Vind de beste chauffagist in Sint-Katelijne-Waver

Kom gemakkelijk en snel in contact met verwarminginstallateurs uit Sint-Katelijne-Waver en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Installateurs centrale verwarming Sint-Katelijne-Waver

Top 16 installateurs centrale verwarming in Sint-Katelijne-Waver

Compleet overzicht van alle installateurs centrale verwarming in Sint-Katelijne-Waver

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Sint-Katelijne-Waver zijn 16 installateurs centrale verwarming beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle installateurs voor centrale verwarming uit Sint-Katelijne-Waver. Iedere installateur heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Verwarminginstallateur in Sint-Katelijne-Waver gezocht?

Op Verwarming Gids vind je altijd een geschikte installateur voor onderhoud, herstelling en plaatsen van centrale verwarming. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Over Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver is een plaats in de provincie Antwerpen en telt in totaal 20870 inwoners, verdeeld over 8643 huishoudens. Per 540 huishoudens is er 1 verwarminginstallateur beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis CV installateurs uit Sint-Katelijne-Waver en omgeving.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 16 installateurs centrale verwarming in Sint-Katelijne-Waver

Vergelijk installateurs en bespaar op de kosten!

centrale verwarming Sint-Katelijne-Waver

Installateur centrale verwarming in Sint-Katelijne-Waver gezocht?

Met een installateur is je centrale verwarming in Sint-Katelijne-Waver veilig en correct aangesloten. Bovendien weet je zeker dat deze zo zuinig mogelijk werkt. Zo bespaar je maandelijks op je energiekosten!

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijg je zo snel mogelijk meerdere offertes in je mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaar je tot wel 40%!

Benieuwd wat een verwarmingsinstallateur voor jou kan betekenen? Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van een installateur en krijg je informatie over de gemiddelde kostprijs. Tot slot geven we je praktische tips om te besparen op de verwarming!


Chauffagist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een vakman! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar tot 40%

Vergelijk gratis offertes. U bespaart kosten door te vergelijken en betaalt zo niet te veel!


verwarming Sint-Katelijne-Waver

Wat kost een chauffagist in Sint-Katelijne-Waver?

Het gemiddelde uurtarief van een chauffagist in Sint-Katelijne-Waver is €45,- tot €65,-. Vergeet niet dat de prijs verschilt per chauffagist. Kies je voor een zzp’er die eenvoudig onderhoud uitvoert, dan ligt het uurtarief eerder rond de €45,-.

Schakel je een groot installatiebedrijf in, dan liggen de kosten hoger! Houd rekening met een uurprijs van €65,-. Voor deze prijs laat je de centrale verwarming vervangen of repareren.

Let op: bij een storing of ander probleem heb je vaak met spoed de hulp van een verwarmingsinstallateur nodig. In dat geval betaal je een spoedtoeslag en liggen de kosten dus hoger!

 


Uurtarief verwarming installateurs Sint-Katelijne-Waver

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost centrale verwarming installeren?

Wil je een nieuwe verwarmingsketel laten installeren? De kosten van het verwarmingstoestel variëren van €1.100,- voor een standaard combiketel tot ongeveer €8.500,- voor een mazoutketel. In de onderstaande tabel vind je de prijzen voor verschillende soorten cv-ketels

Als je de centrale verwarming vervangt, dan heb je mogelijk recht op een mooie premie! Hiermee houd je de kosten laag. Zo kun je bijvoorbeeld de Mijn Verbouwpremie aanvragen als je een condensatieketel laat plaatsen of een mazouttank laat verwijderen.

Kosten centrale verwarming 2023

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Combiketel €1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel €1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel €3.500,- tot €8.500,-
Eenmalige onderhoudsbeurt €60,- tot €100,-
Radiator vervangen €225,- tot €300,-
Nieuwe thermostaat €80,- tot €95,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Handige prijsvoorbeelden

Hoogrendementsketel vervangen: bij deze klant was het de taak om de oude ketel te vervangen door een hoogrendementsketel. De verwarmingsinstallateur heeft de oude ketel gedemonteerd en een nieuwe ketel opgehangen. De meeste oude leidingen konden opnieuw gebruikt worden, wel heeft de vakman de rookgasafvoer vervangen. De totale kosten voor de montage kwamen neer op €3.150,-.
Onderhoudsbeurt cv-ketel: deze klant wilde zijn cv-ketel laten onderhouden door een erkend verwarmingsinstallateur. Tijdens het onderhoud bleek dat de 3-weg-klep vervangen moest worden. De klant had geen onderhoudsabonnement, dus hij moest zelf de materiaalkosten betalen. De totale prijs voor de eenmalige onderhoudsbeurt was €95,-.

Besparen op een installateur voor de centrale verwarming in Sint-Katelijne-Waver?

Vind een chauffagist in jouw regio en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Wat doet een chauffagist in Sint-Katelijne-Waver?

Een chauffagist in Sint-Katelijne-Waver is ervaren in het plaatsen, onderhouden en repareren van verwarmingsinstallaties. De verwarmingsinstallateurs helpen je ook met het kiezen van het juiste centrale verwarmingssysteem: welke cv-ketel koop je en hoeveel vermogen heb je nodig in jouw huishouden? Dankzij een persoonlijk advies weet je zeker dat je de beste keuze neemt.

Hieronder lees je meer over de verschillende werkzaamheden waarvoor jij een installateur kunt inhuren. Ben je op zoek naar installateurs om je centrale verwarming te vernieuwen? Vraag dan gratis offertes aan!

Centrale verwarming installeren

Wie een centrale verwarming laat installeren in huis, heeft daarbij de keuze uit een aantal verschillende opties.

De condensatieketel en hoogrendementsketel zijn beide inzetbaar met gas en mazout. Mazout is enkel nog toegestaan als je huis niet kan worden aangesloten op het gasnetwerk. Het voordeel van de hoogrendementsketel, is dat deze relatief goedkoop is vergeleken met de alternatieven en bovendien een hoger rendement heeft dan de condensatieketel.

Wil je iets meer milieubewust zijn met je centrale verwarming, dan is een hybride cv-ketel ook een optie. Deze werkt samen met een warmtepomp, waardoor je minder gas verbruikt en een lagere CO2-uitstoot hebt!

Tot slot is er nog de biomassaketel. Je zit hiermee niet aan de aardgasprijzen vast die enorm fluctueren, maar je hebt wel een grote opslagruimte nodig voor de hout en pellets die de ketel verbruikt.

Naast de installatie van de ketel zelf, is een verwarmingsmonteur ook in te huren voor het plaatsen en vervangen van onder andere radiatoren en de thermostaat. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een slimme thermostaat, waarmee jij de warmte in je huis tot in de puntjes kunt regelen en bijhouden.

Wil je geen radiatoren meer in huis? Verwarmen via de muur of vloer is een stuk efficiënter, goedkoper én je bespaart ruimte in huis. Vraag je verwarmingsmonteur naar de mogelijkheden voor jouw woning..

Als je twijfelt over de beste optie in jouw situatie, dan is het verstandig om hiervoor een erkend cv-installateur uit Sint-Katelijne-Waver in te schakelen.

Soort centrale verwarming Voordelen Nadelen
Condensatieketel Bespaart tot wel 35% op de gaskosten ten opzichte van de traditionele gasketel, geschikt voor mazout en gas Relatief duur in aanschaf
Hybride cv-ketel Energiezuinige optie, werkt samen met een warmtepomp, lagere CO2-uitstoot, minder energiekosten Relatief duur in aanschaf
Hoogrendementsketel Hoger rendement dan condensatieketels, relatief betaalbaar, geschikt voor gas en mazout Minder zuinig dan een hybride cv-ketel
Biomassaketel Niet afhankelijk van de gasprijs, gebruikt hout en pellets, uitstekend rendement en je gebruikt hernieuwbare energie Grote investering, je hebt opslagruimte nodig voor het hout en de pellets

Gasketel vervangen

Het vervangen van een oude gasketel kan je heel veel opleveren. Een nieuwe gas-condensatieketel is namelijk een stuk zuiniger dan modellen van jaren geleden, waardoor je minder gas gaat gebruiken.
Hoewel je op dit moment nog niet verplicht bent om een oude conventionele gasketel te vervangen, is het belangrijk om te onthouden dat België tussen nu en eind 2024 gaat overstappen op zogeheten ‘rijk gas’. Als dit in jouw gemeente gebeurt, dan moet je de oude ketel laten nakijken en eventueel laten vervangen door een bevoegd chauffagist.

Waarop letten bij het vervangen van de gasketel?

Het kopen van een nieuwe cv-ketel is natuurlijk niet iets dat je elke dag doet. Daarom een paar praktische aandachtspunten bij het vervangen van je ketel:

 • Met of zonder boiler. Zonder boiler werkt alleen als je al een geiser in huis hebt hangen, zo niet dan is het goedkoper om te kiezen voor een ketel mét boiler.
 • Vermogen cv-ketel. Welk vermogen je nodig hebt, hangt af van de inhoud van je huis. Laat dit daarom altijd berekenen door een expert. Als indicatie kun je anhouden dat je in een tussenwoning een vermogen van 16-28 kW nodig hebt, in een hoekwoning 16-30 kW en in een vrijstaande woning meer dan 30 kW.
 • Warmtebehoefte. Wat is jouw persoonlijke warmtebehoefte? Vind je het belangrijk dat je snel en veel warm water hebt of heb je dit niet nodig? Vraag jezelf dus eerst af wat jouw voorkeuren zijn en vind dan een ketel die hierbij aansluit.

Installateur centrale verwarming Sint-Katelijne-Waver

Onderhoud verwarmingsketel

Voor onderhoud aan je centrale verwarming schakel je ook het best een ervaren installateur in.

Onderhoud aan de verwarmingsketel bestaat onder andere uit:

 • het controleren van de veilige werking;
 • de reiniging van de installatie, zowel aan de buiten- als binnenkant;
 • een controle van het expansievat;
 • het afstellen van de juiste gasdruk;
 • een controle van de rookgasafvoer.

Goed onderhoud bespaart je veel ellende: het verkleint de kans op storingen en je weet bovendien zeker dat de ketel veilig werkt. Hoe vaak onderhoud nodig is, hangt af van de leeftijd van je toestel. Houd rekening met gemiddeld eens per 1-2 jaar. Hoe ouder je ketel, des te vaker een onderhoudsbeurt nodig is. Je kunt hiervoor ook een onderhoudscontract afsluiten! Een eenmalige onderhoudsbeurt kost gemiddeld €60,- tot €100,-. Benieuwd naar meer prijzen? Op de pagina onderhoud cv-ketel prijs vind je meer informatie.

Reparatie en herstelling

Soms heeft je centrale verwarming een herstelling nodig, hier schakel je best een installateur voor in. Hij zorgt ervoor dat jouw verwarming snel weer naar behoren werkt! Vaak is een storing redelijk snel te herstellen: de ketel geeft zelf aan wat er mis is: misschien moet je de ketel opnieuw bijvullen of juist ontluchten.

Sommige herstellingen nemen iets meer tijd in beslag!

Zo komt een beschadiging aan het expansievat bijvoorbeeld regelmatig voor. Hierdoor stijgt de druk in de ketel wanneer het water verwarmt. In dat geval is het vaak noodzakelijk om het expansievat te vervangen: deze heeft een levensduur van gemiddeld 7 jaar. Maak bij een beschadiging of storing gebruik van een spoedservice, zodat je nooit lang in de kou zit.


Gratis - Vrijblijvend

Verwarming Sint-Katelijne-Waver: de mogelijkheden

Is het tijd om je centrale verwarming in Sint-Katelijne-Waver te vervangen? Er is ruime keuze uit verschillende soorten ketels en alternatieven om jouw huis te verwarmen.

Welke cv-ketel is de beste optie?

Dat hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de inhoud van je woning en de samenstelling van je huishouden. Ook het budget speelt een rol. Op de pagina cv-ketel prijs vind je een handig overzicht van alle kosten. Installateurs geven een persoonlijk advies met betrekking tot de centrale verwarming, zodat je de juiste keuze maakt. Hierbij houden ze rekening met de gewenste comfort-waarde en het vermogen.

Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden die je hebt. Op zoek naar een chauffagist? Start nu je gratis offerteaanvraag!

verwarmingsketel

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel, ook wel hr-ketel genoemd, behaalt een rendement van 100% tot 107%. Dat komt doordat de ketel slim gebruik maakt van de rookgassen. De warmtewisselaar gebruikt deze gassen namelijk om het water te verwarmen. Dit is de meest voordelige optie: de kostprijs ligt rond de €1.100,- tot €3.400,-.

Let op: de hr-ketel moet worden aangesloten op het riool. Is dit geen optie in jouw huis, kies dan voor een Uhr- of HRe-ketel.

Condensatieketels

Een condensatieketel is standaard een hoogrendementsketel, maar deze haalt een nog hoger rendement. Dat komt doordat de temperatuur van rookgassen bij een condensatieketel dalen tot onder het dauwpunt. De waterdamp gaat condenseren, en de condensatieketel kan dit gebruiken om zo nog meer warmte te produceren.

Sinds 2019 gelden strenge regels wat betreft cv-ketels en de uitstoot hiervan. Gewone hr-ketels voldoen hier vaak al niet meer aan, kies daarom voor een condensatieketel die nog wel aan de regels voldoet. De kosten van een condensatieketel liggen rond de €1.850,- tot €4.600,-.

Condensatieketel laten installeren? Gratis offertes vergelijken!

Mazoutketel

Als je kiest voor een hoogrendement- of condensatieketel, dan heb je ook de keuze om mazout te gebruiken in plaats van gas. Dit is een goede optie wanneer jouw huis niet kan worden aangesloten op het gasnetwerk. Houd er wel rekening mee dat stoken op mazout niet zomaar meer is toegestaan, dit hangt af van het type gebouw en de beschikbaarheid van het aardgasnetwerk.

Verwarmen met mazout is zuinig, veilig en onafhankelijk. Je zit niet aan hoge gasprijzen vast.

Biomassaketel

Een biomassaketel genereert ook zowel warmte als warm water. Qua werking is de biomassaketel goed te vergelijken met een standaard centraal verwarmingssysteem. In plaats van gas verbruikt de biomassaketel organische materialen. Voorbeelden hiervan zijn hout, mest en tuinafval.

Dit heeft een paar grote voordelen:

 • De brandstof is een stuk goedkoper dan gas.
 • Het is een milieubewuste keuze doordat biomassaketels nauwelijks CO2 uitstoot hebben.
 • Bij huizen ouder dan 30 jaar krijg je bij de aankoop van een biomassaketel een mooie premie.

Een mogelijk nadeel is dat de aanschafprijzen van biomassaketels relatief hoog liggen. De prijzen beginnen vanaf €5.000,-, maar dan heb je een ketel die je zelf moet aanvullen. Wel verdien je de investering na verloop van tijd weer terug.


Gratis - Vrijblijvend

Zonneboiler

Een zonneboiler is een energiebesparend alternatief. De installatie gebruikt de zonnestraling om uw water te verwarmen. Hierdoor verlaag je de energierekening, omdat warm water véél goedkoper is. Bovendien haal je de energie voornamelijk uit schone energie en verlaag je de CO2 uitstoot enorm. Een zonneboiler bestaat uit drie onderdelen:

 • Zonnecollectoren: deze vangen het zonlicht op. De collectoren bestaan uit buizen met daarin een vloeistof. Dit wordt opgewarmd door de zon, wat daarna het water in een voorraadvat verwarmt.
 • Voorraadvat: dit noemen we ook wel de boiler. De inhoud varieert van 80 tot wel 300 liter water.
 • Naverwarmer: de zonneboiler verwarmt het water op z’n best in de zomer. Om in het najaar ook water te verwarmen, sluit je de boiler aan op een zogenoemde naverwarmer. Dit is vaak de bestaande cv-ketel.

De prijs van een zonneboiler begint rond de €2.500,- tot €3.500,-, inclusief montage. Dit bevat een opslagvat van 150 liter, geschikt voor een huishouden van 2 personen. Voor een groter huishouden van 3 tot 4 personen is een groter opslagvat nodig van 250 liter. De kosten voor deze zonneboiler inclusief montage zijn gemiddeld €4.000,- tot €6.000,-.

Warmtepomp

Een ander alternatief is de warmtepomp. Een warmtepomp gebruik je naast het centraal verwarmingssysteem. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht of het grondwater, en zo verwarm jij je huis zonder het gebruik van gas.

Hierdoor dalen je maandelijkse energiekosten!

Een warmtepomp werkt best in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming. Dat komt omdat een warmtepomp een gemiddelde temperatuur afgeeft van 45 graden. Ook is het goed om te weten dat een warmtepomp wel stroom gebruikt: daarom wordt een warmtepomp ook vaak gecombineerd met zonnepanelen.

Laat je centrale verwarming in Sint-Katelijne-Waver plaatsen door een ervaren installateur. Alleen dan ben je verzekerd van een correcte plaatsing en weet je helemaal zeker dat de installatie veilig werkt. Zo voorkom je een mogelijk gevaarlijke situatie.

De goedkoopste warmtepomp is de lucht/water warmtepomp. Deze kost gemiddeld €6.000,- tot €10.000,-. Installateur centrale verwarming uit Sint-Katelijne-Waver inschakelen? Gratis offertes vergelijken!

Verwarmen met airco

Met de aanschaf van een airco kun jij je wooncomfort op een simpele manier aanzienlijk vergroten. Het reguleren van de temperatuur of luchtvochtigheid is erg makkelijk en heeft een positief effect op jouw gezondheid. Vervuilde lucht wordt gezuiverd en de airco zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof in de lucht aanwezig is.

Er zijn verschillende airco types. Zo kun je kiezen voor een mobiele of vaste airco, airco met wifi, een multi-split airco of airco met buitenunit. Welk type het best past bij jouw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en jouw eigen wensen. Voor persoonlijk advies neem je best contact op met een airco specialist.

De gemiddelde kosten van een airco liggen tussen de €300,- tot €1.000,- bij een mobiele unit en rond de €1.200,- tot €3.000,- bij een vaste unit.

Waarop letten bij inschakelen verwarmingsinstallateur uit Sint-Katelijne-Waver?

Op zoek naar een verwarmingsinstallateur in Sint-Katelijne-Waver? Kies voor een vakman ervaren in de juiste specialiteit voor de beste hulp. Zo weet je zeker dat het advies dat je krijgt klopt en volledig is. Daarna raden we je aan om een vakman uit je eigen regio in te huren, zodat je de voorrijkosten zo laag mogelijk houdt.

Vakman inschakelen? Let dan hierop:

 • Wat is het specialisme van de verwarmingsinstallateur in Sint-Katelijne-Waver? Kies voor een vakman ervaren in elektrische verwarming als je een elektrische ketel hebt, of ga juist voor iemand ervaren in warmtepompen of zonneboilers.
 • Kies altijd voor een verwarmingsinstallateur in je eigen regio. Hiermee houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Is de installateur erkend? Dan weet je zeker dat de vakman de juiste opleiding heeft gevolgd en ben je verzekerd de beste klantvriendelijkheid.


Op zoek naar een verwarmingsinstallateur in Sint-Katelijne-Waver?

Vergelijk gratis offertes en kies de chauffagist met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken!


Erkende installateur centrale verwarming of niet?

Voor werkzaamheden aan je centrale verwarming schakel je best een erkende installateur in. Een erkende installateur heeft de juiste opleiding gevolgd. Je weet ook zeker dat de vakman volgens de juiste veiligheidsvoorschriften werkt.

In veel gevallen hebben niet-erkende installateurs bovendien geen of een slechte garantie. Je kunt er in dat geval niet vanuit gaan dat je installatie veilig werkt. Kies daarom altijd voor een erkende verwarmingsinstallateur in Sint-Katelijne-Waver.

centrale verwarming plaatsen

Hoe besparen op je verwarming in Sint-Katelijne-Waver?

Wil je besparen op de energiekosten? Hieronder geven we je een paar handige tips om te besparen op de verwarming in Sint-Katelijne-Waver:

 • Stel je thermostaat goed af of laat deze afstellen door de verwarmingsinstallateur. Laat de thermostaat het dag- en nachtritme volgen om energie te besparen.
 • Isoleer de leidingen in huis. Zo verlies je niet onnodig warmte nog voordat het water de radiatoren bereikt.
 • Installeer een thermostatische kraan op de radiatoren en stel de warmte zo per ruimte apart in. In je slaapkamer is een temperatuur van 17-18 graden bijvoorbeeld warm genoeg.
 • Verlucht je huis goed: droge lucht is namelijk efficiënter te verwarmen dan vochtige lucht.
 • Sluit ’s avonds je rolluiken en gordijnen. Deze isoleren de kamer, en voorkomen dat je warmte via de ramen verliest.

Premie voor verwarming 2023: is dat mogelijk?

België moedigt duurzaam verwarmen aan, waardoor het mogelijk is om hier een mooie premie voor aan te vragen.

De belangrijkste premie om rekening mee te houden is Mijn Verbouwpremie van de Vlaamse overheid. Deze bieden een premie aan voor het plaatsen of vervangen van een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler en een gascondensatieketel.

Type verwarming Premiebedrag Voorwaarden
Gascondensatieketel €1.800,- of €2.500,- met een maximum van 40% of 50% van het factuurbedrag Premie is eens per 10 jaar aan te vragen, aan te vragen tot en met 30 juni 2026, gasketel moet geplaatst worden door een verwarmingsinstallateur
Zonneboiler €550,- tot €660,- per m² oppervlakte, met een maximum van €2.750,- tot €3.300,-. Installatie voor een woning of een individueel appartement, slechts 1 premie voor een zonneboiler in 10 jaar, de installatie moet gedaan worden door een erkend installateur in verwarming
Warmtepomp €480,- tot €6.400,-, afhankelijk van type warmtepomp Voor huizen die voor 2014 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, je kan één premie krijgen in 10 jaar tijd

Daarnaast zijn er nog verschillende lokale premies die je kunt aanvragen in je gemeente. Deze verschillen uiteraard per locatie, via energiesparen.be vind je snel en eenvoudig een overzicht van alle mogelijke premies.

Tips van een verwarmingsinstallateur Sint-Katelijne-Waver

Wil je extra goed voorbereid zijn op het kopen of vervangen van je verwarming? Hieronder geven professionele cv-installateur uit Sint-Katelijne-Waver een paar tips.

 • 1. Denk aan de overstap op rijk gas. Het vervangen van je verwarmingsketel heeft tal van voordelen, maar het kan ook noodzakelijk zijn in de toekomst. Een oude ketel van voor 1978 werkt niet meer als de overstap gemaakt is. Wees dus op tijd met het kopen van een nieuwe gasketel.
 • 2. Onderhoud aan je ketel is verplicht, onderschat dit niet!. Alle centrale stooktoestellen op gas zijn verplicht om elke 2 jaar te onderhouden. Alle stooktoestelen die branden op mazout, hout of pellets moeten elk jaar onderhouden worden. Dit onderhoud zorgt voor een veilige en zuinige werking. Hierna krijg je het keuringsbewijs dat verplicht is. Wie dit niet heeft kan een proces verbaal krijgen.
 • 3. Denk aan de toekomst. Op dit moment heb je misschien nog minder vermogen nodig maar wanneer je kinderen tieners zijn mogelijk veel meer. Vraag jezelf dus af of jouw nieuwe ketel ook over 5 of 10 jaar nog de beste keuze zou zijn.

installateur verwarming


Chauffagist uit Sint-Katelijne-Waver nodig? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een chauffagist in Sint-Katelijne-Waver? Met de hulp van een verwarmingsinstallateur weet je zeker dat je centrale verwarming veilig en zuinig werkt. Zo bespaar je elke maand op de energiekosten! Op zoek naar een installateur in je eigen regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk de verschillende aanbiedingen en kies voor de vakman met de scherpste prijs: zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!

Meest gestelde vragen:

Er zijn nog veel onduidelijkheden over centrale verwarming. Hieronder geeft een verwarmingsinstallateur antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen.

Welk type verwarming kiezen in 2023?

Dit verschilt per situatie. Het antwoord is afhankelijk van je huishouden, je persoonlijke voorkeuren en natuurlijk je budget. Met een zonneboiler of warmtepomp bespaar je maandelijks op de energiekosten en heb je een lage CO2 uitstoot, maar het is wel een grote investering. Is je woning aangesloten op gas? Dan kun je kiezen voor een gasketel. Bij een klein budget is een hoogrendements- of condensatieketel de beste optie.

Weet je niet welk type verwarming voor jou de beste keuze is? Vraag gratis een offerte aan via het offerteformulier en ontvang persoonlijk advies.

Wat kost verwarming?

Dit hangt samen met het soort cv-ketel dat je kiest, het vermogen en de comfortwaarde. Een combi-ketel kost gemiddeld €1.100,- tot €3.400,- en een condensatieketel schaf je aan vanaf ongeveer €1.850,- tot €4.600,-. Verwarm je met een mazoutketel? Voor de mazoutketel betaal je ongeveer €3.500,- tot €8.500,-.

Wil je meer informatie over de prijzen? Kijk dan op de pagina voor meer details..

Waarom een verwarmingsinstallateur inschakelen?

Alleen met de hulp van een erkende chauffagist Sint-Katelijne-Waver weet je zeker dat je installatie veilig én zuinig werkt. Daarmee bespaar je maandelijks op de energiekosten en voorkom je potentiële gevaarlijke situaties. Schakel een verwarmingsinstallateur in voor het plaatsen, repareren of onderhouden van je centrale verwarming.

Wanneer verwarmingsketel vervangen?

Het is verstandig de verwarmingsketel na 15 tot 20 jaar te vervangen, nieuwere ketels zijn tot wel 30% zuiniger dan de oude gasketels. Dit betekent dat je de investering in een verwarmingsketel in gemiddeld 5 tot 6 jaar alweer terugverdient. Met de overstap op rijk gas de komende jaren is het sowieso slim om te investeren in een ketel die hiervoor geschikt is.

Loont een gasketel nog in 2023?

Het is zeker nog steeds verstandig om een nieuwe gasketel aan te schaffen in 2022, zorg dan wel voor een condensatieketel of zelfs een hoogrendementsketel. Deze laatste behaalt het hoogste rendement en is het meest zuinig. Deze werkt ook goed op rijk gas, waardoor je zeker weet dat je geen problemen krijgt na de overstap!