Vind de beste verwarmingsinstallateur in Begijnendijk

Kom gemakkelijk en snel in contact met verwarminginstallateurs uit Begijnendijk en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Installateurs centrale verwarming Begijnendijk

Top 15 installateurs centrale verwarming in Begijnendijk

Compleet overzicht van alle installateurs centrale verwarming in Begijnendijk en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Begijnendijk zijn 15 installateurs centrale verwarming beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle installateurs voor centrale verwarming uit Begijnendijk. Iedere installateur heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Verwarminginstallateur in Begijnendijk gezocht?

Op Verwarming Gids vind je altijd een geschikte installateur voor ketelonderhoud, herstelling en plaatsen van centrale verwarming. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Over Begijnendijk

Begijnendijk is een plaats in de provincie Vlaams-Brabant en telt in totaal 10053 inwoners, verdeeld over 4255 huishoudens. Per 851 huishoudens is er 1 verwarminginstallateur beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis CV installateurs uit Begijnendijk en omgeving.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 15 installateurs centrale verwarming in Begijnendijk en omgeving

Vergelijk installateurs en bespaar op de kosten!


centrale verwarming Begijnendijk

Installateur centrale verwarming in Begijnendijk gezocht?

Met een installateur is je centrale verwarming in Begijnendijk veilig en correct aangesloten en onderhouden. Zo weet je zeker dat deze zo zuinig mogelijk werkt en bespaar je maandelijks op je energiekosten.

Benieuwd wat een verwarmingsinstallateur voor jou kan betekenen? Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van een installateur en krijg je informatie over de gemiddelde kostprijs. Tot slot geven we je praktische tips om te besparen op de verwarming!


Installateur centrale verwarming Begijnendijk: korte samenvatting

 • Het gemiddelde uurtarief van een verwarmingsinstallateur in Begijnendijk is €45,- tot €65,-.
 • Een nieuwe hoogrendementsketel, combi, kost €1.100,- tot €3.400,- en een condensatieketel kost €1.850,- tot €4.600,-.
 • Laat regelmatig ketelonderhoud uitvoeren. Een eenmalige onderhoudsbeurt kost gemiddeld €70,- tot €90,-, exclusief eventuele materiaalkosten. Met een onderhoudscontract is een onderhoudsbeurt vaak goedkoper.
 • Ketels op gas moeten elke 2 jaar gekeurd worden en ketels op stookolie of vaste brandstof jaarlijks.
 • Een chauffagist doet ketelonderhoud, vervangen en plaatsen van nieuwe cv-ketels en herstellingen.
 • Alternatieven voor een cv-ketel: warmtepomp, zonneboiler, mazoutketel en een biomassaketel.
 • Verwarmingsinstallateur nodig? Kijk dan naar ervaring en of de vakman erkend is. Kies een vakman uit de regio om te besparen op de voorrijkosten.
 • Bespaar op je verwarming in Begijnendijk door een goede instelling, ketelonderhoud en isolatie rondom de leidingen.
 • Een premie is alleen mogelijk bij energiebesparende maatregelen.


Chauffagist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een vakman! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar tot 40%

Vergelijk gratis offertes. U bespaart kosten door te vergelijken en betaalt zo niet te veel!


Wat kost een chauffagist in Begijnendijk?

Het gemiddelde uurtarief van een chauffagist in Begijnendijk is €45,- tot €65,-. Vergeet niet dat de prijs verschilt per chauffagist.

Kies je voor een zzp’er die eenvoudig onderhoud uitvoert, dan ligt het uurtarief eerder rond de €45,-. Schakel je een groot installatiebedrijf in of is meer onderhoud of grote reparaties nodig? Dan liggen de kosten hoger! Houd rekening met een uurprijs van €65,-. Voor deze prijs laat je de centrale verwarming vervangen of repareren.

Let op: bij een storing of ander probleem heb je vaak met spoed de hulp van een verwarmingsinstallateur nodig. In dat geval betaal je een spoedtoeslag en liggen de kosten dus hoger. Vraag van tevoren hoe hoog de spoedtoeslag is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Uurtarief verwarming installateurs Begijnendijk

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van verwarmingsinstallateurs uit de regio.)

Laag uurtarief
€45,-

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog uurtarief
€65,-

Installatiebedrijf
Vervangen en reparatie

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost centrale verwarming installeren?

Wil je een nieuwe verwarmingsketel laten installeren? De kosten van het verwarmingstoestel variëren van €1.100,- voor een standaard combiketel tot ongeveer €8.500,- voor een mazoutketel. In de onderstaande tabel vind je de prijzen voor verschillende soorten cv-ketels.

Als je de centrale verwarming vervangt, dan heb je mogelijk recht op een mooie premie! Hiermee houd je de kosten laag. Zo kun je bijvoorbeeld de Mijn Verbouwpremie aanvragen als je een condensatieketel laat plaatsen of een mazouttank laat verwijderen.

Kosten centrale verwarming

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Combiketel €1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel €1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel €3.500,- tot €8.500,-
Radiator vervangen €225,- tot €300,-
Nieuwe thermostaat €80,- tot €95,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.

verwarming Begijnendijk

Wat kost cv-ketel onderhoud in Begijnendijk?

De prijzen voor eenmalig cv-ketel onderhoud in Begijnendijk beginnen vanaf €70,- tot €90,- per onderhoudsbeurt. Wij raden aan om een onderhoudscontract af te sluiten met een chauffagist. Met een onderhoudscontract betaal je namelijk minder voor een onderhoudsbeurt, ongeveer €50,- tot €90,-. Dit geldt voor tweejaarlijks onderhoud.

Houd er rekening mee dat bij een onderhoudsbeurt niet altijd de kosten van materialen zijn inbegrepen. Bij een servicecontract of een all-in contract is dat vaak wel het geval, maar vraag altijd naar de voorwaarden.

In de tabel hieronder lees je meer over de prijzen voor ketelonderhoud.

Onderhoud cv-ketel prijs

Type onderhoud Gemiddelde prijs* Omschrijving
Eenmalig €70,- tot €90,- Voorrijkosten en arbeidsloon
Onderhoudscontract €50,- tot €90,- 2-jaarlijks onderhoud, onderhoudskosten, voorrijkosten
Service contract €70,- tot €130,- 2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, gedeeltelijke materiaalkosten
All-in contract €130,- tot €175,- 2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, volledige materiaalkosten, dag en nacht bereikbaar

*Let op: dit zijn richtprijzen. De exacte kosten verschillen per installateur.

Handige prijsvoorbeelden

Hoogrendementsketel vervangen: bij deze klant was het de taak om de oude ketel te vervangen door een hoogrendementsketel. De verwarmingsinstallateur heeft de oude ketel gedemonteerd en een nieuwe ketel opgehangen. De meeste oude leidingen konden opnieuw gebruikt worden, wel heeft de vakman de rookgasafvoer vervangen. De totale kosten voor de montage kwamen neer op €3.150,-.
Onderhoudsbeurt cv-ketel: deze klant wilde zijn cv-ketel laten onderhouden door een erkend verwarmingsinstallateur. Tijdens het onderhoud bleek dat de 3-weg-klep vervangen moest worden. De klant had geen onderhoudsabonnement, dus hij moest zelf de materiaalkosten betalen. De totale prijs voor de eenmalige onderhoudsbeurt was €95,-.

Besparen op een installateur voor de centrale verwarming in Begijnendijk?

Vind een chauffagist in jouw regio en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Wat doet een chauffagist in Begijnendijk?

Een chauffagist in Begijnendijk is ervaren in het plaatsen, onderhouden en repareren van allerlei soorten verwarmingsinstallaties. Goed ketelonderhoud is zeer belangrijk voor de werking en de levensduur van je verwarmingssysteem. Zonder onderhoud gaan er onderdelen sneller kapot, werkt de cv-ketel minder zuinig en moet je de ketel sneller laten vervangen.

De verwarmingsinstallateurs helpen je ook graag met het kiezen van het juiste verwarmingssysteem. Zo weet hij precies hoeveel vermogen je nodig hebt in je woning en welke cv-ketel geschikt is.

Hieronder lees je nog meer over de verschillende werkzaamheden waar een installateur je graag mee helpt.

Ketelonderhoud Begijnendijk

Ook voor ketelonderhoud in Begijnendijk staat een cv-installateur voor je klaar. Goed onderhoud is belangrijk, want het zorgt ervoor dat je ketel zuinig werkt, dat de installatie veilig is en het voorkomt storingen en kapotte onderdelen.

Wat kost het?

Het beste is om een onderhoudscontract af te sluiten. Het goedkoopste is een standaard onderhoudscontract, de gemiddelde prijs daarvan ligt tussen de €50,- tot €90,-. Een servicecontract of all-in contract zijn duurder, deze beginnen respectievelijk vanaf €70,- en €130,-. In een service- en all-in contract zijn ook, soms gedeeltelijk, materiaalkosten inbegrepen.

Lees verder om meer te weten te komen over cv-ketel onderhoud.

Waaruit bestaat cv-ketel onderhoud?

Tijdens cv-ketel onderhoud controleert de chauffagist uit Begijnendijk de gehele installatie: de ketel, expansievat, overdrukventiel en filters. De ketel wordt nagekeken, schoongemaakt en opnieuw ingesteld. Een juiste instelling is belangrijk voor een goede en zuinige werking. Tijdens het onderhoud controleert de installateur ook of er sprake is van eventuele koolmonoxidelekkages en controleert de installateur de verbrandingswaarden en verluchting.

Welk onderhoud er precies nodig is, is afhankelijk van het type installatie dat je hebt en het merk. Hoe ouder je ketel is, hoe belangrijker onderhoud wordt.

Hoe vaak is onderhoud nodig?

Onderhoud aan het centraal verwarmingssysteem is verplicht, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Dit zijn de regels:

 • Centrale stooktoestellen op gas: alle systemen op gas (aardgas, butaan en propaan) moeten elke twee jaar onderhouden worden.
 • Centrale stooktoestellen op stookolie of brandstof: een verwarmingssysteem op stookolie of een vaste brandstof (mazout, hout en pellets) moet elk jaar een onderhoudsbeurt krijgen.

Belangrijk: ketelonderhoud in Begijnendijk moet altijd uitgevoerd worden door erkende verwarmingsinstallateur. Je mag het dus niet zelf doen.

Wat is een reinigings- en verbrandingsattest?

Na het onderhoud krijg je van de verwarmingsinstallateur uit Begijnendijk een reinigings- en een verbrandingsattest. Controleer altijd of de naam en het erkenningsnummer van de technicus op het attest staat en dat het document is ondertekend.

Je bent verplicht om de laatste twee attesten te bewaren.

Heb je een verwarmingssysteem met een vermogen van minder dan 20 kilowatt? Dan is onderhoud en een reinigings- en verbrandingsattest niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden.

Onderhoud mazoutketel Begijnendijk

Met goed onderhoud aan je mazoutketel in Begijnendijk bespaar je op je stookkosten. Je verbetert namelijk het rendement. Daarnaast stoot je minder schadelijke stoffen uit.

Het onderhoud bestaat uit het reinigen en controle van de schoorsteen en rookgasafvoer, controle van de verluchting en het reinigen van de mazoutketel. Ten slotte controleert de installateur ook nog de verbranding met een meting.

Onderhoud is jaarlijks nodig voor verwarmingstoestellen op stookolie vanaf 20kW. Voor een installatie met een vermogen van minder dan 20Kw is het niet verplicht, maar wel verstandig voor een goede werking. Daarnaast is het vaak nodig voor de garantie van de fabrikant.

Onderhoud gasketel Begijnendijk

Onderhoud van een gasketel in Begijnendijk moet om de twee jaar gedaan worden, hiervoor ben je wettelijk verplicht. Dit onderhoud moet gedaan worden door een erkende installateur.

Het onderhoud bestaat uit een algemene controle, reiniging van het rookgaskanaal, metingen van gas en lucht en controle van de ketel. Daarnaast kan de ketel direct goed afgesteld worden, voor een zuinige werking.

Nieuwe cv-ketel plaatsen in Begijnendijk

Heb je een nieuwe cv-ketel nodig? De meeste ketels hebben een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar. Een voordeel van een nieuwe ketel is dat deze vaak een stuk energiezuiniger zijn, bovendien heb je de mogelijkheid om direct een warmtepomp of zonneboiler te plaatsen.

Wat doet een installateur?

Allereerst wordt de oude ketel verwijderd. Hiervoor worden alle leidingen afgesloten en vervolgens wordt de ketel gedemonteerd. Vervolgens gaat hij een nieuw expansievat plaatsen en kan de nieuwe cv-ketel opgehangen worden. De ketel wordt aangesloten op de gasleiding, soms is het nodig om de gaskraan te vervangen of nieuwe leidingen te plaatsen. Daarna worden het rookgaskanaal, de waterleiding en de luchtafvoer aangesloten. Ten slotte wordt alles goed ingeregeld, zodat de cv-ketel zo zuinig mogelijk werkt.

Het installeren van een nieuwe cv-ketel kost ongeveer één dag.

Centrale verwarming installeren

Wie een centrale verwarming laat installeren in huis, heeft daarbij de keuze uit een aantal verschillende opties.

De condensatieketel en hoogrendementsketel zijn beide inzetbaar met gas en mazout. Mazout is enkel nog toegestaan als je huis niet kan worden aangesloten op het gasnetwerk. Het voordeel van de hoogrendementsketel, is dat deze relatief goedkoop is vergeleken met de alternatieven en bovendien een hoger rendement heeft dan de condensatieketel.

Wil je iets meer milieubewust zijn met je centrale verwarming, dan is een hybride cv-ketel ook een optie. Deze werkt samen met een warmtepomp, waardoor je minder gas verbruikt en een lagere CO2-uitstoot hebt!

Tot slot is er nog de biomassaketel. Je zit hiermee niet aan de aardgasprijzen vast die enorm fluctueren, maar je hebt wel een grote opslagruimte nodig voor de hout en pellets die de ketel verbruikt.

Naast de installatie van de ketel zelf, is een verwarmingsmonteur ook in te huren voor het plaatsen en vervangen van onder andere radiatoren en de thermostaat. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een slimme thermostaat, waarmee jij de warmte in je huis tot in de puntjes kunt regelen en bijhouden.

Wil je geen radiatoren meer in huis? Verwarmen via de muur of vloer is een stuk efficiënter, goedkoper én je bespaart ruimte in huis. Vraag je verwarmingsmonteur naar de mogelijkheden voor jouw woning..

Als je twijfelt over de beste optie in jouw situatie, dan is het verstandig om hiervoor een erkend cv-installateur uit Begijnendijk in te schakelen.

Soort centrale verwarming Voordelen Nadelen
Condensatieketel Bespaart tot wel 35% op de gaskosten ten opzichte van de traditionele gasketel, geschikt voor mazout en gas Relatief duur in aanschaf
Hybride cv-ketel Energiezuinige optie, werkt samen met een warmtepomp, lagere CO2-uitstoot, minder energiekosten Relatief duur in aanschaf
Hoogrendementsketel Hoger rendement dan condensatieketels, relatief betaalbaar, geschikt voor gas en mazout Minder zuinig dan een hybride cv-ketel
Biomassaketel Niet afhankelijk van de gasprijs, gebruikt hout en pellets, uitstekend rendement en je gebruikt hernieuwbare energie Grote investering, je hebt opslagruimte nodig voor het hout en de pellets

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel, ook wel hr-ketel genoemd, behaalt een rendement van 100% tot 107%. Dat komt doordat de ketel slim gebruik maakt van de rookgassen. De warmtewisselaar gebruikt deze gassen namelijk om het water te verwarmen. Dit is de meest voordelige optie: de kostprijs ligt rond de €1.100,- tot €3.400,-.

Let op: de hr-ketel moet worden aangesloten op het riool om condenswater af te voeren. Is dit geen optie in jouw huis, kies dan voor een Uhr- of HRe-ketel.

Condensatieketels

Een condensatieketel is standaard een hoogrendementsketel, maar deze haalt een nog hoger rendement. Dat komt doordat de temperatuur van rookgassen bij een condensatieketel dalen tot onder het dauwpunt. De waterdamp gaat condenseren, en de condensatieketel kan dit gebruiken om zo nog meer warmte te produceren.

Sinds 2019 gelden strenge regels wat betreft cv-ketels en de uitstoot hiervan. Gewone hr-ketels voldoen hier vaak al niet meer aan, kies daarom voor een condensatieketel die nog wel aan de regels voldoet. De kosten van een condensatieketel liggen rond de €1.850,- tot €4.600,-.

Gasketel vervangen

Het vervangen van een oude gasketel kan je heel veel opleveren. Een nieuwe gas-condensatieketel is namelijk een stuk zuiniger dan modellen van jaren geleden, waardoor je minder gas gaat gebruiken.

Waarop letten bij het vervangen van de gasketel?

Het kopen van een nieuwe cv-ketel is natuurlijk niet iets dat je elke dag doet. Daarom een paar praktische aandachtspunten bij het vervangen van je ketel:

 • Met of zonder boiler. Zonder boiler werkt alleen als je al een geiser in huis hebt hangen, zo niet dan is het goedkoper om te kiezen voor een ketel mét boiler.
 • Vermogen cv-ketel. Welk vermogen je nodig hebt, hangt af van de inhoud van je huis. Laat dit daarom altijd berekenen door een expert. Als indicatie kun je anhouden dat je in een tussenwoning een vermogen van 16-28 kW nodig hebt, in een hoekwoning 16-30 kW en in een vrijstaande woning meer dan 30 kW.
 • Warmtebehoefte. Wat is jouw persoonlijke warmtebehoefte? Vind je het belangrijk dat je snel en veel warm water hebt of heb je dit niet nodig? Vraag jezelf dus eerst af wat jouw voorkeuren zijn en vind dan een ketel die hierbij aansluit.

Installateur centrale verwarming Begijnendijk

Reparatie en herstelling

Soms heeft je centrale verwarming een herstelling nodig, hier schakel je best een installateur voor in. Hij zorgt ervoor dat jouw verwarming snel weer naar behoren werkt! Vaak is een storing redelijk snel te herstellen: de ketel geeft zelf aan wat er mis is: misschien moet je de ketel opnieuw bijvullen of juist ontluchten.

Sommige herstellingen nemen iets meer tijd in beslag!

Zo komt een beschadiging aan het expansievat bijvoorbeeld regelmatig voor. Hierdoor stijgt de druk in de ketel wanneer het water verwarmt. In dat geval is het vaak noodzakelijk om het expansievat te vervangen: deze heeft een levensduur van gemiddeld 7 jaar. Maak bij een beschadiging of storing gebruik van een spoedservice, zodat je nooit lang in de kou zit.


Gratis - Vrijblijvend

Alternatieven voor een cv-ketel

Wanneer je cv-ketel aan vervangen toe is, is het ook een optie om voor een duurzamer alternatief te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hybride warmtepomp die samen werkt met een cv-ketel, een normale warmtepomp een elektrische ketel of een zonneboiler. Ook kun je je woning verwarmen met een airco.

In 2021 heeft de Vlaamse regering besloten dat alle nieuwbouwwoningen vanaf 2025 fossielvrij moeten zijn. Je kunt dan dus geen aardgasaansluiting meer krijgen. Helaas betekent dit ook dat een cv-ketel niet meer aangesloten kan worden en dat hierdoor een hybride warmtepomp voor nieuwbouwwoningen vanaf 2025 geen optie meer is. Voor bestaande woningen is er nog niet een verplichting, maar het is wel verstandig om te kijken naar een duurzaam alternatief.

Warmtepomp

Een ander alternatief is de warmtepomp. Een warmtepomp gebruik je naast het centraal verwarmingssysteem. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht of het grondwater, en zo verwarm jij je huis zonder het gebruik van gas.

Hierdoor dalen je maandelijkse energiekosten!

Een warmtepomp werkt best in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming. Dat komt omdat een warmtepomp een gemiddelde temperatuur afgeeft van 45 graden. Ook is het goed om te weten dat een warmtepomp wel stroom gebruikt: daarom wordt een warmtepomp ook vaak gecombineerd met zonnepanelen.

Laat je centrale verwarming in Begijnendijk plaatsen door een ervaren installateur. Alleen dan ben je verzekerd van een correcte plaatsing en weet je helemaal zeker dat de installatie veilig werkt. Zo voorkom je een mogelijk gevaarlijke situatie.

De goedkoopste warmtepomp is de lucht/water warmtepomp. Deze kost gemiddeld €6.000,- tot €10.000,-.

Zonneboiler

Een zonneboiler is een energiebesparend alternatief op een gewone elektrische boiler. De installatie gebruikt de zonnestraling om je water te verwarmen. Hierdoor verlaag je de energierekening, omdat warm water véél goedkoper is. Bovendien haal je de energie voornamelijk uit schone energie en verlaag je de CO2 uitstoot enorm. Een zonneboiler bestaat uit drie onderdelen:

 • Zonnecollectoren: deze vangen het zonlicht op. De collectoren bestaan uit buizen met daarin een vloeistof. Dit wordt opgewarmd door de zon, wat daarna het water in een voorraadvat verwarmt.
 • Voorraadvat: dit noemen we ook wel de boiler. De inhoud varieert van 80 tot wel 300 liter water.
 • Naverwarmer: de zonneboiler verwarmt het water op z’n best in de zomer. Om in het najaar ook water te verwarmen, sluit je de boiler aan op een zogenoemde naverwarmer. Dit is vaak de bestaande cv-ketel.

De prijs van een zonneboiler begint rond de €2.500,- tot €3.500,-, inclusief montage. Dit bevat een opslagvat van 150 liter, geschikt voor een huishouden van 2 personen. Voor een groter huishouden van 3 tot 4 personen is een groter opslagvat nodig van 250 liter. De kosten voor deze zonneboiler inclusief montage zijn gemiddeld €4.000,- tot €6.000,-.

Mazoutketel

Als je kiest voor een hoogrendement- of condensatieketel, dan heb je ook de keuze om mazout te gebruiken in plaats van gas. Dit is een goede optie wanneer jouw huis niet kan worden aangesloten op het gasnetwerk. Houd er wel rekening mee dat stoken op mazout niet zomaar meer is toegestaan, dit hangt af van het type gebouw en de beschikbaarheid van het aardgasnetwerk.

Verwarmen met mazout is zuinig, veilig en onafhankelijk. Je zit niet aan hoge gasprijzen vast.

Biomassaketel

In plaats van verwarmen op gas, is het ook mogelijk om een biomassaketel te gebruiken. Een biomassaketel gebruikt hout, in de vorm van snippers, blokken of pellets, om een woning te verwarmen. Je kunt er zelf warm water mee krijgen.

Biomassaketels zijn niet geschikt voor elk type woning. Heb je een grote vrijstaande woning met een rookkaneel tot voorbij de nok van het dak (of is het mogelijk om een rookkanaal aan te leggen)? Dan kun je een biomassaketel plaatsen. Houd er ook rekening mee dat je opslagruimte nodig hebt voor je pellets of snippers.

Een biomassaketel kost ongeveer €28.000,-.

Verwarmen met airco

Met de aanschaf van een airco kun jij je wooncomfort op een simpele manier aanzienlijk vergroten. Het reguleren van de temperatuur of luchtvochtigheid is erg makkelijk en heeft een positief effect op jouw gezondheid. Vervuilde lucht wordt gezuiverd en de airco zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof in de lucht aanwezig is.

Er zijn verschillende airco types. Zo kun je kiezen voor een mobiele of vaste airco, airco met wifi, een multi-split airco of airco met buitenunit. Welk type het best past bij jouw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en jouw eigen wensen. Voor persoonlijk advies neem je best contact op met een airco specialist.

De gemiddelde kosten van een airco liggen tussen de €300,- tot €1.000,- bij een mobiele unit en rond de €1.200,- tot €3.000,- bij een vaste unit.

Andere mogelijkheden om je huis te verwarmen

Je hebt ook nog andere mogelijkheden om je huis te verwarmen, zonder gas. Een optie is bijvoorbeeld elektrisch verwarmen. Met elektrische verwarming verwarm je je woning en met een elektrische boiler krijg je warm water. Nadeel van deze verwarmingsinstallatie is dat het veel stroom kost.

Of gebruik infraroodpanelen. Deze panelen werken net een beetje anders dan radiatoren. Infraroodpanelen kun je aan de wand of het plafond hangen en geven stralingswarmte af naar een bepaalde plek. Ze zijn dus niet geschikt om een gehele ruimte te verwarmen, maar wel uitstekend als bijverwarming.

Waarop letten bij inschakelen verwarmingsinstallateur uit Begijnendijk?

Op zoek naar een verwarmingsinstallateur in Begijnendijk? Kies voor een vakman ervaren in de juiste specialiteit voor de beste hulp. Zo weet je zeker dat het advies dat je krijgt klopt en volledig is. Daarna raden we je aan om een vakman uit je eigen regio in te huren, zodat je de voorrijkosten zo laag mogelijk houdt.

Vakman inschakelen? Let dan hierop:

 • Wat is het specialisme van de verwarmingsinstallateur in Begijnendijk? Kies voor een vakman ervaren in elektrische verwarming als je een elektrische ketel hebt, of ga juist voor iemand ervaren in warmtepompen of zonneboilers.
 • Kies altijd voor een verwarmingsinstallateur in je eigen regio. Hiermee houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Is de installateur erkend? Dan weet je zeker dat de vakman de juiste opleiding heeft gevolgd en ben je verzekerd de beste klantvriendelijkheid.
 • Het onderhouden van de verwarmingsinstallatie is verplicht, dit moet je laten doen door een erkend installateur. Let dus goed op bij het inschakelen van een vakman, of deze over de juiste papieren beschikt.

Erkende installateur centrale verwarming of niet?

Voor werkzaamheden aan je centrale verwarming schakel je best een erkende installateur in. Een erkende installateur heeft de juiste opleiding gevolgd. Je weet ook zeker dat de vakman volgens de juiste veiligheidsvoorschriften werkt.

In veel gevallen hebben niet-erkende installateurs bovendien geen of een slechte garantie. Je kunt er in dat geval niet vanuit gaan dat je installatie veilig werkt. Kies daarom altijd voor een erkende verwarmingsinstallateur in Begijnendijk.

centrale verwarming plaatsen

Hoe besparen op je verwarming in Begijnendijk?

Wil je besparen op de energiekosten? Hieronder geven we je een paar handige tips om te besparen op de verwarming in Begijnendijk:

 • Stel je thermostaat goed af of laat deze afstellen door de verwarmingsinstallateur. Laat de thermostaat het dag- en nachtritme volgen om energie te besparen.
 • Isoleer de leidingen in huis. Zo verlies je niet onnodig warmte nog voordat het water de radiatoren bereikt.
 • Installeer een thermostatische kraan op de radiatoren en stel de warmte zo per ruimte apart in. In je slaapkamer is een temperatuur van 17-18 graden bijvoorbeeld warm genoeg.
 • Verlucht je huis goed: droge lucht is namelijk efficiënter te verwarmen dan vochtige lucht.
 • Sluit ’s avonds je rolluiken en gordijnen. Deze isoleren de kamer, en voorkomen dat je warmte via de ramen verliest.

Premie voor verwarming 2023: is dat mogelijk?

België moedigt duurzaam verwarmen aan, waardoor het mogelijk is om hier een mooie premie voor aan te vragen.

De belangrijkste premie om rekening mee te houden is Mijn Verbouwpremie van de Vlaamse overheid. Deze bieden een premie aan voor het plaatsen of vervangen van een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler en een gascondensatieketel.

Type verwarming Premiebedrag Voorwaarden
Gascondensatieketel €1.800,- of €2.500,- met een maximum van 40% of 50% van het factuurbedrag Premie is eens per 10 jaar aan te vragen, aan te vragen tot en met 30 juni 2026, gasketel moet geplaatst worden door een verwarmingsinstallateur
Zonneboiler €550,- tot €660,- per m² oppervlakte, met een maximum van €2.750,- tot €3.300,-. Installatie voor een woning of een individueel appartement, slechts 1 premie voor een zonneboiler in 10 jaar, de installatie moet gedaan worden door een erkend installateur in verwarming
Warmtepomp €480,- tot €6.400,-, afhankelijk van type warmtepomp Voor huizen die voor 2014 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, je kan één premie krijgen in 10 jaar tijd

Daarnaast zijn er nog verschillende lokale premies die je kunt aanvragen in je gemeente. Deze verschillen uiteraard per locatie, via energiesparen.be vind je snel en eenvoudig een overzicht van alle mogelijke premies.

Tips van een verwarmingsinstallateur Begijnendijk

Wil je extra goed voorbereid zijn op het kopen of vervangen van je verwarming? Hieronder geven professionele cv-installateur uit Begijnendijk een paar tips.

 • Onderhoud aan je ketel is verplicht, onderschat dit niet!. Alle centrale stooktoestellen op gas zijn verplicht om elke 2 jaar te onderhouden. Alle stooktoestelen die branden op mazout, hout of pellets moeten elk jaar onderhouden worden. Dit onderhoud zorgt voor een veilige en zuinige werking. Hierna krijg je het keuringsbewijs dat verplicht is.
 • Denk aan de toekomst. Op dit moment heb je misschien weinig vermogen nodig, maar dit kan in de toekomst veranderen.
 • Duurzame opties. In plaats van verwarmen op gas, is het ook mogelijk om te kiezen voor duurzamere opties. Omdat gas steeds duurder wordt, is dit ook financieel verstandig. Denk hierbij aan het plaatsen van een zonneboiler en een warmtepomp.
 • Goed inregelen. Laat je gasketel goed inregelen, dan werkt de ketel een stuk zuiniger en bespaar jij op je energiekosten.
 • Energiezuinig. Zet je verwarming niet onnodig hoog, stel je thermostaat in en gebruik energiebesparende apparaten. Hiermee gebruik je je verwarming optimaal.
 • Nieuwbouw zonder gas. Nieuwbouwwoningen mogen vanaf 2025 niet meer aangesloten worden op het gas, je moet dan een duurzame optie kiezen zoals een warmtepomp.

installateur verwarming


Installateur centrale verwarming uit Begijnendijk nodig? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een chauffagist in Begijnendijk? Met de hulp van een verwarmingsinstallateur weet je zeker dat je centrale verwarming veilig en zuinig werkt. Zo bespaar je elke maand op de energiekosten! Op zoek naar een installateur in je eigen regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk de verschillende aanbiedingen en kies voor de vakman met de scherpste prijs: zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!

Meest gestelde vragen:

Er zijn nog veel onduidelijkheden over centrale verwarming. Hieronder geeft een verwarmingsinstallateur antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen.

Welk type verwarming kiezen in 2023?

Dit verschilt per situatie. Het antwoord is afhankelijk van je huishouden, je persoonlijke voorkeuren en natuurlijk je budget. Met een zonneboiler of warmtepomp bespaar je maandelijks op de energiekosten en heb je een lage CO2 uitstoot, maar het is wel een grote investering. Is je woning aangesloten op gas? Dan kun je kiezen voor een gasketel. Bij een klein budget is een hoogrendements- of condensatieketel de beste optie.

Weet je niet welk type verwarming voor jou de beste keuze is? Vraag gratis een offerte aan via het offerteformulier en ontvang persoonlijk advies.

Wat kost verwarming?

Dit hangt samen met het soort cv-ketel dat je kiest, het vermogen en de comfortwaarde. Een combi-ketel kost gemiddeld €1.100,- tot €3.400,- en een condensatieketel schaf je aan vanaf ongeveer €1.850,- tot €4.600,-. Verwarm je met een mazoutketel? Voor de mazoutketel betaal je ongeveer €3.500,- tot €8.500,-.

Waarom een verwarmingsinstallateur inschakelen?

Alleen met de hulp van een erkende chauffagist Begijnendijk weet je zeker dat je installatie veilig én zuinig werkt. Daarmee bespaar je maandelijks op de energiekosten en voorkom je potentiële gevaarlijke situaties. Schakel een verwarmingsinstallateur in voor het plaatsen, repareren of onderhouden van je centrale verwarming.

Wanneer verwarmingsketel vervangen?

Het is verstandig de verwarmingsketel na 15 tot 20 jaar te vervangen, nieuwere ketels zijn tot wel 30% zuiniger dan de oude gasketels. Dit betekent dat je de investering in een verwarmingsketel in gemiddeld 5 tot 6 jaar alweer terugverdient.

Loont een gasketel nog in 2023?

Het is zeker nog steeds verstandig om een nieuwe gasketel aan te schaffen in 2023, zorg dan wel voor een condensatieketel of zelfs een hoogrendementsketel. Deze laatste behaalt het hoogste rendement en is het meest zuinig.

Hoe bespaar je op de kosten van een verwarmingsinstallateur?

Sluit een onderhoudscontract af met een verwarmingsinstallateur, hiermee bespaar je op de kosten van ketelonderhoud. Schakel daarnaast een installateur uit de omgeving in, zodat je niet te veel voorrijkosten betaalt. Ook is het handig om gratis offertes te vergelijken. Hiermee krijg je niet alleen meer inzicht in de prijzen, maar kun je ook installateurs gemakkelijk vergelijken op prijs, aanbod en voorwaarden.