Vind de beste verwarmingsinstallateur in Zele

Kom gemakkelijk en snel in contact met verwarminginstallateurs uit Zele en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Installateurs centrale verwarming Zele

Top 19 installateurs centrale verwarming in Zele

Compleet overzicht van alle installateurs centrale verwarming in Zele en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Zele zijn 19 installateurs centrale verwarming beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle installateurs voor centrale verwarming uit Zele en omgeving Oost-Vlaanderen. Iedere installateur heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Verwarminginstallateur in Zele gezocht?

Op Verwarming Gids vind je altijd een geschikte installateur voor ketelonderhoud, herstelling en plaatsen van centrale verwarming. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis CV installateurs uit Zele en omgeving. Meer informatie nodig over verwarming, cv-ketels en airco? Je vindt al onze artikelen op onze gidspagina.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 19 installateurs centrale verwarming in Zele en omgeving

Vergelijk installateurs en bespaar op de kosten!

centrale verwarming Zele

Installateur centrale verwarming in Zele gezocht?

Met een installateur is je centrale verwarming in Zele veilig en correct aangesloten en onderhouden. Zo weet je zeker dat deze zo zuinig mogelijk werkt en bespaar je maandelijks op je energiekosten.

Benieuwd wat een verwarmingsinstallateur voor jou kan betekenen? Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van een installateur en krijg je informatie over de gemiddelde kostprijs. Tot slot geven we je praktische tips om te besparen op de verwarming!


Installateur centrale verwarming: korte samenvatting

 • Het gemiddelde uurtarief van een verwarmingsinstallateur in Zele is €45,- tot €65,-.
 • Een nieuwe hoogrendementsketel, combi, kost €1.100,- tot €3.400,- en een condensatieketel kost €1.850,- tot €4.600,-.
 • Laat regelmatig ketelonderhoud uitvoeren. Een eenmalige onderhoudsbeurt kost gemiddeld €70,- tot €90,-, exclusief eventuele materiaalkosten. Met een onderhoudscontract is een onderhoudsbeurt vaak goedkoper.

Wat kost een chauffagist in Zele?

Het gemiddelde uurtarief van een chauffagist in Zele is €45,- tot €65,-. Vergeet niet dat de prijs verschilt per chauffagist.

Kies je voor een zzp’er die eenvoudig onderhoud uitvoert, dan ligt het uurtarief eerder rond de €45,-. Schakel je een groot installatiebedrijf in of is meer onderhoud of grote reparaties nodig? Dan liggen de kosten hoger! Houd rekening met een uurprijs van €65,-. Voor deze prijs laat je de centrale verwarming vervangen of repareren.

Let op: bij een storing of ander probleem heb je vaak met spoed de hulp van een verwarmingsinstallateur nodig. In dat geval betaal je een spoedtoeslag en liggen de kosten dus hoger. Vraag van tevoren hoe hoog de spoedtoeslag is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Uurtarief verwarming installateurs Zele

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost centrale verwarming installeren?

Wil je een nieuwe verwarmingsketel laten installeren? De kosten van het verwarmingstoestel variëren van €1.100,- voor een standaard combiketel tot ongeveer €8.500,- voor een mazoutketel. In de onderstaande tabel vind je de prijzen voor verschillende soorten cv-ketels.

Als je de centrale verwarming vervangt, dan heb je mogelijk recht op een mooie premie! Hiermee houd je de kosten laag. Zo kun je bijvoorbeeld de Mijn Verbouwpremie aanvragen als je een condensatieketel laat plaatsen of een mazouttank laat verwijderen.

Kosten centrale verwarming

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Combiketel €1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel €1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel €3.500,- tot €8.500,-
Radiator vervangen €225,- tot €300,-
Nieuwe thermostaat €80,- tot €95,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.

verwarming Zele

Wat kost cv-ketel onderhoud in Zele?

De prijzen voor eenmalig cv-ketel onderhoud in Zele beginnen vanaf €70,- tot €90,- per onderhoudsbeurt. Wij raden aan om een onderhoudscontract af te sluiten met een chauffagist. Met een onderhoudscontract betaal je namelijk minder voor een onderhoudsbeurt, ongeveer €50,- tot €90,-. Dit geldt voor tweejaarlijks onderhoud.

Houd er rekening mee dat bij een onderhoudsbeurt niet altijd de kosten van materialen zijn inbegrepen. Bij een servicecontract of een all-in contract is dat vaak wel het geval, maar vraag altijd naar de voorwaarden.

In de tabel hieronder lees je meer over de prijzen voor ketelonderhoud.

Onderhoud cv-ketel prijs

Type onderhoud Gemiddelde prijs* Omschrijving
Eenmalig €70,- tot €90,- Voorrijkosten en arbeidsloon
Onderhoudscontract €50,- tot €90,- 2-jaarlijks onderhoud, onderhoudskosten, voorrijkosten
Service contract €70,- tot €130,- 2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, gedeeltelijke materiaalkosten
All-in contract €130,- tot €175,- 2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, volledige materiaalkosten, dag en nacht bereikbaar

*Let op: dit zijn richtprijzen. De exacte kosten verschillen per installateur.

Handige prijsvoorbeelden

Hoogrendementsketel vervangen: bij deze klant was het de taak om de oude ketel te vervangen door een hoogrendementsketel. De verwarmingsinstallateur heeft de oude ketel gedemonteerd en een nieuwe ketel opgehangen. De meeste oude leidingen konden opnieuw gebruikt worden, wel heeft de vakman de rookgasafvoer vervangen. De totale kosten voor de montage kwamen neer op €3.150,-.
Onderhoudsbeurt cv-ketel: deze klant wilde zijn cv-ketel laten onderhouden door een erkend verwarmingsinstallateur. Tijdens het onderhoud bleek dat de 3-weg-klep vervangen moest worden. De klant had geen onderhoudsabonnement, dus hij moest zelf de materiaalkosten betalen. De totale prijs voor de eenmalige onderhoudsbeurt was €95,-.

Besparen op een installateur voor de centrale verwarming?

Vind een chauffagist in jouw regio en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Ketelonderhoud Zele

Ook voor ketelonderhoud in Zele staat een cv-installateur voor je klaar. Goed onderhoud is belangrijk, want het zorgt ervoor dat je ketel zuinig werkt, dat de installatie veilig is en het voorkomt storingen en kapotte onderdelen.

Wat kost het?

Het beste is om een onderhoudscontract af te sluiten. Het goedkoopste is een standaard onderhoudscontract, de gemiddelde prijs daarvan ligt tussen de €50,- tot €90,-. Een servicecontract of all-in contract zijn duurder, deze beginnen respectievelijk vanaf €70,- en €130,-. In een service- en all-in contract zijn ook, soms gedeeltelijk, materiaalkosten inbegrepen.

Lees verder om meer te weten te komen over cv-ketel onderhoud.

Waaruit bestaat cv-ketel onderhoud?

Tijdens cv-ketel onderhoud controleert de chauffagist uit Zele de gehele installatie: de ketel, expansievat, overdrukventiel en filters. De ketel wordt nagekeken, schoongemaakt en opnieuw ingesteld. Een juiste instelling is belangrijk voor een goede en zuinige werking. Tijdens het onderhoud controleert de installateur ook of er sprake is van eventuele koolmonoxidelekkages en controleert de installateur de verbrandingswaarden en verluchting.

Welk onderhoud er precies nodig is, is afhankelijk van het type installatie dat je hebt en het merk. Hoe ouder je ketel is, hoe belangrijker onderhoud wordt.

Hoe vaak is onderhoud nodig?

Onderhoud aan het centraal verwarmingssysteem is verplicht, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Dit zijn de regels:

 • Centrale stooktoestellen op gas: alle systemen op gas (aardgas, butaan en propaan) moeten elke twee jaar onderhouden worden.
 • Centrale stooktoestellen op stookolie of brandstof: een verwarmingssysteem op stookolie of een vaste brandstof (mazout, hout en pellets) moet elk jaar een onderhoudsbeurt krijgen.
Belangrijk: ketelonderhoud in Zele moet altijd uitgevoerd worden door erkende verwarmingsinstallateur. Je mag het dus niet zelf doen.

Onderhoud mazoutketel Zele

Met goed onderhoud aan je mazoutketel in Zele bespaar je op je stookkosten. Je verbetert namelijk het rendement. Daarnaast stoot je minder schadelijke stoffen uit.

Het onderhoud bestaat uit het reinigen en controle van de schoorsteen en rookgasafvoer, controle van de verluchting en het reinigen van de mazoutketel. Ten slotte controleert de installateur ook nog de verbranding met een meting.

Onderhoud is jaarlijks nodig voor verwarmingstoestellen op stookolie vanaf 20kW. Voor een installatie met een vermogen van minder dan 20Kw is het niet verplicht, maar wel verstandig voor een goede werking. Daarnaast is het vaak nodig voor de garantie van de fabrikant.

Onderhoud gasketel Zele

Onderhoud van een gasketel in Zele moet om de twee jaar gedaan worden, hiervoor ben je wettelijk verplicht. Dit onderhoud moet gedaan worden door een erkende installateur.

Het onderhoud bestaat uit een algemene controle, reiniging van het rookgaskanaal, metingen van gas en lucht en controle van de ketel. Daarnaast kan de ketel direct goed afgesteld worden, voor een zuinige werking.

Nieuwe cv-ketel plaatsen

Heb je een nieuwe cv-ketel nodig? De meeste ketels hebben een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar. Een voordeel van een nieuwe ketel is dat deze vaak een stuk energiezuiniger zijn, bovendien heb je de mogelijkheid om direct een warmtepomp of zonneboiler te plaatsen.

Wat doet een installateur?

Allereerst wordt de oude ketel verwijderd. Hiervoor worden alle leidingen afgesloten en vervolgens wordt de ketel gedemonteerd. Vervolgens gaat hij een nieuw expansievat plaatsen en kan de nieuwe cv-ketel opgehangen worden. De ketel wordt aangesloten op de gasleiding, soms is het nodig om de gaskraan te vervangen of nieuwe leidingen te plaatsen. Daarna worden het rookgaskanaal, de waterleiding en de luchtafvoer aangesloten. Ten slotte wordt alles goed ingeregeld, zodat de cv-ketel zo zuinig mogelijk werkt.

Het installeren van een nieuwe cv-ketel kost ongeveer één dag.

Soort centrale verwarming Voordelen Nadelen
Condensatieketel Bespaart tot wel 35% op de gaskosten ten opzichte van de traditionele gasketel, geschikt voor mazout en gas Relatief duur in aanschaf
Hybride cv-ketel Energiezuinige optie, werkt samen met een warmtepomp, lagere CO2-uitstoot, minder energiekosten Relatief duur in aanschaf
Hoogrendementsketel Hoger rendement dan condensatieketels, relatief betaalbaar, geschikt voor gas en mazout Minder zuinig dan een hybride cv-ketel
Biomassaketel Niet afhankelijk van de gasprijs, gebruikt hout en pellets, uitstekend rendement en je gebruikt hernieuwbare energie Grote investering, je hebt opslagruimte nodig voor het hout en de pellets

Installateur centrale verwarming Zele

Reparatie en herstelling

Soms heeft je centrale verwarming een herstelling nodig, hier schakel je best een installateur voor in. Hij zorgt ervoor dat jouw verwarming snel weer naar behoren werkt! Vaak is een storing redelijk snel te herstellen: de ketel geeft zelf aan wat er mis is: misschien moet je de ketel opnieuw bijvullen of juist ontluchten.

Sommige herstellingen nemen iets meer tijd in beslag!

Zo komt een beschadiging aan het expansievat bijvoorbeeld regelmatig voor. Hierdoor stijgt de druk in de ketel wanneer het water verwarmt. In dat geval is het vaak noodzakelijk om het expansievat te vervangen: deze heeft een levensduur van gemiddeld 7 jaar. Maak bij een beschadiging of storing gebruik van een spoedservice, zodat je nooit lang in de kou zit.


Gratis - Vrijblijvend

Alternatieven voor een cv-ketel

Wanneer je cv-ketel aan vervangen toe is, is het ook een optie om voor een duurzamer alternatief te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hybride warmtepomp die samen werkt met een cv-ketel, een normale warmtepomp een elektrische ketel of een zonneboiler. Ook kun je je woning verwarmen met een airco.

In 2021 heeft de Vlaamse regering besloten dat alle nieuwbouwwoningen vanaf 2025 fossielvrij moeten zijn. Je kunt dan dus geen aardgasaansluiting meer krijgen. Helaas betekent dit ook dat een cv-ketel niet meer aangesloten kan worden en dat hierdoor een hybride warmtepomp voor nieuwbouwwoningen vanaf 2025 geen optie meer is. Voor bestaande woningen is er nog niet een verplichting, maar het is wel verstandig om te kijken naar een duurzaam alternatief.

Dit zijn een aantal alternatieven voor cv-ketels:

 • Warmtepomp: een warmtepomp haalt warmte uit de lucht of uit het grondwater. Het werkt het best in combinatie met vloerverwarming en zonnepanelen. De goedkoopste warmtepomp is de lucht/water warmtepomp. Deze kost gemiddeld €6.000,- tot €10.000,-.
 • Zonneboiler: een zonneboiler is een energiebesparend alternatief op een gewone elektrische boiler. De installatie gebruikt de zonnestraling om je water te verwarmen. De kosten voor deze zonneboiler inclusief montage zijn gemiddeld €4.000,- tot €6.000,-.
 • Mazoutketel: deze ketel werkt op mazout, een stookolie. Je hoeft dan niet aangesloten worden op het gasnetwerk. Houd er wel rekening mee dat mazout niet overal is toegestaan. Een mezoutketel kost ongeveer €4.000,-.
 • Biomassaketel: een biomassaketel gebruikt hout, in de vorm van snippers, blokken of pellets, om een woning te verwarmen. Je kunt er zelf warm water mee krijgen. Biomassaketels zijn niet geschikt voor elk type woning (alleen voor een vrijstaande weoning met een rookkanaal tot voorbij de nok van het dak). Een biomassaketel kost ongeveer €28.000,-.
 • Verwarmen met airco: je huis kun je ook verwarmen met een mobiele- of een vaste airco. De gemiddelde kosten van een airco liggen tussen de €300,- tot €1.000,- bij een mobiele unit en rond de €1.200,- tot €3.000,- bij een vaste unit.

Je hebt ook nog andere mogelijkheden om je huis te verwarmen, zonder gas. Een optie is bijvoorbeeld elektrisch verwarmen. Met elektrische verwarming verwarm je je woning en met een elektrische boiler krijg je warm water. Nadeel van deze verwarmingsinstallatie is dat het veel stroom kost.

Of gebruik infraroodpanelen. Deze panelen werken net een beetje anders dan radiatoren. Infraroodpanelen kun je aan de wand of het plafond hangen en geven stralingswarmte af naar een bepaalde plek. Ze zijn dus niet geschikt om een gehele ruimte te verwarmen, maar wel uitstekend als bijverwarming.

Waarop letten bij inschakelen verwarmingsinstallateur uit Zele?

Op zoek naar een verwarmingsinstallateur in Zele? Kies voor een vakman ervaren in de juiste specialiteit voor de beste hulp. Zo weet je zeker dat het advies dat je krijgt klopt en volledig is. Daarna raden we je aan om een vakman uit je eigen regio in te huren, zodat je de voorrijkosten zo laag mogelijk houdt.

Installateur verwarming inschakelen? Let dan hierop:

 • Wat is het specialisme van de verwarmingsinstallateur in Zele? Kies voor een vakman ervaren in elektrische verwarming als je een elektrische ketel hebt, of ga juist voor iemand ervaren in warmtepompen of zonneboilers.
 • Kies altijd voor een verwarmingsinstallateur in je eigen regio. Hiermee houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Is de installateur erkend? Dan weet je zeker dat de vakman de juiste opleiding heeft gevolgd en ben je verzekerd de beste klantvriendelijkheid.
 • Het onderhouden van de verwarmingsinstallatie is verplicht, dit moet je laten doen door een erkend installateur. Let dus goed op bij het inschakelen van een vakman, of deze over de juiste papieren beschikt.

Erkende installateur centrale verwarming of niet?

Voor werkzaamheden aan je centrale verwarming schakel je best een erkende installateur in. Een erkende installateur heeft de juiste opleiding gevolgd. Je weet ook zeker dat de vakman volgens de juiste veiligheidsvoorschriften werkt.

In veel gevallen hebben niet-erkende installateurs bovendien geen of een slechte garantie. Je kunt er in dat geval niet vanuit gaan dat je installatie veilig werkt. Kies daarom altijd voor een erkende verwarmingsinstallateur in Zele.

centrale verwarming plaatsen

Premie voor verwarming 2024: is dat mogelijk?

België moedigt duurzaam verwarmen aan, waardoor het mogelijk is om hier een mooie premie voor aan te vragen.

De belangrijkste premie om rekening mee te houden is Mijn Verbouwpremie van de Vlaamse overheid. Deze bieden een premie aan voor het plaatsen of vervangen van een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler en een gascondensatieketel.

Type verwarming Premiebedrag Voorwaarden
Gascondensatieketel €1.800,- of €2.500,- met een maximum van 40% of 50% van het factuurbedrag Premie is eens per 10 jaar aan te vragen, aan te vragen tot en met 30 juni 2026, gasketel moet geplaatst worden door een verwarmingsinstallateur
Zonneboiler €550,- tot €660,- per m² oppervlakte, met een maximum van €2.750,- tot €3.300,-. Installatie voor een woning of een individueel appartement, slechts 1 premie voor een zonneboiler in 10 jaar, de installatie moet gedaan worden door een erkend installateur in verwarming
Warmtepomp €480,- tot €6.400,-, afhankelijk van type warmtepomp Voor huizen die voor 2014 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, je kan één premie krijgen in 10 jaar tijd

Daarnaast zijn er nog verschillende lokale premies die je kunt aanvragen in je gemeente.

Tips van een verwarmingsinstallateur

Wil je extra goed voorbereid zijn op het kopen of vervangen van je verwarming? Hieronder geven professionele cv-installateur een paar tips.

 • Onderhoud aan je ketel is verplicht, onderschat dit niet! Alle centrale stooktoestellen op gas zijn verplicht om elke 2 jaar te onderhouden. Alle stooktoestelen die branden op mazout, hout of pellets moeten elk jaar onderhouden worden. Dit onderhoud zorgt voor een veilige en zuinige werking. Hierna krijg je het keuringsbewijs dat verplicht is.
 • Denk aan de toekomst. Op dit moment heb je misschien weinig vermogen nodig, maar dit kan in de toekomst veranderen.
 • Duurzame opties. In plaats van verwarmen op gas, is het ook mogelijk om te kiezen voor duurzamere opties. Omdat gas steeds duurder wordt, is dit ook financieel verstandig. Denk hierbij aan het plaatsen van een zonneboiler en een warmtepomp.
 • Goed inregelen. Laat je gasketel goed inregelen, dan werkt de ketel een stuk zuiniger en bespaar jij op je energiekosten.
 • Energiezuinig. Zet je verwarming niet onnodig hoog, stel je thermostaat in en gebruik energiebesparende apparaten. Hiermee gebruik je je verwarming optimaal.
 • Goede instellinge. laat je thermostaat en cv-ketel goed afstellen door de verwarmingsinstallateur. Hiermee bespaar je op de energiekosten.
 • Isoleer de leidingen in huis. zo verlies je niet onnodig warmte nog voordat het water de radiatoren bereikt.
 • Verlucht je huis goed. droge lucht is namelijk efficiënter te verwarmen dan vochtige lucht.
 • Nieuwbouw zonder gas. Nieuwbouwwoningen mogen vanaf 2025 niet meer aangesloten worden op het gas, je moet dan een duurzame optie kiezen zoals een warmtepomp.

installateur verwarming


Chauffagist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een vakman! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar tot 40%

Vergelijk gratis offertes. U bespaart kosten door te vergelijken en betaalt zo niet te veel!


Installateur centrale verwarming uit Zele nodig? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een chauffagist in Zele? Met de hulp van een verwarmingsinstallateur weet je zeker dat je centrale verwarming veilig en zuinig werkt. Zo bespaar je elke maand op de energiekosten! Op zoek naar een installateur in je eigen regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk de verschillende aanbiedingen en kies voor de vakman met de scherpste prijs: zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!

Meest gestelde vragen:

Er zijn nog veel onduidelijkheden over centrale verwarming. Hieronder geeft een verwarmingsinstallateur antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen.

Dit verschilt per situatie. Het antwoord is afhankelijk van je huishouden, je persoonlijke voorkeuren en natuurlijk je budget. Met een zonneboiler of warmtepomp bespaar je maandelijks op de energiekosten en heb je een lage CO2 uitstoot, maar het is wel een grote investering. Is je woning aangesloten op gas? Dan kun je kiezen voor een gasketel. Bij een klein budget is een hoogrendements- of condensatieketel de beste optie.

Weet je niet welk type verwarming voor jou de beste keuze is? Vraag gratis een offerte aan via het offerteformulier en ontvang persoonlijk advies.

Dit hangt samen met het soort cv-ketel dat je kiest, het vermogen en de comfortwaarde. Een combi-ketel kost gemiddeld €1.100,- tot €3.400,- en een condensatieketel schaf je aan vanaf ongeveer €1.850,- tot €4.600,-. Verwarm je met een mazoutketel? Voor de mazoutketel betaal je ongeveer €3.500,- tot €8.500,-.
Alleen met de hulp van een erkende chauffagist weet je zeker dat je installatie veilig én zuinig werkt. Daarmee bespaar je maandelijks op de energiekosten en voorkom je potentiële gevaarlijke situaties. Schakel een verwarmingsinstallateur in voor het plaatsen, repareren of onderhouden van je centrale verwarming.
Het is verstandig de verwarmingsketel na 15 tot 20 jaar te vervangen, nieuwere ketels zijn tot wel 30% zuiniger dan de oude gasketels. Dit betekent dat je de investering in een verwarmingsketel in gemiddeld 5 tot 6 jaar alweer terugverdient.
Het is zeker nog steeds verstandig om een nieuwe gasketel aan te schaffen in 2024, zorg dan wel voor een condensatieketel of zelfs een hoogrendementsketel. Deze laatste behaalt het hoogste rendement en is het meest zuinig.
Sluit een onderhoudscontract af met een verwarmingsinstallateur, hiermee bespaar je op de kosten van ketelonderhoud. Schakel daarnaast een installateur uit de omgeving in, zodat je niet te veel voorrijkosten betaalt. Ook is het handig om gratis offertes te vergelijken. Hiermee krijg je niet alleen meer inzicht in de prijzen, maar kun je ook installateurs gemakkelijk vergelijken op prijs, aanbod en voorwaarden.