Vind de beste verwarmingsinstallateur in Vilvoorde

Kom gemakkelijk en snel in contact met verwarminginstallateurs uit Vilvoorde en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Installateurs centrale verwarming Vilvoorde

Alle 26 installateurs centrale verwarming in Vilvoorde

Compleet overzicht van alle installateurs centrale verwarming in Vilvoorde

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Vilvoorde zijn 26 installateurs centrale verwarming beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle installateurs voor centrale verwarming uit Vilvoorde en omgeving Vlaams-Brabant. Iedere installateur heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Verwarminginstallateur in Vilvoorde gezocht?

Op Verwarming Gids vind je altijd een geschikte installateur voor ketelonderhoud, herstelling en plaatsen van centrale verwarming. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis CV installateurs uit Vilvoorde en omgeving. Meer informatie nodig over verwarming, cv-ketels en airco? Je vindt al onze artikelen op onze gidspagina.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van alle 26 installateurs centrale verwarming in Vilvoorde

Vergelijk installateurs en bespaar op de kosten!

centrale verwarming Vilvoorde

Installateur centrale verwarming in Vilvoorde gezocht?

Een installateur centrale verwarming in Vilvoorde zorgt voor een veilige en correcte installatie van je verwarmingsinstallatie. Daarnaast zorgt hij ook voor goed onderhoud. Een correcte installatie en onderhoud is namelijk belangrijk voor de werking van de cv-ketel.

Wil je ook een verwarmingsinstallateur inschakelen? Op deze pagina lees je meer over de wat een installateur voor jou kan betekenen, geven we je informatie over de kosten van een vakman en installaties en geven we je handige informatie en tips.


Installateur centrale verwarming: korte samenvatting

 • Het uurtarief van een verwarmingsinstallateur in Vilvoorde is ongeveer €45,- tot €65,-.
 • Een nieuwe hoogrendementsketel, een combiketel, kost gemiddeld tussen de €1.100,- tot €3.400,-. Een condensatieketel kost je gemiddeld €1.850,- tot €4.600,-.
 • Schakel een installateur in voor regelmatig ketelonderhoud. De kosten voor een eenmalige onderhoudsbeurt zijn gemiddeld €70,- tot €90,-, exclusief eventuele kosten voor materialen. Kies voor een onderhoudscontract en profiteer van lagere prijzen.

Wat kost een chauffagist in Vilvoorde?

Als je een chauffagist uit Vilvoorde inhuurt voor je verwarming in huis, dan ligt het uurtarief gemiddeld tussen de €45,- tot €65,-. Voor een zzp’er en eenvoudig onderhoud betaal je een lager uurtarief van ongeveer €45,-. Terwijl de kosten voor complexere klussen of het inschakelen van een groter installatiebedrijf iets duurder is: hiervoor betaal je gemiddeld €65,- per uur!

Elke chauffagist mag zelf zijn of haar tarief bepalen. Hierdoor verschilt het enorm per bedrijf!

Schakel je met spoed een verwarmingsinstallateur in voor een reparatie? Houd er dan rekening mee dat je in veel gevallen ook een spoedtoeslag betaalt. De hoogte hiervan verschilt maar ligt rond de €20,- tot €25,- per uur.


Uurtarief verwarming installateurs Vilvoorde

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost centrale verwarming installeren?

Hoeveel jouw verwarming kost is afhankelijk van de keuzes die je maakt: de comfort-waarde, het benodigde vermogen en het type ketel. Zo is een standaard combi-ketel de goedkoopste optie: de prijzen starten vanaf €1.100,- en lopen op tot gemiddeld €3.400,-. De kosten van een condensatieketel liggen rond de €1.850,- tot €4.600,- en voor een mazoutketel betaal je ongeveer €3.500,- tot €8.500,-..

Voor het vervangen van de centrale verwarming, is het soms mogelijk om een premie te ontvangen. Je krijgt bijvoorbeeld de Mijn Verbouwpremie als je een mazouttank laat verwijderen of kiest voor een condensatieketel.

Kosten centrale verwarming

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Combiketel €1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel €1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel €3.500,- tot €8.500,-
Radiator vervangen €225,- tot €300,-
Nieuwe thermostaat €80,- tot €95,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.

verwarming Vilvoorde

Wat kost cv-ketel onderhoud in Vilvoorde?

Wil je je cv-ketel laten onderhouden? Kies dan voor een onderhoudscontract. Eenmalige cv-ketel onderhoud in Vilvoorde kost namelijk ongeveer €70,- tot €90,- per onderhoudsbeurt. Met een onderhoudscontract is dit goedkoper.

Een standaard onderhoudscontract kost €50,- tot €90,- met een 2-jaarlijkse onderhoudsbeurt. Een servicecontract kost gemiddeld €70,- tot €130,-, maar dan zijn de voorrijkosten en sommige materialen al inbegrepen. Voor een complete service kies je best voor een all-in contract voor €130,- tot €175,-.

Bekijk de tabel voor meer prijzen voor ketelonderhoud.

Onderhoud cv-ketel prijs

Type onderhoud Gemiddelde prijs* Omschrijving
Eenmalig €70,- tot €90,- Voorrijkosten en arbeidsloon
Onderhoudscontract €50,- tot €90,- 2-jaarlijks onderhoud, onderhoudskosten, voorrijkosten
Service contract €70,- tot €130,- 2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, gedeeltelijke materiaalkosten
All-in contract €130,- tot €175,- 2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, volledige materiaalkosten, dag en nacht bereikbaar

*Let op: dit zijn richtprijzen. De exacte kosten verschillen per installateur.

Handige prijsvoorbeelden

Nieuwe condensatieketel plaatsen: bij deze klant moest de cv-installateur een nieuwe condensatieketel plaatsen. De oude hadden ze zelf al gedemonteerd en afgevoerd. De rookgasafvoer moest vervangen worden, maar verder waren alle leidingen geschikt voor de nieuwe ketel. De totale kosten kwamen neer op €2.225,-.
Mazoutketel plaatsen: de cv-installateur heeft een nieuwe mazoutketel geplaatst. Er was al een mazouttank, dus die hoefde de expert niet te plaatsen. De kosten voor de mazoutketel en de installatie waren €4.200,-.

Besparen op een installateur voor de centrale verwarming?

Vind een chauffagist in jouw regio en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Ketelonderhoud Vilvoorde

Ketelonderhoud in Vilvoorde is erg belangrijk voor de levensduur van je ketel en de werking. Met goed onderhoud kun je namelijk de levensduur verlengen en voorkom je storingen of kapotte onderdelen.

Wat zijn de kosten?

Wij raden aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Hiermee bespaar je op de kosten, want een onderhoudsbeurt is dan goedkoper dan wanneer je een eenmalige onderhoudsbeurt laat uitvoeren. De prijs van een onderhoudscontract begint vanaf €50,- tot €90,-. Een servicecontract kost €70,- en €130,-, hier zitten meer materialen bij inbegrepen. Of kies voor een all-in conrtact vanaf €130,-, voor een complete dekking.

Waaruit bestaat cv-ketel onderhoud?

Wat doet een chauffagist uit Vilvoorde nou precies tijdens een onderhoudsbeurt. Allereerst wordt de gehele installatie gecontroleerd: de ketel, expansievat, filters etc. De ketel wordt daarnaast nagekeken en schoongemaakt. Soms is opnieuw inregelen ook nodig voor een zuinige werking.

De installateur controleert ook altijd of het gas of stookolie goed wordt afgevoerd, bijvoorbeeld met een koolmonoxidemeting.

Welk onderhoud er precies nodig is, is afhankelijk van de installatie in jouw woning. Ook zijn er soms specifieke handelingen nodig per merk. Over het algemeen geldt dat hoe ouder je ketel of installatie is, hoe belangrijker onderhoud wordt om storingen te voorkomen.

Hoe vaak is onderhoud nodig?

Je bent verplicht om je verwarmingsinstallatie te onderhouden.

Dit zijn de regels voor ketelonderhoud:

 • Centrale stooktoestellen op gas: alle systemen op gas (aardgas, butaan en propaan) moet je om de twee jaar laten onderhouden.
 • Centrale stooktoestellen op stookolie of brandstof: een verwarmingssysteem op stookolie of een vaste brandstof (mazout, hout en pellets) moet je elk jaar onderhouden..
Belangrijk: je bent verplicht om ketelonderhoud uit te laten voeren door een erkende verwarmingsinstallateur. Dit mag je dus niet zelf doen.

Onderhoud mazoutketel Vilvoorde

Het onderhoud aan een mazoutketel in Vilvoorde moet jaarlijks plaatsvinden. Een onderhoudsbeurt bestaat onder andere uit het reinigen van de schoorsteen en rookgasafvoer. Daarnaast controleert de installateur of de verluchting klopt en hij reinigt de gehele ketel. Na het onderhoud vindt er een meting plaats van de verbranding.

Het jaarlijks onderhouden is verplicht voor verwarmingstoestellen op stookolie vanaf 20 kW. Onder de 20 kW is het niet verplicht, maar wel zeer verstandig voor een goede en veilige werking.

Onderhoud gasketel Vilvoorde

Onderhoud van een kasketel in Vilvoorde bestaat uit een algemene controle van de gehele installatie. Ook wordt het rookgaskanaal gereinigd en vindt er een meting plaats van gas en lucht. Tijdens een onderhoudsbeurt kan een ketel ook direct goed afgesteld worden.

Een gasketel moet je om de twee jaar laten onderhouden, dit is een wettelijke verplichting. Let erop dat je een erkende installateur moet inschakelen voor het onderhoud.

Nieuwe cv-ketel plaatsen

Nieuwe cv-ketel nodig? De meeste cv-ketels hebben een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar, met goed onderhoud kun je de levensduur vaak verlengen. Een nieuwe ketel is een investering, maar het voordeel is dat ze direct een stuk energiezuiniger zijn en je dus minder kwijt bent aan stookkosten.

Wat doet een installateur?

De installateur demonteert eerst de oude ketel. Vaak neemt hij de oude ketel mee, zodat jij die niet meer hoeft weg te brengen. Daarna begint hij met het installeren van de nieuwe ketel en een nieuw expansievat. Soms is het ook nodig om nieuwe leidingen of een nieuwe gaskraan te plaatsen. Na het plaatsen van de ketel en het vat, sluit de installateur de leidingen, het rookgaskanaal en de luchtafvoer aan. Vervolgens gaat hij de ketel inregelen en controleert hij de installatie.

Het kost ongeveer een dag om een cv-ketel te plaatsen.

Soort centrale verwarming Voordelen Nadelen
Condensatieketel Bespaart tot wel 35% op de gaskosten ten opzichte van de traditionele gasketel, geschikt voor mazout en gas Relatief duur in aanschaf
Hybride cv-ketel Energiezuinige optie, werkt samen met een warmtepomp, lagere CO2-uitstoot, minder energiekosten Relatief duur in aanschaf
Hoogrendementsketel Hoger rendement dan condensatieketels, relatief betaalbaar, geschikt voor gas en mazout Minder zuinig dan een hybride cv-ketel
Biomassaketel Niet afhankelijk van de gasprijs, gebruikt hout en pellets, uitstekend rendement en je gebruikt hernieuwbare energie Grote investering, je hebt opslagruimte nodig voor het hout en de pellets

Installateur centrale verwarming Vilvoorde

Reparatie en herstelling

Beschadigingen en storingen moeten zo snel mogelijk opgelost worden om te voorkomen dat je langere tijd zonder warmte zit. Schakel voor een herstelling aan je centrale verwarming een vakman in!

Er zijn een aantal beschadigingen en storingen die regelmatig voorkomen:

 • Beschadigd expansievat
 • Kapotte driewegklep
 • Lekkages
 • Geen warm water meer
 • Te lage of te hoge waterdruk

Als je een onderhoudscontract hebt weet je zeker dat je zo snel mogelijk geholpen wordt bij een storing. Is je cv-ketel al oud? Als de verwarmingsinstallatie zijn levensduur bereikt dan zul je merken dat er steeds vaker storingen ontstaan. In dat geval is het slim om te kijken naar de aanschaf van een nieuw toestel.


Gratis - Vrijblijvend

Alternatieven voor een cv-ketel

Is je cv-ketel aan vervanging toe? Bekijk dan ook de mogelijkheden om te kiezen voor een duurzamer alternatief. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een hybride warmtepomp te kopen. Deze warmtepomp werkt samen met een cv-ketel, elektrische ketel of een zonneboiler. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een biomassaketel of om je woning te verwarmen met een airco.

In 2021 is er door de Vlaamse regering besloten dat alle nieuwbouwwoningen fossielvrij moeten zijn. Deze regel gaat in in 2025. Dit betekent dus dat er geen aardgasaansluitingen meer aangelegd worden en dat je dan ook niet meer een cv-ketel op gas kunt aansluiten. Een hybride warmtepomp is dan ook geen optie meer, omdat deze samenwerkt met een standaard cv-ketel. Deze verplichting is er nog niet voor bestaande woningen.

Dit zijn goede alternatieven in plaats van een cv-ketel:

 • Warmtepomp: een warmtepomp haalt namelijk warmte uit de lucht of uit het grondwater. Het verzorgt zowel warmte als warm water, waardoor je verwarmingstoestel nog maar zelden aanslaat. Een warmtepomp gebruikt stroom, dus je zult wel merken dat je stroomverbruik toeneemt. Veel mensen kiezen er daarom voor om een warmtepomp te plaatsen in combinatie met zonnepanelen. Je betaalt voor een warmtepomp gemiddeld €6.000,- tot €10.000,-.
 • Zonneboiler: een zonneboiler vangt de zonnestralen op en gebruikt dit om water te verwarmen. Wil je een grotere boiler van 250 liter, geschikt voor een 4-persoonshuishouden? Dan liggen de kosten tussen de €4.000,- tot €6.000,-
 • Mazoutketel: wanneer je in België niet aan het gasnetwerk aangesloten kan worden, dan is de mazoutketel een alternatief. In plaats van gas, stook je dan op mazout. De kosten voor een mazoutketel liggen tussen de €3.500,- tot €8.500,-
 • Biomassaketel: een biomassaketel is een milieubewust alternatief voor de standaard cv-ketel. De werking is in grote lijnen hetzelfde als ieder ander centraal verwarmingssysteem. Alleen gaat het niet om de verbranding van fossiele brandstoffen, maar van organische materialen, zoals hout, mest en tuinafval. De prijzen beginnen vanaf €5.000,-.
 • Verwarmen met airco: Een airco biedt het hele jaar door grote meerwaarde voor je wooncomfort. Je kunt de temperatuur precies instellen en bent verzekerd van een verbeterde luchtkwaliteit. De gemiddelde kosten van een aircosysteem liggen tussen de €300,- tot €1.000,- bij een mobiele unit en rond de €1.200,- tot €3.000,- bij een vaste unit.

Naast een warmtepomp of een biomassaketel, is het ook mogelijk om je huis te verwarmen op elektriciteit. Je hebt dan elektrische verwarming nodig en een elektrische boiler voor warm water. Deze methode is niet energiezuinig, daarom wordt het vaak niet aangeraden.

Een andere optie is om te kiezen voor infraroodpanelen. Deze panelen geven stralingswarmte af en zijn hierdoor geschikt om bepaalde plekken te verwarmen. Je kunt ze niet gebruiken om complete vertrekken mee te verwarmen. Infrarood panelen kun je aan de wand hangen, maar ook aan het plafond.

Waarop letten bij inschakelen verwarmingsinstallateur uit Vilvoorde?

Wil jij een installateur uit Vilvoorde inhuren om je centrale verwarming te vervangen of repareren? Let dan op het volgende:

Vakman inschakelen? Let dan hierop:

 • Specialisme: elke verwarmingsinstallateur heeft zijn of haar eigen specialisme. Kies voor een vakman met ervaring in de verwarmingsketel die jij hebt of wilt laten plaatsen!
 • Eigen regio: we raden je aan om te kiezen voor een vakman in je eigen regio, zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Erkende vakman: kies altijd voor een erkende installateur om je centrale verwarming te vervangen. Zo ben je verzekerd van de beste garantie en weet je zeker dat de installatie veilig werkt.
 • Voor het onderhouden van een gasketel of een installatie op stookolie, is het verplicht om een erkende installateur in te schakelen.

Erkende installateur centrale verwarming of niet?

We raden je altijd aan om een erkende installateur in te huren. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst weet je zeker dat de vakman de juiste opleiding heeft gevolgd en werkt volgens de veiligheidsvoorschriften. Een niet-erkende vakman heeft deze garanties niet. Bovendien zijn de garantievoorwaarden een stuk minder compleet of ontbreken deze zelfs helemaal. Een erkend installateur inschakelen kost iets meer, maar je hebt dan wel de garantie dat de installatie veilig en zuinig is.

centrale verwarming plaatsen

Premie voor verwarming 2024: is dat mogelijk?

Om duurzaam wonen aan te moedigen, biedt België een goede landelijke premie aan. De Mijn Verbouwpremie is een premie voor verschillende cv-installaties en milieuvriendelijke alternatieven. De hoogte en de voorwaarden verschillen afhankelijk van het type verwarming dat je kiest. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de premiebedragen per type verwarming.

Type verwarming Premiebedrag Voorwaarden
Gascondensatieketel €1.800,- of €2.500,- met een maximum van 40% of 50% van het factuurbedrag Premie is eens per 10 jaar aan te vragen, aan te vragen tot en met 30 juni 2026, gasketel moet geplaatst worden door een verwarmingsinstallateur
Zonneboiler €550,- tot €660,- per m² oppervlakte, met een maximum van €2.750,- tot €3.300,-. Installatie voor een woning of een individueel appartement, slechts 1 premie voor een zonneboiler in 10 jaar, de installatie moet gedaan worden door een erkend installateur in verwarming
Warmtepomp €480,- tot €6.400,-, afhankelijk van type warmtepomp Voor huizen die voor 2014 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, je kan één premie krijgen in 10 jaar tijd

De kans is ook groot dat je gemeente ook een lokale premie aanbiedt!

Tips van een verwarmingsinstallateur

Als jij je cv-ketel gaat vervangen, dan is het goed als je weet waar je aan toe bent en hoe je deze zo goed en zuinig mogelijk gebruikt. Hieronder vin je daarom een paar tips van een cv-installateur.

 • Onderhoud aan je ketel is verplicht. Alle stooktoestellen op gas moeten elke twee jaar gecontroleerd worden en alle stooktoestellen op hout of mazout moeten welk jaar gecontroleerd worden. Naast dat het verplicht is, is het ook verstandig voor een goede werking en het voorkomen van storingen.
 • Denk aan de toekomst. De kans is groot dat je energiebehoefte in de toekomst groter wordt, houd hier dus rekening mee met het aanschaffen van een ketel en het benodigde vermogen.
 • Duurzame opties. Bekijk de mogelijkheden om te kiezen voor een duurzame optie, in plaats van verwarmen op gas. Gas wordt steeds duurder en daarom kan een zonneboiler of warmtepomp een verstandige keuze zijn.
 • Goed inregelen. Een goed ingeregelde cv-ketel werkt veel zuiniger. Hierdoor bespaar je dus op je energiekosten.
 • Energiezuinig. Let erop dat je energiezuinig leeft. Gebruik bijvoorbeeld een thermostaat die je kunt instellen, verwarm de vertrekken die je gebruikt en neem energiebesparende maatregelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
 • Nieuwbouw zonder gas. Vanaf 2025 mogen nieuwbouwwoningen niet meer aangesloten worden op het gas. Een warmtepomp is dan nodig.
 • li>Isoleer de leidingen. Hiermee voorkom je dat de leidingen warmte afgeven aan de ruimte nog voordat het de radiatoren bereikt.

 • Zorg voor ventilatie. Vochtige lucht is lastiger te verwarmen dan droge lucht. Door te ventileren wordt het sneller warm in huis.

installateur verwarming


aaa

Chauffagist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een vakman! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar tot 40%

Vergelijk gratis offertes. U bespaart kosten door te vergelijken en betaalt zo niet te veel!


Installateur centrale verwarming uit Vilvoorde nodig? Vergelijk gratis offertes!

Met de hulp van een chauffagist uit Vilvoorde weet je zeker dat je installatie veilig werkt. Bovendien ben je verzekerd van een hoger rendement: je weet namelijk zeker dat de ketel optimaal is afgesteld. Zo verbruik je minder energie voor dezelfde aangename binnentemperatuur! Zoek je een chauffagist in je eigen regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je de aanvraag krijg je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven toegestuurd. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies zo de vakman met de scherpste prijs. Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs! Geen zorgen, de aanvraag is gratis en zonder aankoopverplichting. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!

Meest gestelde vragen:

Het kopen van een nieuw verwarmingstoestel is niet iets dat je elke dag doet. Het is dus slim om je goed in te lezen en voor te bereiden. Laat je bovendien altijd adviseren door een vakman, zodat je de juiste keuze neemt.

Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen (en de antwoorden daarop) voor jou op een rijtje gezet.

Hoe wil jij je huis verwarmen? Dat kan door middel van een gasketel, maar ook met behulp van een warmtepomp, zonneboiler of biomassaketel. Welke verwarming de beste optie voor jou is, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, je budget en de samenstelling van je huishouden. Laat je daarom altijd adviseren door een erkend chauffagist.
Hoeveel jouw verwarming kost is afhankelijk van de keuzes die je maakt: de comfort-waarde, het benodigde vermogen en het type ketel. Zo is een standaard combi-ketel de goedkoopste optie: de prijzen starten vanaf €1.100,- en lopen op tot gemiddeld €3.400,-. De kosten van een condensatieketel liggen rond de €1.850,- tot €4.600,- en voor een mazoutketel betaal je ongeveer €3.500,- tot €8.500,-..
Er zijn verschillende redenen om een chauffagist in te huren. Het bespaart jou waardevolle tijd en sommige werkzaamheden mag je zelf niet eens uitvoeren aan de centrale verwarming. Maar de belangrijkste reden is dat de hulp van een erkende verwarmingsinstallateur ervoor zorgt dat jouw installatie veilig en zuinig werkt.
Gemiddeld is het verstandig om je verwarmingsketel na zo’n 15 tot 20 jaar te vervangen. Na deze tijd neemt het rendement van de ketel snel af en gaat je energierekening omhoog. Bovendien kan je met een nieuwe hoogrendementsketel wel 30% besparen op de kosten, waardoor je de investering snel weer terugverdient.
Je kunt nog steeds een nieuwe gasketel kopen in 2024, maar het is ook verstandig om je te oriënteren op alternatieven zoals een warmtepomp. Wil je in de toekomst een hybride cv-ketel met warmtepomp maar heb je op dit moment nog niet het budget? Kies dan voor een cv-ketel die hybrid-ready is. Dat betekent dat er later nog een warmtepomp op aangesloten kan worden.

Hoe bespaar je op de kosten van een verwarmingsinstallateur?

Je kunt besparen op de kosten van een verwarmingsinstallateur door een onderhoudscontract af te sluiten. Hiermee bespaar je op de kosten van cv-ketel onderhoud. Ook raden wij aan om te kiezen voor een installateur uit je omgeving, om te besparen op de voorrijkosten. Vergelijk gratis offertes om inzicht te krijgen in de prijzen en om installateurs te vergelijken.