7 installateurs centrale verwarming in Rumst

Een overzicht van alle installateurs centrale verwarming in Rumst

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Rumst zijn 7 installateurs centrale verwarming beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle installateurs voor centrale verwarming uit Rumst. Iedere installateur heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Verwarming installateur in Rumst gezocht?

Op Verwarming Gids vind je altijd een geschikte installateur voor onderhoud, herstelling en plaatsen van centrale verwarming. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Over Rumst

Rumst is een plaats in de provincie Antwerpen en telt in totaal 15114 inwoners, verdeeld over 6597 huishoudens. Per 942 huishoudens is er 1 verwarming installateur beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis CV installateurs uit Rumst en omgeving.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Vergelijk installateurs en bespaar op de kosten!

verwarmingsinstallateur Rumst

Verwarmingsinstallateur Rumst

Een goede centrale verwarming in Rumst vergroot je wooncomfort. Als deze niet goed meer werkt, betaal je ongemerkt veel te veel voor je energie. Schakel een verwarmingsinstallateur in voor het plaatsen of vervangen van de centrale verwarming voor een zuinigere woning!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk gratis de offertes van verschillende installateurs. Kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Op deze pagina lees je meer over verwarming in huis. Je leest hoe een verwarmingsinstallateur te werk gaat bij het plaatsen of vervangen van de centrale verwarming.

Op zoek naar een verwarmingsinstallateur? Bespaar op de kosten!

Op zoek naar een erkende installatie voor je centrale verwarming? Met het vergelijken van offertes vind je snel en eenvoudig de verwarmingsinstallateur met het beste aanbod!

Zo werkt het:

 • Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van installateurs in centrale verwarming.
 • Jij kiest daarna zelf de verwarmingsinstallateur uit Rumst met het beste aanbod.
 • Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten van een installateur in verwarming.
 • Deze offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.


Wat kost centrale verwarming installeren?

Als je een verwarmingsinstallateur uit Rumst inschakelt om de centrale verwarming te plaatsen dan zijn de kosten vooral afhankelijk van het soort verwarming dat je kiest.

Voor een combiketel liggen de prijzen rond de €1.100,- tot €3.400,-. Liever een condensatieketel? Hiervoor liggen de kosten gemiddeld rond de €1.850,- tot €3.400,-. Voor een mazoutketel betaal je ongeveer €3.500,- tot €8.500,-. Houd er rekening mee dat dit de gemiddelde prijs is voor de centrale verwarming, niet voor de montage ervan.

Wil je een installateur voor de verwarming inschakelen voor een eenmalige onderhoudsbeurt? De kosten hiervoor liggen rond de €60,- tot €100,- per keer.

Kosten centrale verwarming Rumst

OmschrijvingGemiddelde prijs*
Combiketel€1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel€1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel€3.500,- tot €8.500,-
Eenmalige onderhoudsbeurt€60,- tot €100,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Let op: schakel je met spoed een verwarming installateur in? Houd er rekening mee dat je in dat geval vaak een spoedtarief betaalt. Voor spoedklussen in de avonden en weekenden betaal je dus een hoger uurtarief.

Naast de kosten voor de centrale verwarming in Rumst, betaal je de chauffagist ook een vast tarief per uur. Dit uurtarief is afhankelijk van factoren zoals ervaring en locatie. Houdt rekening met een gemiddeld uurtarief van €45,- tot €65,-.

 

Uurtarief verwarming installateurs Rumst

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Verwarming installateur Rumst: werkzaamheden

Verwarmingsinstallateurs voeren verschillende werkzaamheden uit. Ze kunnen de verwarming installeren, vervangen en ook onderhouden. Bij problemen met de centrale verwarming is het ook mogelijk om verwarmingsinstallateur in te schakelen: zij repareren de verwarmingsketel zo snel mogelijk, zodat je nooit lang zonder warmte of warm water hoeft te zitten!

Hieronder lees je meer over de verschillende werkzaamheden waarvoor je een centrale verwarming installateur inschakelt.

Centrale verwarming installeren

Wil je de centrale verwarming installeren? Dit kan niet zonder een installateur voor de centrale verwarming in Rumst. De vakman verwijdert de bestaande verwarmingsketel en hangt de nieuwe ketel op. Hierbij zorgt hij er ook voor dat de rookgasfvoer goed en veilig werkt. Dit is heel belangrijk, want als dit niet het geval is ontstaan er levensgevaarlijke situaties in huis.

Waarom moet ik kiezen voor nieuwe centrale verwarming? Met een nieuwe ketel bespaar je flink wat energie, omdat deze een stuk zuiniger werken. Ook is het risico op storingen kleiner en kom je dus niet meer zonder warmte te zitten.

centrale verwarming Rumst

Onderhoud centrale verwarming

Een installateur in centrale verwarming in Rumst is ook in te zetten voor onderhoud. Met structureel onderhoud voorkom je storingen en zorg je ervoor dat de centrale verwarming veilig en zuinig blijft werken. Ook verlengt goed onderhoud de levensduur waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent!

Welk onderhoud voeren centrale verwarming installateurs uit?

Denk bijvoorbeeld aan het ontluchten van de verwarming en het controleren van het expansievat. Het installatiebedrijf herstelt de verwarming en vervangt eventuele kapotte onderdelen. Je kunt ervoor kiezen om een all-in onderhoudscontract af te sluiten, in dat geval zijn de materiaalkosten vaak al gedekt.

Verwarming repareren

Is de centrale verwarming kapot? Laat een installateur de verwarming in Rumst repareren! Een aantal voorkomende reparaties is het vervangen van de drie-weg-klep of het plaatsen van een nieuwe drie-weg-klep motor.

Het komt ook wel eens voor dat het expansievat beschadigd is geraakt. De verwarmingsinstallateur voert dan een reparatie aan het expansievat uit. Merk je dat de verwarmingsketel steeds vaker een storing aangeeft? Dan kan het zijn dat je toe bent aan een nieuwe centrale verwarming. De verwarming volledig vervangen is uiteindelijk goedkoper dan structureel reparaties laten uitvoeren.


Bespaar tot 40% in 2 minuten

Voordelen installateur verwarming

Als je een installateur voor de centrale verwarming in Rumst inschakelt, dan profiteer je van verschillende voordelen. Allereerst weet je zeker dat de installatie veilig werkt: dat is natuurlijk van groot belang. De installateur controleert de ketel én het rookgaskanaal. Daarnaast werkt de installatie ook een stuk zuiniger, waardoor je minder energiekosten betaalt.

Dit zijn de grootste voordelen van het inschakelen van een verwarmingsinstallateur:

 • Je weet zeker dat je centrale verarming veilig werkt.
 • Met de hulp van een verwarmingsinstallateur werkt de installatie bovendien zuiniger.
 • Je verkleint de kans op storingen.
 • Er zijn nu eenmaal werkzaamheden aan de verwarming die je zelf niet mag uitvoeren.

installateur verwarming

Installateur centrale verwarming Rumst: hierop moet je letten!

Op zoek naar een installateur voor de centrale verwarming? Kies dan altijd voor een vakman in de buurt om te besparen op de voorrijkosten. Daarnaast raden we je aan te kiezen voor een erkende verwarmingsinstallateur.

Houd hier rekening mee bij het zoeken naar een installateur voor je verwarming:

 • Kies altijd voor een vakman bij jou in de buurt! zo bespaar je namelijk op de voorrijkosten.
 • Kijk naar het specialisme van de vakman: als jij elektrische verwarming wilt installeren, dan is het verstandig te kiezen voor een vakman die hierin gespecialiseerd is.
 • Schakel een erkende installateur in als je verzekerd wilt zijn van de beste kwaliteit en garantie.

Op zoek naar een ervaren installateur verwarming? Vul het offerteformulier in voor gratis offertes!

Waarom een erkende installateur centrale verwarming kiezen?

Het is altijd slim om te kiezen voor een erkende installateur. Dit geeft meer zekerheden met betrekking tot de veiligheid en de garantie. Als je kiest voor een gediplomeerd installateur dan weet je bijvoorbeeld zeker dat hij veilig werkt volgens alle voorschriften. Bij niet-erkende verwarmingsinstallateurs is deze zekerheid er niet. Bovendien geven erkende installateurs vaak een mooie garantie. Stel dat de centrale verwarming niet goed werkt na de installatie: dan komt hij kosteloos langs om de problemen te herstellen.

Premies voor verwarming

In sommige gevallen heb je recht op een premie voor verwarming. Dat is het geval als je renovatiewerken laat uitvoeren waarbij je de woning voorziet van centrale verwarming. Daarnaast heb je recht op een premie als je warmte-krachtkoppelingen installeert. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be .

Daarnaast zijn er vaak nog provincies of gemeenten die een lokale premie uitgeven. Of dit bij jouw woonplaats ook het geval is, check je gemakkelijk via premiezoeker.be . Hier vind je eenvoudig een overzicht van alle premies waar jij recht op hebt.

installateur centrale verwarming Rumst

Verwarmingsinstallateur Rumst nodig? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar een verwarmingsinstallateur? De vakman helpt met het installeren, onderhouden en repareren van jouw centrale verwarming. Zo zit jij er het hele jaar warmpjes bij en hoef jij je geen zorgen te maken om storingen. Zoek je een vakman in de buurt?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten in de regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod om te besparen op de kostprijs. Geen zorgen, want deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken