Vind de beste verwarmingsinstallateur in Tielrode

Kom gemakkelijk en snel in contact met verwarminginstallateurs uit Tielrode en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Installateurs centrale verwarming Tielrode

Top 14 installateurs centrale verwarming in Tielrode

Compleet overzicht van alle installateurs centrale verwarming in Tielrode en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Tielrode zijn 14 installateurs centrale verwarming beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle installateurs voor centrale verwarming uit Tielrode en omgeving Oost-Vlaanderen. Iedere installateur heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Verwarminginstallateur in Tielrode gezocht?

Op Verwarming Gids vind je altijd een geschikte installateur voor ketelonderhoud, herstelling en plaatsen van centrale verwarming. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis CV installateurs uit Tielrode en omgeving. Meer informatie nodig over verwarming, cv-ketels en airco? Je vindt al onze artikelen op onze gidspagina.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 14 installateurs centrale verwarming in Tielrode en omgeving

Vergelijk installateurs en bespaar op de kosten!

centrale verwarming Tielrode

Wat kost een verwarmingsinstallateur in Tielrode?

Voor een verwarmingsinstallateur uit Tielrode betaal je gemiddeld €45,- tot €65,-. We maken onderscheid in het uurtarief voor eenvoudig onderhoud of een grote reparatie of nieuwe cv-ketel.

Houd er rekening mee dat er een spoedtoeslag gerekend kan worden voor een spoedreparatie of voor werkzaamheden ‘s avonds of in het weekend. Vraag altijd van tevoren of er een toeslag gerekend wordt en hoe hoog deze is.

In de prijstabellen hieronder vind je niet alleen meer informatie over het uurtarief, maar ook informatie over de kosten voor onderhoud en voor nieuwe cv-ketels.


Uurtarief verwarming installateurs Tielrode

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost ketelonderhoud?

Eenmalig cv-ketel onderhoud is duurder, dan wanneer je een abbonnement afsluit. Eenmalig onderhoud kost gemiddeld €70,- tot €90,-, maar eventuele kosten voor reparaties of materiaal is hierbij niet inbegrepen. De prijzen voor een abonnement beginnen vanaf €50,-. Met een all-in contract ben je het best beschermd, want dan zijn ook de volledige materiaalkosten en 24/7 service inbegrepen.

Wanneer heb ik onderhoud nodig?

Je bent verplicht om regelmatig ketelonderhoud uit te laten voeren. Voor centrale stooktoestellen op gas moet dit elke twee jaar en voor toestellen op stookolie of brandstof moet dit elk jaar. Cv-ketel onderhoud moet je laten doen door een erkende verwarmingsinstallateur.

Type onderhoud Gemiddelde prijs* Omschrijving
Eenmalig €70,- tot €90,- Voorrijkosten en arbeidsloon
Onderhoudscontract €50,- tot €90,- 2-jaarlijks onderhoud, onderhoudskosten, voorrijkosten
Service contract €70,- tot €130,- 2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, gedeeltelijke materiaalkosten
All-in contract €130,- tot €175,- 2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, volledige materiaalkosten, dag en nacht bereikbaar

*Let op: dit zijn richtprijzen van verwarmingsinstallateurs.

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is 12 tot 15 jaar. Wanneer je ketel vaak onderhoud of reparaties nodig heeft, is het tijd om te denken aan een nieuwe cv-ketel. Voordeel van een nieuw verwarmingstoestel is dat deze vaak een stuk zuiniger is en dat je hiermee bespaart op je energiekosten.

De prijzen voor een nieuwe cv-ketel vind je in onderstaande tabel.

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Combiketel €1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel €1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel €3.500,- tot €8.500,-
Radiator vervangen €225,- tot €300,-
Nieuwe thermostaat €80,- tot €95,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.

Alternatieven voor een cv-ketel

De gasprijzen zijn ook nog in 2024 erg hoog en er zijn veel schommelingen, waardoor het onzeker is hoeveel je moet betalen voor gas. Daarnaast zijn we steeds milieubewuster en kiezen ook veel huishoudens ervoor om zoveel mogelijk van het gas af te gaan. Ook de Vlaamse Regering stimuleert dit en heeft al besloten dat alle nieuwbouwwoningen vanaf 2025 fossielvrij moeten zijn.

Dit zijn geschikte alternatieven:

  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Biomassaketel
  • Mazoutketel
  • Elektrische verwarming
  • infraroodpanelen
  • Verwarmen met airco

Waar opletten bij inschakelen installateur verwarming uit Tielrode?

Heb je een installateur verwarming uit Tielrode nodig voor een reparatie, onderhoud of plaatsen van een nieuwe cv-ketel? Dan hebben wij een paar tips waar je op kunt letten bij het kiezen van een geschikte chauffagist.

Kies een erkende installateur

Met een erkende installateur weet je zeker dat je kwaliteit krigjt. Om erkenning te krijgen moet de verwarmingsinstallateur veiligheidsvoorschriften volgen en hij heeft de juiste opleiding gevolgd. Bij een niet-erkende installateur krijg je niet altijd garantie en weet je niet zeker of je installatie veilig werkt.

Ga voor een chauffagist uit eigen regio

Met een chauffagist uit je eigen regio bespaar je op de voorrijkosten. Bovendien is de chauffagist sneller bij jou op locatie bij problemen, je hoeft dan minder lang te wachten.

Laat je verwarmingstoestel goed onderhouden

Goed onderhoud is erg belangrijk voor een zuinige werking van de ketel. Daarnaast verleng je de levensduur van de ketel, wanneer je deze elk jaar of elke twee jaar laat onderhouden. Tijdens het onderhoud wordt de gehele ketel of ander verwarmingstoestel nagekeken. Reparaties kunnen vaak direct uitgevoerd worden.

Tijdens een onderhoudsbeurt controleert de installateur ook of er ergens sprake is van een koolmonoxidelek.

Bekijk de mogelijkheden voor een premie

Er is in 2024 een premie voor energiebesparende maatregelen, dit is de Mijn Verbouwpremie. Deze premie geldt alleen voor het plaatsen of het vervangen van een zonneboiler, warmtepomp of gascondensatieketel. Hoe hoog het premiebedrag is, is afhankelijk van het toestel dat je laat plaatsen. Ook zijn er soms lokale premies via je gemeente.


Chauffagist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een vakman! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar tot 40%

Vergelijk gratis offertes. U bespaart kosten door te vergelijken en betaalt zo niet te veel!


Chauffagist uit Tielrode inschakelen?

Vul het offerteformulier en ontvang gratis offertes van chauffagisten uit Tielrode. Vergelijk de offertes en kies een installateur die bij jou past! Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken!

Meest gestelde vragen:

Er zijn nog veel onduidelijkheden over centrale verwarming. Hieronder geeft een verwarmingsinstallateur antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen.

De juiste keuze varieert afhankelijk van de specifieke situatie, gebaseerd op factoren zoals je huishouden, persoonlijke voorkeuren, en natuurlijk, je budget. Een zonneboiler of warmtepomp biedt maandelijkse besparingen op energiekosten en heeft een lage CO2-uitstoot, maar vereist wel een aanzienlijke investering. Als je woning op gas is aangesloten, is een gasketel een mogelijke optie. Voor een beperkt budget overweeg je het beste een hoogrendements- of condensatieketel.

Als je twijfelt over welk type verwarming het meest geschikt is voor jou, vraag dan kosteloos een offerte aan via het offerteformulier en ontvang persoonlijk advies.

Enkel een erkende chauffagist kun je er zeker van zijn dat je installatie zowel veilig als efficiënt functioneert. Hiermee realiseer je maandelijkse besparingen op energiekosten en voorkom je mogelijk gevaarlijke situaties. Schakel een ervaren verwarmingsinstallateur in voor de installatie, reparatie of het onderhoud van je centrale verwarmingssysteem.
Het is zeker nog steeds aan te raden om in 2024 een nieuwe gasketel aan te schaffen, mits je kiest voor een condensatieketel of zelfs een hoogrendementsketel. De laatstgenoemde bereikt het hoogste rendement en is het meest zuinig.
Het afsluiten van een onderhoudscontract voor je cv-ketel kan uiterst handig zijn, omdat het je verschillende voordelen biedt. Allereerst zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat je cv-ketel efficiënt en veilig blijft functioneren. Een goed onderhouden ketel verbruikt vaak minder energie, wat resulteert in lagere energiekosten op de lange termijn. Bovendien kan preventief onderhoud potentiële storingen verminderen, waardoor je onverwachte reparatiekosten kunt voorkomen. Met een onderhoudscontract heb je vaak ook recht op snelle service en hulp in noodgevallen, wat extra gemoedsrust kan bieden.
Tijdens het onderhoud van de cv-ketel inspecteert de ervaren chauffagist uit Aalst zorgvuldig de gehele installatie, inclusief de ketel, het expansievat, het overdrukventiel, en de filters. De ketel ondergaat een grondige controle, waarbij deze wordt gereinigd en opnieuw wordt ingesteld om een optimale en zuinige werking te waarborgen. Het is essentieel om de juiste instellingen te handhaven voor een efficiënte werking. Daarnaast voert de installateur tijdens het onderhoud een controle uit op mogelijke koolmonoxidelekkages, waarbij ook de verbrandingswaarden en ventilatie zorgvuldig worden gecontroleerd. Deze uitgebreide inspectie draagt bij aan een veilige en goed functionerende verwarmingsinstallatie.
Veelvoorkomende reparaties zijn het vervangen van het expansievat, de driewegklep of een lekkage. Een te lage druk kan leiden tot verminderde efficiëntie of een storing. Ook een defecte circulatiepomp komen we vaak tegen, dan wordt er geen warm water meer gepompt door het systeem.
Op je cv-ketel zit een display. Wanneer je een storing hebt, staat hier een getal of letter in. Bekijk het instructieboekje wat de storingscode betekent, dit is per merk en soms zelfs per model verschillend. Bij sommige storingen is het nodig om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen.