bieden.
De optimale keuze varieert afhankelijk van specifieke omstandigheden, rekening houdend met factoren zoals je huishouden, persoonlijke voorkeuren en uiteraard je budget. Een zonneboiler of warmtepomp levert maandelijkse besparingen op energiekosten en heeft een lage CO2-uitstoot, maar vereist wel een aanzienlijke investering. Als je woning op gas is aangesloten, is een gasketel een mogelijke optie. Voor een beperkt budget zijn hoogrendements- of condensatieketels wellicht de meest geschikte keuze.

Twijfel je nog over je keuze, vraag dan een gratis offerte en ontvang meer informatie.

Het blijft zeker een verstandige keuze om in 2024 een nieuwe gasketel aan te schaffen, op voorwaarde dat je kiest voor een condensatieketel of zelfs een hoogrendementsketel. Deze laatste behaalt het hoogste rendement en is het meest energiezuinig.
Alleen met de expertise van een erkende chauffagist kun je er zeker van zijn dat je installatie zowel veilig als efficiënt functioneert. Op deze manier bereik je maandelijkse besparingen op energiekosten en vermijd je potentieel gevaarlijke situaties. Doe een beroep op een bekwame verwarmingsinstallateur voor de installatie, reparatie of het onderhoud van je centrale verwarmingssysteem.
Je cv-ketel is voorzien van een display. In geval van een storing wordt hier een getal of letter weergegeven. Raadpleeg het instructieboekje om de betekenis van de storingscode te achterhalen, aangezien dit per merk en soms zelfs per model kan verschillen. Bij bepaalde storingen is het noodzakelijk om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen.
Tijdens het onderhoud van de cv-ketel onderzoekt de ervaren chauffagist uit Aalst grondig de volledige installatie, inclusief de ketel, het expansievat, het overdrukventiel en de filters. De ketel wordt nauwkeurig geïnspecteerd, gereinigd en opnieuw afgesteld om een optimale en efficiënte werking te garanderen. Het handhaven van de juiste instellingen is essentieel voor een doeltreffende werking. Bovendien voert de installateur tijdens het onderhoud een controle uit op mogelijke koolmonoxidelekkages, waarbij ook de verbrandingswaarden en ventilatie zorgvuldig worden gecontroleerd. Deze grondige inspectie draagt bij aan een veilige en goed functionerende verwarmingsinstallatie.
Vaak voorkomende herstellingen omvatten het vervangen van het expansievat, de driewegklep of het verhelpen van lekkages. Een te lage druk kan leiden tot verminderde efficiëntie of storingen. Een defecte circulatiepomp is ook een veelvoorkomend probleem, wat resulteert in het niet meer rondpompen van warm water door het systeem.